Türkiye’deki sağlık harcamalarını Avrupa ülkeleri ile kıyaslayan 20. Bölge Kuzeydoğu Optisyen Gözlükçüler Odası Başkanı Taylan Küçüker, sağlık mesleklerinin piyasalaştırılmaması gerektiğini açıkladı.
25 Kasım 2021 - 3:39 'de eklendi.
Türkiye’de sağlık mesleklerinin AB ülkelerinde olduğu gibi piyasalaştırılması durumunda Halk sağlığının olumsuz etkileneceğini söyleyen Küçüker, aksi durumda hastaların cebinden harcadığı meblağ ve kısıtlı kamu sağlık harcamalarının misli ile artacağını ve uzantısında ise israfa neden olacağını söyledi.
“DAHA AZ MASRAF, KALİTELİ SAĞLIK”
Küçüker, konu hakkında yaptığı yazılı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Reklam ve internet haksız rekabete yönlendirmeye sebep olur. Sağlık alanında faaliyet gösteren mesleğimize ticari görünüm verir. Etik ve deontolojik bozulmalara, sağlık mesleklerine olan güven ve saygı azalır.
Sağlık-moda ticaret mesleğine dönüşürsek sağlık harcamalarımız artar. Pazar sermaye lehine el değiştirir. Bizle aynı nüfusa sahip İngiltere’nin sağlık harcamaları 170 milyar dolar, Almanya’nın 250 milyar Euro, Türkiye’nin ise 165 milyar lira yani 16 milyar Euro’dur.
Ekonomik olarak gelişmiş Almanya ve İngiltere bile sürekli artan sağlık harcamalarını karşılamakta güçlük çekmektedir. Bizim ekonomimiz bu küresel sermaye işgalini kaldıramaz. Şu anda sağlık hizmet sunumunda, sağlık turizminde Almanya’dan sonra ikinciyiz. Almanya ile rakibiz. Almanya ile yarışıyoruz.
Ancak Almanya AB’nin avantajlarını kullanıyor. Sağlık hizmet sunumunda Almanya’dan da iyiyiz. Sağlık mesleğinde kalarak, tüm topluma daha az masrafla daha kaliteli sağlık hizmeti sunumu mümkündür.”
21- 23 Şubat 2025 tarihleri arasında ikincisi düzenlenecek O...
Göz ve görme sağlığının korunmasının en önemli yollarından b...
Hangi satışta hangi karekodların çıkış yapıldığının da artık...
Safilo Group lisanslı marka ve küresel ürün sorumlusu Vladim...
Hayat, bizlere eşsiz dostluklar, unutulmaz insanlar bahşeder...
Kurum ile Bankaların protokolleri sona erdiği için artık ban...
İzmir'in Karşıyaka ilçesinde, 6,5 milyon lira değerinde oldu...
31.12.2024 tarihinden itibaren işveren sıfatı ile risk değer...
50’den az çalışanı olan ve az tehlikeli sınıfta yer alan işy...
İzmir’in Konak ilçesinde kapalı olan bir gözlük mağazasına g...