Karekod, 2 boyutlu barkodlara verilen Türkçe bir isim. Karekod (Datamatrix) tipi barkodlar, klasik tek boyutlu (çizgilerden oluşan) barkodlardan farklı olarak beyaz ve siyah kare veya dikdörtgenlerden oluşan matris yapıdaki bir barkod türü ve daha fazla bilgiyi içinde barındırabiliyor. Karekod uygulaması, ilaçlarda tanımlayıcı olarak 2D karekod yeterli miktarda bilgiyi küçük bir alanda saklaması ve […]
11 Şubat 2011 - 12:15 'de eklendi.
Karekod, 2 boyutlu barkodlara verilen Türkçe bir isim. Karekod (Datamatrix) tipi barkodlar, klasik tek boyutlu (çizgilerden oluşan) barkodlardan farklı olarak beyaz ve siyah kare veya dikdörtgenlerden oluşan matris yapıdaki bir barkod türü ve daha fazla bilgiyi içinde barındırabiliyor.
Karekod uygulaması, ilaçlarda tanımlayıcı olarak 2D karekod yeterli miktarda bilgiyi küçük bir alanda saklaması ve veri kurtarma imkanı bulunması nedeni ile seçiliyor. Böylece EAN13 barkodu ile karışmalar da engellenebiliyor.
Karekod içerisine 2 bin 335 karaktere kadar bilgi saklanabiliyor. Oysa kullanılan standart barkod da sadece 13 karakter bulunabiliyor.
Bu konu ile Sektörümüz neler yapıyor,aşağıdaki dilekçeyi okumanız rica olunur.
Sosyal Güvenlik Kurumundan Kare Barkod Uygulaması Hakkında Gelen Yazı
T.C
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI
GENEL SAĞLIK SİGORTASI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
Tıbbi Malzeme Daire Başkanlığı
Sayı: B.13.2sgk 0.11.02.03/2152915 17.02.2011
Konu: Kare barkod uygulaması hk
GÖZLÜKÇÜLER VE OPTİSYENLER KONFEDERASYONU
Mithatpaşa Cad. Mithatpaşa Apt. No: 39/9 Kızılay/ANKARA
İlgi: 13.12.2010 tarih 10/179 sayılı yazınız
Sağlık kurum ve kuruşlarında gerekli alt yapının kurulmasını takiben reçetelerin elektronik ortamda düzenlenerek sağlık karneleri yerine akıllı kartlara yüklenmesi ve bu akıllı kartlar ile reçete olmaksızın gözlüklerin optisyenlik müesseselerinden karşılanmaya başlanmasının geri ödeme sorunlarını ortadan kaldıracağı, ilaç takip sisteminde kare kodlu kutu uygulamasının sorunsuz devam ettiği belirtilerek, ilaçta uygulanan söz konusu barkod uygulamasının gözlükçüler için hangi aşamada olduğunun bildirilmesinin istenildiği ilgide kayıtlı yazınız Sağlık Bakanlığı İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğüne intikal ettirilerek optik malzemelerin TITUBB kapsamına alınması ile ilgili çalışmaların hangi aşamada olduğu hususunda Genel Müdürlüğümüze bilgi verilmesi istenmiştir.
Anılan Genel Müdürlükten cevaben alınan 01.02.2011 tarih, 7925 sayılı yazıda özetle; TİTUBB’un üretici/ithalatçı firmalar ile bunlar tarafından piyasaya arz edilen Tıbbi Cihaz Yönetmeliği (93/42/EEC) Vücuda yerleştirilen Aktif Tıbbi Cihazlar Yönetmeliği (90/385/EEC) ve Vücut Dışında Kullanılan (İn Vitro) Tıbbi Tanı Cihazları Yönetmeliği (98/79/EC) kapsamındaki ürünlerin/cihazların kayıt/bildirimlerinin yapıldığı web tabanlı bir sistem olduğu TİTUBB sisteminin yeni sürümünün 14.01.2011 tarihinde faaliyete geçtiği ve sisteme optik müesseselerinin kayıtlarının alındığı, optik ürünlere barkod uygulaması kapsamında ilgili sektör temsilcileri ile görüşmelerin ve hazırlıkların devam ettiği bildirilmiştir.
Bilgi edinilmesi rica ederim.
Dr. Hasan ÖZBAY
Genel Müdür a.
Daire Başkanı
Adres: Ziyabey Cad. No: 6 Balgat / ANKARA
http://www.gok.org.tr/haber-ayrinti-Sosyal-Guvenlik-Kurumundan-Kare-Barkod-Uygulamasi-Hakkinda-Gelen-Yazi–624.html
Ülkemizde gözlük sektörü milyonlarca dolarlık önemli bir sek...
Bangladeşli işçilerin katıldığı bir araştırmada gözlük kulla...
İçimizi ısıtan bahar aylarına geçiş döneminde uyanan doğa, m...
Renk körleri herhangi bir şart aranmadan, tek gözüyle görenl...
Otizm, sözel ya da sözel olmayan iletişimde zorluk yaşanması...
2025 yılı tüm sağlık hizmeti sunucularının Nisan ayında Kuru...
Görme bozuklukları dünya genelinde artış gösterirken, reçete...
Deniz Yaşamını Koruma Derneği (DYKD) tarafından Marmara Deni...
Türkiye genelinde İl Sağlık Müdürlüklerinin talimatıyla İlle...
Almanya, Avusturya ve İsviçre (DACH) için bir “Tıbbi İşler v...