Asya’ya ihracat yüzde 33,8, Amerika kıtası yüzde 26 ve Avrupa yüzde 23 düşüşle tüm bölgeler düşüş kaydetti.
25 Ağustos 2021 - 12:25 'de eklendi.
MİLANO – İtalyan ve uluslararası gözlük endüstrisi, 5-7 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilmesi planlanan Mido ticaret fuarının yalnızca dijital ortamda hazırlanırken, sektör ihracatı ve üretimi ciddi şekilde etkileyen bir yılın ardından toparlanma belirtilerini görmeye başlıyor.
Ülkenin toplam yaklaşık 18.000 kişiyi istihdam eden gözlük şirketlerini gruplayan İtalyan derneği Anfao’nun başkanı Giovanni Vitaloni ; “Pandeminin gözlük üretimi üzerindeki etkisi ani ve şiddetli oldu; ancak, 2020 boyunca, özellikle ilk kapanma sırasında keskin düşüşlerle ciddi bir performans kaydettik. ”dedi. Çarşamba günü sağlanan rakamlara göre, İtalyan gözlük sektörü 2020 yılında ihracatta yüzde 25,8’lik bir düşüş kaydetti ve 2,8 milyar avroya ulaştı ve bu, çoğu uluslararası ülkenin kilitlenmeleri uygulamaya başladığı Mart-Nisan dönemindeki keskin düşüşlerden etkilendi.
Asya’ya ihracat yüzde 33,8, Amerika kıtası yüzde 26 ve Avrupa yüzde 23 düşüşle tüm bölgeler düşüş kaydetti. Sektör için en alakalı iki ekonomi olan ABD ve Çin bile, sırasıyla yüzde 21,6 ve yüzde 35,4 düşüşle sektörün düşüşünü telafi etmeyi başaramadı. Bay Vitaloni, “Piyasanın, özellikle ABD ve Çin olarak 2021’in ikinci yarısında toparlanmaya başlamasını bekliyoruz, ancak 2022’den önce salgın öncesi seviyelere geri dönmeyeceğiz,” dedi.
COVID-19 salgınının yarattığı hasara rağmen, İtalyan gözlük endüstrisi Avrupa’nın en büyük güneş gözlüğü ve optik çerçeve ihracatçısı konumunu korumayı başardı.
31 Mart’ta sona eren üç aylık dönemde, sektörün performansı sabit kaldı çünkü uluslararası seyahat gerektiği gibi henüz açılmadı; ancak Nisan ayında aşılama kampanyasının küresel olarak yaygınlaşması iç pazar üzerinde olumlu bir etki yarattı ve iyileşme belirtileri Çin ve ABD’de somut olarak kendini gösterdi.
2021 için bir öngörüde bulunan Vitaloni, gözlük endüstrisinin bu yıl 2020’ye göre yüzde 14,7 büyümeye hazır olduğunu, ancak 2019’a göre yüzde 15 azalabileceğini söyledi. Yaklaşan Mido fuarı yalnızca dijital olacak olsa da, organizatörler, katılımcıların ve alıcıların genellikle Milano-Rho fuar alanlarında deneyimleyeceği etkileşimi online olarak yeniden yaratmak için ellerinden geleni yapıyorlar. Platform, ürün keşfi için bir pazar yerini, tanınmış fotoğrafçı Albert Watson’ın da yer aldığı bir web semineri ve konuşma programı ile birleştirecek. Katılımcı bölümü salonlar ve odalarla çevrelenecek, ilki fuar alanındakileri yansıtacak ve endüstri operatörleri arasındaki gündelik konuşmaları teşvik etmeyi amaçlayacak ve ikincisi gözlük şirketleri tarafından küçük alıcı gruplarına dijital ortamda özel ürün sunumlarına ev sahipliği yapacak.
İş fırsatlarını en üst düzeye çıkarmak için platform 28 Mayıs’ta yayınlanacak ve yıl sonuna kadar aktif kalacak.
Vitaloni, “Pek çok operatörün yenilik yaparak geleceğe bakma, somut fırsatlar ve sektörü yeniden başlatmak için bir iş alanı yaratma konusundaki zorluklarından ilham aldık” dedi. “İşletmeler arası platform, sektörün küresel ticaret pazarı haline gelebilir.”Vitaloni ayrıca, MIDO fuarının önümüzdeki yıl 12-14 Şubat tarihleri arasında fiziksel formatına devam edeceğini söyledi. 2020’de Mido organizasyonu, COVID-19 durumu ve fiziksel ticaret fuarlarına getirilen yasaklar nedeniyle tamamen iptal etmek zorunda kalmıştı.
ÜNİVERSAL GÖZLÜK SAAT OPTİK ÜRÜNLERİ SANAYİ VE TİCARET AŞ’YE...
Optik ve gözlük sektörünün uluslararası ölçekteki en önemli ...
Antakya Yayladağı’nda öğrencilere Beta Optik tarafından ücre...
Türkiye’ nin optik dijital dergisi, Tüm cihazlarda erişilebi...
"Mal ve Hizmetlere Uygulanacak Katma Değer Vergisi Oranların...
Kurum ile Bankaların protokolleri sona erdiği için artık ban...
Thélios azınlık hissesi planlarken, kalan hisseler kreatif d...
Sağlık Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Şuayip Birinci, yapılan bir...
Nemrut taş heykellerinden birine sanal ortamda giydirdiğimiz...
Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal A...