BIST 100
10.962,02 0,30%
DOLAR
40,9186 0,06%
EURO
47,6747 0,03%
GRAM ALTIN
4.370,82 -0,35%
FAİZ
39,96 0,00%
GÜMÜŞ GRAM
48,92 -0,53%
BITCOIN
113.690,00 0,12%
GBP/TRY
55,2449 0,05%
EUR/USD
1,1639 -0,07%
BRENT
66,34 0,84%
ÇEYREK ALTIN
7.146,29 -0,35%
İstanbul Parçalı Bulutlu
İstanbul hava durumu
27 °

Gözlükçülerden muayene çağrısı

Koronavirüs salgını nedeniyle göz muayenelerinin kısıtlandığını, gözlükçülerin zor durumda olduğunu belirten 2. Bölge Ankara Optisyen ve Gözlükçüler Odası Yönetim Kurulu Üyesi Ramazan Özer, “Bu krizde devletimizden destek bekliyoruz” dedi.

ramazanozer

Ramazan Özer, yaptığı yazılı açıklamada özetle şunları kaydetti: Salgın hastalık nedeniyle hastalarımız getirilen kısıtlamalardan dolayı göz muayenesi olamamakta dolayısıyla gözlük reçetesi çıkmamaktadır.

Sezonda satacağımız güneş gözlüklerini Kasım, Aralık ve Ocak aylarında aldığımızdan dolayı ürünler elimizde kalmıştır.

Pandemi sürecinin mesleğimizi etkileyen başka bir olumsuz yönü de internet'ten satılan optik ürünler.

Gerekli izole önlemleri alınarak göz muayenelerinin yapılmasını, reçeteye tabi olan ürünlerin İnternet'ten satışının engellenmesini, 16 yıldır gözlük cam çerçeve ödemelerine yapılmayan zamların TEFE-TÜFE oranında artışını, kamuda istihdamı yapılmayan optisyenlerin kadrosunun açılmasını yetkililerden talep ediyoruz.

Küresel bir sorun haline gelen korona virüsten korunmanın en temel yönteminin temizlik ve hijyen olduğunu söyleyen Özer, bir sağlık hizmet sunucusu olan Optisyenlik müesseselerimizde azami gerekli tedbirleri almaktayız.

Ankara Optisyen ve Gözlükçüler Odası yönetim kurulu üyesi Sn. Ramazan Özer, Güneş gözlüğüne getirilen ek vergi ve dövizdeki değişimlerden de piyasaların olumsuz etkilendiğini belirtti.

Reklam

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?