BIST 100
10.737,68 -1,29%
DOLAR
41,1649 0,02%
EURO
48,0849 0,14%
GRAM ALTIN
4.676,61 -0,73%
FAİZ
40,91 0,00%
GÜMÜŞ GRAM
54,14 -0,75%
BITCOIN
110.683,00 -1,41%
GBP/TRY
55,3595 -0,03%
EUR/USD
1,1657 -0,04%
BRENT
67,16 -0,65%
ÇEYREK ALTIN
7.646,26 -0,73%
İstanbul Parçalı Bulutlu
İstanbul hava durumu
27 °

“İş yeri açılışları sınırlanmalı”

İhtiyaçtan fazla açılan her iş yeri, kendisine ve çevresindeki iş yerlerine zarar veriyor. Perakende yasası, iş yeri açılışlarına kural ve sınırlama getirecek şekilde yeniden düzenlenmelidir.

avm

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, perakende ticaretin yeniden düzenlenmesi halinde birçok üründe fiyatların düşeceği görüşünü dile getirdi.

Geleneksel perakende sektörünün, hak ettiği teşvikler ve destekler verildiğinde gelişerek güçleneceğine ve hatta istihdam yaratacağına işaret eden Palandöken, "İhtiyaçtan fazla açılan her iş yeri, hem kendisine hem de çevresindeki iş yerlerine zarar veriyor. Perakende yasası iş yeri açılışlarına bir kural ve sınırlama getirecek şekilde yeniden düzenlenmeli. Düzenlemenin ardından, iş yeri kapanışları da azalacaktır. Böyle bir ortamda üretim ve ihracat da artar, rekabete dayalı piyasa ekonomisi sağlıklı bir şekilde işlemeye başlar" değerlendirmesinde bulundu.

"AVM çalışma saatleri Avrupa'daki gibi olmalı"

Gelişmiş ülkelerde, AVM ve marketlerin kapanış saatlerinin en geç 20.00 olduğunun altını çizen Palandöken, birçok ülkede AVM ve marketlerin pazar günleri kapalı olduğunu anlattı ve şunları kaydetti:

"Türkiye'de haftanın bir günü kapalı olmasını bırakın, saat 22.00'ye kadar hatta bazı dönemler 24.00'e kadar açık kalan AVM'ler ve marketler var. Avrupa'da pazar günleri ya da haftanın bir günü kapalı olan AVM ve marketler görüldüğü gibi batmıyor. Aksine bir gelişmişlik göstergesi olarak ekonominin yapı taşı olan küçük işletmelerin yani esnafın korunmasına da yardımcı oluyor.

Avrupa'da hafta sonları geç açılıp erken kapanan, kimi tamamen kapalı olan, hafta içi ise saat 18.00'de ya da en geç 20.00'de kapanan AVM ve market çalışma saati düzeni bizde de bu şekilde uygulanmalı."

Reklam

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?

Optisyenin Sesi Reklam