İstanbul Eczacı Odası Başkanı Sarıalioğlu’nun yaptığı açıklama
15 Mayıs 2020 - 1:34 'de eklendi.
İstanbul Eczacı Odası Başkanı Cenap Sarıalioğlu, İstanbul’da toplamda 70 eczacı ve çalışanın koronavirüse yakalandığını ve Türkiye genelinde 6 kişinin hayatını kaybettiğini belirtti.
14 Mayıs Bilimsel Eczacılık Günü’nü kutlayan Sarıalioğlu, “Bu yıl eczacılık günümüz biraz buruk. Olağanüstü bir süreçten geçiyoruz ve maalesef can kayıplarımız var” dedi.
Türkiye genelinde koronavirüse yakalanan eczacılar olduğunu ifade eden Sarıalioğlu,
“Bize bildirilen vakaları biliyoruz. İstanbul için 30 eczacı, 40 eczane çalışanının korona pozitif bilgileri iletildi. Şu anda aralarında hayati tehlikesi olan yok. Bir kısmı evlerinde karantina altında” diye konuştu.
Beyoğlu’nda eczane sahibi İhsan Giray ve çalışanı Ekrem Özdemir’in “Koronavirüs sebebiyle mi hayatını kaybettiği” sorusuna ise Sarıalioğlu şu yanıtı verdi.
“Türkiye genelinde 5 meslektaşımız, 1 eczane çalışanı hayatını kaybetti. İlk günlerde çok kaotik bir ortam vardı. Hayatını kaybeden ilk meslektaşımızın yaşı da bayağı ileriydi, kronik hastalıkları vardı. Biz de ölüm sebebini bilemedik. Aile de sessizliğini korudu. Daha sonraki süreçte koronadan vefat ettiği ortaya çıktı. Eczane şu anda kapalı. İlerleyen günlerde varisleri eczanenin açılıp, açılmayacağına karar verecek.”
Retinitis pigmentosa ve yaşa bağlı makula dejenerasyonu gibi...
Marcolin’in Türkiye’deki resmi distribütörü Merve Optik’tir....
Kurum ile Bankaların protokolleri sona erdiği için artık ban...
Ufukla yükseklik arasındaki farkı göremeyenler, kibirle bilg...
Venedik'teki tarihi Palazzo Flangini'de "The Lens of Time – ...
Göz hastalıkları alanında uzmanlığıyla tanınan değerli mesle...
Fransa’da göz sağlığı alanındaki yetki sınırlarına dair tart...
Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı tarafından “Suç İşlemek Am...
Anneler günü geleneği, Antik Yunanlıların Yunan mitolojisind...
Merhuma Allah’tan Rahmet, kederli ailesine, sevenlerine, sab...