
Kanada'da Deniz Bilimleri Merkezi veterinerleri katarakt sonucu bir gözünü kaybeden balığa ameliyat ile protez göz takmayı başardı.
Kanada'da katarakttan bir gözünü kaybeden balığa operasyonla protez göz takıldı.
Vancouver Akvaryumu Deniz Bilimleri Merkezi veterinerleri katarakt sonucu bir gözünü kaybeden balığa ameliyat ile protez göz takmayı başardı.
Veterinerler, gözünü kaybeden balığın fiziksel olarak cılız göründüğünü ve diğer balıkların bu nedenle kendisine saldırmasını engellemek için ameliyatla balığa göz taktıklarını ifade etti.
Ameliyat veterinerler Martin Haulena ve Lesanna Lahner tarafından gerçekleştirilirken akvaryum yetkilileri de ameliyat anını saniye saniye kaydetti. Operasyon sırasınca balığa ağzından su verilirken veterinerler gözü başarılı bir şekilde balığa yerleştirmeyi başardı.