Yapılan değişiklik ile korumalı iş yerlerinde çalıştırılması zorunlu engelli sayısının 8’den 5’e, korumalı iş yerlerinde çalışan engelli işçilerin toplam çalışan sayısına oranının da %75’ten %50’ye düşürüldüğü bildirilmektedir.
12 Nisan 2022 - 14:16 'de eklendi ve 4169 kez görüntülendi. A+A-
T.C. Aile Ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nden Müdürlüklerine ulaşan yazıdan bahisle;
Ülkemizde açık iş gücü piyasasında istihdamı güç zihinsel ve ruhsal engelli bireyler için korumalı iş yerleri uygulamasının hayata geçirildiği, bu iş yerlerinin açılışının desteklenmesi amacıyla çeşitli teşviklerin uygulamada yerini aldığı ifade edilmektedir.
Buna göre korumalı iş yerleri için gelir ve kurumlar vergisinden indirim yapıldığı, çevre temizlik vergisi muafiyeti ile korumalı iş yerlerinde çalışacak engellilerin maaşlarının bir kısmının ve engellilerin işsizlik sigortası işveren payı primlerinin tamamının Hazine’den karşılanmasının sağlandığı belirtilmektedir.
Ayrıca korumalı iş yerlerinde çalışan engelli sigortalıların, prime esas kazanç alt sınırı üzerinden hesaplanan sigorta primine ait işveren hisselerinin tamamının da Hazine tarafından karşılandığı ifade edilmektedir. Halen ülkemizde 12 korumalı iş yerinde 108 engelli bireyin istihdamının sağlandığı, 2022 yılı ilk altı aylık dönemde her bir engelli çalışan için her ay 1.558,36 TL ücret desteğinin Bakanlıkları tarafından bu iş yerlerine ödenmekte olduğu belirtilmektedir.
Korumalı iş yerlerinin açılış ve işleyişini düzenleyen ve 2013 yılında yürürlüğe giren Korumalı İş yerleri Hakkında Yönetmelik’in, alanda elde edilen deneyimler ve yaşanan sorunlar dikkate alınarak revize edildiği ve Yönetmeliğin son halinin 27 Ocak 2022 tarih ve 31732 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdiği ifade edilmektedir. Yapılan değişiklik ile korumalı iş yerlerinde çalıştırılması zorunlu engelli sayısının 8’den 5’e, korumalı iş yerlerinde çalışan engelli işçilerin toplam çalışan sayısına oranının da %75’ten %50’ye düşürüldüğü bildirilmektedir.
Buna göre bu koşulları taşıyan ve korumalı iş yeri statüsünü almak isteyen işverenlerin Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne başvuruda bulundukları ifade edilmektedir. Bu itibarla, Korumalı İş yerleri Hakkında Yönetmelik ve korumalı iş yerlerine sağlanan teşvikler yer almaktadır.
Pek çok insan, güneş gözlüklerinin yalnızca plajda sıcak ve ...
Araçta yapılan aramada kaçak olduğu belirlenen 1850 gözlük, ...
Anayasa Mahkemesinin 12.12.1989 gün ve 1989/11 Esas, 1989/48...
Mayıs ayına ait optik katılım payı fatura bedelleri çalıştığ...
Canımızı Askeri cenaze töreni ile son yolculuğuna uğurladık....
Başarılı müzisyen söylenenlere göre hem saat hem de gözlük m...
Yaklaşan yaz ayları ve Kurum personelinin yıllık izinlerde o...
Muğla Optisyen-Gözlükçüler Odası Yönetim Kurulu ve üyeleri o...
Hükümetin ek bütçe teklifi, SGK tarafından hastalardan alına...
Güneş gözlüğü markası Ray-Ban'in sahibi Leonardo Del Vecchio...