Son yıllarda Türkiye’de sağlık alanındaki değişimler ve teknolojin etkin olması sağlıkta yeni mesleklerin ortaya çıkmasına neden oldu.
04 Ağustos 2011 - 9:06 'de eklendi.
Prof. Dr. Sabahattin Aydın, küreselleşme ile birlikte vatandaşın beklenti düzeyi ile birlikte personel sayısı ihtiyacının da arttığını söyledi.
DOKTORUN YÜKÜ AZALACAK
Türkiye’de olmayan ama dünyada ihtiyaçtan doğan çok sayıda tıp mesleği bulunduğunu vurgulayan Prof. Aydın, “Türkiye’de 5 adet sağlık mesleği var. Torba yasayla birlikte bu sayı 40’a çıktı. Zamanla yeni meslek ihtiyaçları da ortaya çıkacak” dedi. Aydın sözlerine şöyle devam etti:
“Sağlık politikasıyla hizmet almanın da önü açıldı. Ekonomideki iyileşme ile birlikte vatandaşın refah düzeyi arttı. Sağlık sektörü toplumun her tabakasına hizmet eder hale geldi. Gelişmiş ülkelerde olduğu gibi doktor ve hemşirenin yükünü azaltmak için yeni meslek tanımları koymamız lazım.” Prof. Aydın, önümüzdeki yıllarda faaliyete geçecek Medipol Üniversitesi’nin yeni kampüsünde sağlık alanında ihtiyaç duyulacak mesleklere öncelik tanıyacaklarını ifade etti.
İşte geleceğin yeni meslekleri
Röntgen çeken radyografer, ultrason çeken ultrasonograf, gözlük muayenesi yapıp ona göre gözlük veren refraktometrist, doktor yardımcılığı, hemşire yardımcılığı ve EEG, EKG EMG gibi fizyolojik ve elektrik kurallarını uygulayarak teknik inceleme yapan elektronörofizyoloji teknisyeni.
Danıştay kararı sonrası ithalatçılar çıkmazda: Belgeler alın...
Del Vecchio’nun mirasçıları arasında artan bir çoğunluk, hol...
Fransa, gözlük gibi sağlık ekipmanlarının reklam yoluyla tic...
Gelir İdaresi Başkanlığınca ”İlaç ve Tıbbi Cihaz Teslimlerin...
Optisyenlik mesleğine gönül vermiş, sektörde ve akademide ön...
Sıcak hava yalnızca konforsuzluk yaratmıyor, göz sağlığını d...
Gözler şimdi önümüzdeki hafta yapılacak komisyon toplantısın...
Uzmanlar, “Kullanım süresi geçmiş lensler, enfeksiyon, korne...
Mikroçiplerden gözlük camlarına, en küçük sensörlerden lensl...
Artık yılda bir kez düzenlenecek olan fuara katılım, firmala...