Köylüler art arda muayeneye gidince suistimal ortaya çıktı.Sağlık İşleri Müdürlüğü’ndeki ekipte, 20 doktor, 2 diş hekimi, 3 laborant, 7 hemşire ve 43 eczacı görev yapıyor. Toplam 185 kişilik ekip, hastaneler, eczaneler ve optikçilerden gelen faturaları mercek altına alıyor. Yapılan işlemin tıbben ‘uygun’ ya da ‘değildir’ değerlendirmesi yapan ekipler, hastanelerin yataklı tedavi bölümlerinden gelen faturaların tamamını, […]
16 Temmuz 2011 - 10:14 'de eklendi.
Köylüler art arda muayeneye gidince suistimal ortaya çıktı.Sağlık İşleri Müdürlüğü’ndeki ekipte, 20 doktor, 2 diş hekimi, 3 laborant, 7 hemşire ve 43 eczacı görev yapıyor.
Toplam 185 kişilik ekip, hastaneler, eczaneler ve optikçilerden gelen faturaları mercek altına alıyor.
Yapılan işlemin tıbben ‘uygun’ ya da ‘değildir’ değerlendirmesi yapan ekipler, hastanelerin yataklı tedavi bölümlerinden gelen faturaların tamamını, ayakta tedavinin de bir kısmını örnekleme yöntemiyle seçerek inceliyorlar.
Kendilerine ”Fatura timi” adı veren ekip, yaptıkları titiz incelemeler sonucunda bir suistimali daha ortaya çıkardılar. Ekipler, aynı köyden vatandaşların, 15-20’şer kişilik gruplar halinde, art arda göz muayenesine gittiklerini tespit edince araştırmayı derinleştirdiler.
Araştırmada, köylüleri minibüsle getiren ve gözlük veren optikçinin farklı, göz merkezinin de farklı mahallede olması şüpheyi daha da artırdı. Aynı köyden insanların, aynı rahatsızlıktan aynı günde ya da art arda rahatsızlanmasının tesadüf olamayacağını düşünen ekipler, suistimali ortaya çıkardılar.
-”İHTİYACI OLMAYANA DA GÖZLÜK YAZDIRILDI”-
Yapılan araştırmada, optikçilerin köylerden minibüsle topladıkları vatandaşları kentteki göz merkezlerinde muayene ettirip gözlük yazdırdıkları belirlendi. Bu köylülerin bazılarında hiçbir göz rahatsızlığı bulunmamasına rağmen gözlük yazıldığı anlaşıldı.
SGK İl Müdürü Muhammed Gerçek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, fatura timinin bilgisayar destekli takibinde, köylere ”gözlük turu” düzenleyen optikçilere ceza kesmekle kalmayıp, haklarında Cumhuriyet Savcılığı’na da suç duyurusunda bulunduklarını belirtti.
Gerçek, optikçilerin köy ve mahalle demeden toplu halde göz kliniğine hasta taşıdıkları belirterek, ”Optik bir mahallede, göz merkezi başka bir mahallede ve vatandaş da başka bir yerden getirilmiş. Art arda hastaların aynı köyden geldiğini uzmanlarımız fatura incelemelerinde ortaya çıkardı” dedi.
Suistimali belgelemek için hastaları tek tek çağırarak konuştuklarını ifade eden Gerçek, hastaların, optikçilerin, kendilerini minibüsle topladıklarını itiraf ettiklerini belirterek, ”İhtiyacı olan olmayan herkese gözlük yazıldığını tespit ettik. Bunların karşılığında devletimiz optikçilere para ödemiş. Bir vatandaşımızın göz kliniğine girişini yaptırıp gözlük almadan çıkmasının bile devletimize maliyeti 30 lira. Uzak ve yakın gözlük camı ile çerçeveyle birlikte bir kişiye gözlük yazmanın maliyeti 150-200 TL’yi buluyor” dedi.
Gerçek, yasal olmayan çeşitli işlemleri gerçekleştiren 100 optikçiyi uyardıklarını ve 100 optikçiye de 57 bin lira ceza kestiklerini vurgulayarak, ”Optiklere verdiğimiz ceza hasta toplama işinden kaynaklanıyor. Reçete milleti minibüslerle toplayıp muayene ettirip gözlük veriyorlar. Bu uygulama vatandaşa hizmet gibi gözükse de kanunen yasak. Gözü bozuk olmayana gözlük yazılması da suç. Bu konuda reçetede imzası bulunan doktorlar hakkında da gerekli yasal işlem yapılmasını sağlıyoruz” dedi.
Adana, Mersin, Osmaniye ve Hatay’daki optikçilere ayda yaklaşık 2 milyon lira ödeme yaptıklarını anlatan Gerçek, devletin vatandaşına en iyi sağlık hizmetini sunmak için gösterdiği çabayı suistimal edip haksız kazanç sağlamak isteyenlerle mücadeleyi sürdüreceklerini sözlerine ekledi.
http://haber.optisyeninsesi.com/haberler/ihtiyaci-olmayana-da-gozluk-yazdirildi-7522.html
Antakya Yayladağı’nda öğrencilere Beta Optik tarafından ücre...
Türkiye’ nin optik dijital dergisi, Tüm cihazlarda erişilebi...
"Mal ve Hizmetlere Uygulanacak Katma Değer Vergisi Oranların...
Kurum ile Bankaların protokolleri sona erdiği için artık ban...
Thélios azınlık hissesi planlarken, kalan hisseler kreatif d...
Sağlık Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Şuayip Birinci, yapılan bir...
Nemrut taş heykellerinden birine sanal ortamda giydirdiğimiz...
Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal A...
Kod8 Yazılım Teknolojilerinden Optik Mağazaları İçin Yeni Dö...
Bu söyleşi çok ses getirecek. Mutlaka izleyin. Odaların ve B...
Yolsuzluk sa Kartal Göz Hst.ne Baksınlar.Bandırma – Erdek – Yalova – Mudanya – Gölcük vb. yerlerden Temad denen dernek aracılığı ile (derneğe otobüs başına 200 tl vererek)hasta toplayıp yedirip içirip 40 kişilik otobüste bulunan insanların en az 30 unu ameliyat eden hastahane bu güne kadar devletten kaç milyon aldı,canım devletimin (sgk)çalışanları nasıl oluyorda uyanmıyorlar acaba???????????
150 – 200 tl yı buluyormuş devlete maliyeti duyda inanma
bu işi yapan kişileri her meslek ten temizlemek gerekir düzgün çalışanların önü de açılmış olur ….