16:55 - Bu çerçeveyle çok şey görmeyin!
09:08 - Optisyenlik bölümüne ilgi sürüyor ama iş bulmak kolay değil!...
11:56 - 7.500 Çocuk üzerinde yapılan çalışma!
11:09 - Optik sektörü denetimlerden payını alıyor
09:25 - Robotun Gözlüklüsü
17:50 - Fielmann, 2030’a Kadar 4 Milyar Euro Ciro Hedefliyor
15:35 - Elektronik Evrak Dönemi Başladı! (Tarama yok)
11:18 - Mezunlar Çok, Kadrolar Yok!
14:57 - Birlik ve Dayanışma İçin Halı Saha Turnuvası
11:32 - META, EssilorLuxottica’ ya 3.5 milyar dolarlık yatırım yaptı...
Uğur Optik, tıp ve diş hekimliği fakülteleri ile üniversitelerin araştırma bölümlerinin ihtiyacını karşılamak için kadavra ithalatına başladı.
17 Ekim 2015 - 19:09 'de eklendi.
ANTALYA – Türkiye’de 45 üniversiteye optisyen laboratuvarı kuran Uğur Optik, tıp ve diş hekimliği fakülteleri ile üniversitelerin araştırma bölümlerinin ihtiyacını karşılamak için kadavra ithalatına da başladı.
Uğur Optik Makine Genel Müdürü Ercan Turgut, bir kadavranın satış bedelinin ortalama 15 bin dolar civarında olacağını ayrıca kiralama hizmeti de vereceklerini söyledi.
Ercan Turgut, okullara laboratuvar kurulmasına yönelik yaptıkları görüşmeler sırasında tıp fakültelerinde kadavra açığı olduğunu gördüklerini ve bu sıkıntıların giderilmesi için araştırmalara başladıklarını söyledi. Turgut, “Kadavra konusu veya ithalatı Türkiye’de ilgilenilmemiş bir konu. Kadavra ithalatı konusuna 2014’te Torba Yasa ile düzenleme getirildi. Bu konudaki iki firma ithalat yapıyordu. Yeni yasal düzenlemenin ardından ithalat için biz de Sağlık Bakanlığı’na başvurduk” dedi.
İthal edilecek kadavranın hastalık geçmişinin çok iyi araştırıldığını anlatan Turgut, bulaşıcı hastalığı bulunan ya da savaşta veya katliamlarda ölenlerin kabul edilmediğini kaydetti. Turgut , “Dünyada kadavra ihraç eden iki ülke var. Bunlardan biri ABD diğeri de Çin. Kadavra ithalatı için bürokratik işlemler çok uzun” diye konuştu.
Kiralama da yapacak
ABD’de kadavra ticareti ve bağışı yapan iki derneğin distribütörlüğünü aldıklarını ifade eden Turgut, “Türkiye’de şu anda kadavra kullanabilecek 80 üniversite var. Çok sayıda üniversitede kadavra yok. Yıllık 200 kadar kadavra ithal edebiliriz. Kadavralar normalde 2 yıl süreyle kullanılabilir.
Bir kadavranın satışı ortalama 15 bin dolar civarında olacak” dedi. Turgut, ayrıca kadavra temin edemeyen ya da araştırmalarda kullanmak isteyen bilim adamlarına kiralama yapmayı planladıklarını, bu hizmetin bedelinin ise saatlik bin dolar olacağını sözlerine ekledi.
Bir gözlük çerçevesine 118.80 TL, camına da (numarasına göre!) yaklaşık 40 TL veren SGK, “Bak işte gözlüğü verdik ya, daha ne istiyorsu...
Optisyenlik, sağlık sektöründe cazip bir meslek olarak öne çıkıyor. Ancak artan mezun sayısı, iş bulmayı her geçen yıl biraz daha zorla...
Fransa’da binlerce çocuk üzerinde yürütülen kapsamlı bir araştırma, çocuklarda hızla artan miyopi sorununa karşı geliştirilen yeni nesi...
Bakanlık kaynakları, kayıt dışı ekonomiye karşı sıkı denetimlerin devam edeceğini ve 2025 yılı sonunda hedeflenen tahsilat rakamlarına ...
Bir gözlük çerçevesine 118.80 TL, camına da (numarasına göre...
Optisyenlik, sağlık sektöründe cazip bir meslek olarak öne ç...
Fransa’da binlerce çocuk üzerinde yürütülen kapsamlı bir ara...
Bakanlık kaynakları, kayıt dışı ekonomiye karşı sıkı denetim...
Mesleğimizde her müşteri bir hikâye getirir. O gün kapıdan g...
Fielmann, orta vadede hedeflerini de yükseltti. Şirket, yıll...
SGK, MEDULA Optik’te evrakların yalnızca elektronik ortamda ...
Türkiye’de her yıl binlerce optisyen mezun olurken, kamu kur...
Gaziantep Optikçiler Derneği, sektördeki dayanışmayı pekişti...
Meta kesenin ağzını bir açtı, kapatmak nedir bilmiyor. Mühen...
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.