Katılımcılara Optik Gözlük ve Müessese Seçim Anketi uygulanmıştır. Anketin optik çerçeve seçim kriterleri ile ilgili sorusuna verilen yanıtlar aşağıda yer almaktadır.
26 Temmuz 2017 - 10:23 'de eklendi.
OKAN ÜNİVERSİTESİ OPTİSYENLİK PROGRAMI SEKTÖR ARAŞTIRMALARI:
GÖZLÜK KULLANICILARI ÇERÇEVE SEÇİMİNDE SAĞLAMLIK VE RAHATLIĞA ÖNEM VERİYOR
Öğr. Gör. Semih KABAK
Yrd. Doç. Dr. Erdoğan ÖZDEMİR
Yrd. Doç. Dr. Onur YARAR
Okan Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu
Okan Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Optisyenlik Programı tarafından yapılan araştırmaya göre gözlük kullanıcıları çerçeve seçiminde sağlamlık ve rahatlığa önem veriyor.
Araştırmaya İstanbul’un farklı ilçelerinde yaşayan 3085 kişi katılmıştır. Araştırmaya katılanların %46,71’i kadın, %53,29’u erkektir. Katılımcıların %62,91’i 25-45 yaş aralığında, %37,09’u 45 yaş üzeridir. Katılımcıların %18,80’i ilköğretim , %38,23’ü orta öğretim ve %42,97 lik kısmı ise üniversite/doktora seviyesinde eğitim görmüşlerdir. Ayrıca katılımcıların %39,65’i ev hanımı,%40’ı ücretli çalışan, %17,35’i iş yeri sahibidir.
Katılımcılara Optik Gözlük ve Müessese Seçim Anketi uygulanmıştır. Anketin optik çerçeve seçim kriterleri ile ilgili sorusuna verilen yanıtlar aşağıda yer almaktadır.
Tablo. Optik Gözlük Müessese Seçimi Tüketici Anketinin optik çerçevenizi seçerken kriteriniz nedir? sorusuna verilen yanıtlar ve dağılımlarıTablo incelendiğinde gözlük kullanıcılarının çerçeve seçiminde sağlamlık ve rahatlığı ön planda tuttukları görülmektedir.
Buna ek olarak gözlük kullanıcılarının çerçeve seçiminde en az dikkate aldıkları kriterin moda olduğu görülmektedir. Ayrıca ekonomiklik, şıklık ve estetiklik de dikkate alınan diğer kriterlerdir.
Tablodaki verilere bakarak gözlük kullanıcılarına müesseselerde rahat ve sağlam ürünler önermenin müessese memnuniyeti açısından önemli olduğunu söyleyebiliriz. Ayrıca optik çerçevelerin moda değerini ön plana çıkaran çalışmaların yapılmasının gerekli olduğu görülmektedir.
Ayrıca kullanıcılar modayı takip etmeseler de estetik ürünlere önem vermektedir.
Bu durumda optik müesseselerinin vitrinlerinde sağlam, rahat, ekonomik aynı zamanda şık ve estetik ürünlere daha fazla yer vermelerinin ürün satışına katkı sağlayacağını ileri sürebiliriz.
Uzmanlara göre çözüm, sadece daha fazla okul açmak değil; me...
Hükümetin 100 Euro’luk doğrudan destek programı, yaz ayların...
Gözlüklerin yurda yasa dışı yollarla sokulduğu ve ticari ama...
Gaziantep Optikçiler Derneği’nden Birlik ve Beraberlik Mesaj...
Türkiye’ nin optik dijital dergisi, Tüm cihazlarda erişilebi...
Çinli Bilim İnsanları Kızılötesi Görüşe Sahip Lens Geliştird...
Gözlükler, günlük kullanım için optimize edilmiş olup, kulla...
Gerçek şu ki, gözlük ve kontakt lensler halen görme bozukluk...
Süreyi geçirmeyin, hizmet devamlılığı ve hasta memnuniyeti i...
Almanya Gözlükçüler Birliği (ZVA), Yazılı olarak yapmış oldu...