%59’u nitrojen, %21’i hidrojen, %9’u karbon dioksit, %7’si methan, %4’ü oksijen ve %1’i sülfürden oluşan bir Hidrojen Sülfid karışımı, kötü kokulu bir karışımdır.
30 Eylül 2017 - 13:00 'de eklendi.
Ama sağlık için bir şekilde vücuttan dışarı çıkarılması lazım. Yoksa bağırsakta ciddi sorunlara yol açar.
Zaten sağlıklı bir insan günde 14 -15 kez bu gazı kokulu-kokusuz bir şekilde dışarı verirmiş. Olması gereken de bu.
Olmaması gereken ne? Toplum içinde, ulu orta salınması.. İş toplantısında, sınıfta, asansör de, dükkanda… Hele dükkan da! Hele dükkan da!!!
İşte sırf bu yüzden atölyelerin mağaza içinde ayrı bir bölümle hizmet vermesi gerektiğini düşünüyorum. Binlerce para ödeyip dekor yaptırıyorsunuz, dünya kadar borca girerek en kaliteli mallarla dükkanı döşüyorsunuz, hizmetin en iyisini, elinizden geldiğince en kalitelisini yapmaya çalışıyorsunuz.
Sonra tutup adam yokluğundan Şükrü’yü işe alıyorsunuz. Şükrü efendi çocuk. Allah’ı var kimse dürüstlüğüne de laf söyleyemez. Ama bir huyu var. Çok rahat adam. İnsanı çileden çıkaracak kadar rahat. Dedikodu yapmış gibi olmayayım ama, gaz çıkarma konusunda da rahat biri. Bir kaç kez uyarmama rağmen, ben yokken yine bu alışkanlığından vaz geçmiyormuş. Kendisi Almanya görmese bile Alanya da Alman kültürüyle yetiştiği için arkadaşlarına herkesin bildiği bahaneyi sıralarmış. ‘’ Abi, sıkıştığında karnında gaz tutmak çok zararlı.
Hem Almanlar da ayıp değil. Ayıp olan geğirmek.’’ Neyse ki, sonra yeni bir optisyen bulduk ta, Şükrü olmadan çalışma hayatımıza devam ettik. Ama Şükrü’yü unutmak ne mümkün? O bir şekilde kendini hatırlatıyor, kulakları çınlaya çınlaya.
Eksi altı buçuk numara 1.74 cam verdiğim devamlı bir hastam, optisyenimiz camı keserken ‘’isterseniz kapıyı açalım. İçersi kokmasın yine ‘’ dedi gülerek. Ben de ‘’Tabii iyi olur ‘’ diye karşılık verdim. İçimden de ne bilinçli adamlar var. Sarımsak kokusunu biliyor diyorum. Sonra cam kesildi, gözlük yapılı halde karşımıza geldi. Hastaya takdim ediyorum, suratında bir şaşkınlık ifadesi ile konuşuyor.
–Bunun 1.74 olduğuna emin misiniz?
–Elbette. Buyrun zarfları.. Bu da sertifikası.
Gözlüğün sağını-solunu inceliyor.
–Camların inceliğine bir diyeceğim yok ta.. Zarflar da Hoya. Ama?
–Tereddüttünüz nerde beyefendi? Cam zarflarını bazen firmalar değiştirir. Ondan mı?
–Hayır, geçen sefer gözlük yaptırdığım da burada kısa boylu bir arkadaşınız vardı. Çok affedersiniz, çocuğun günahını almıştım. Yellendi diyerek. Sonra beyefendi açıkladı. Bu 1.74 camlar kesilirken o kötü kokudan çıkarırmış. Eyas hammadde miymiş neymiş? 1.6- 1.67 camlar sarımsak kokusu verirken bu 1.74 camlar da o koku yayarmış. Şimdi kendimi o kokuya hazırlamışken onu duymamak ben de hayal kırıklığı yarattı.
Nutkum tutuldu. Ne diyeceğimi bilemiyorum. Şükrü’nün şöhretini duyan hanım kızımız içeri kaçtı. Yeni optisyen dudağını ısırıyor. Ben kekelemeye başladım. Müşterimiz tatmin edici bir cevap peşinde. Konuya şahit olan eski gözlükçü Duran abi, kurtarıcım oluyor.
Hoya, ar ge araştırmalarını geliştiren bir firma. 1.74 te artık o kokuyu duyamayacaksınız.
Ama sarımsak kokusuna hala bir çare bulamadı.
Metin TURANLI
ÜNİVERSAL GÖZLÜK SAAT OPTİK ÜRÜNLERİ SANAYİ VE TİCARET AŞ’YE...
Optik ve gözlük sektörünün uluslararası ölçekteki en önemli ...
Antakya Yayladağı’nda öğrencilere Beta Optik tarafından ücre...
Türkiye’ nin optik dijital dergisi, Tüm cihazlarda erişilebi...
"Mal ve Hizmetlere Uygulanacak Katma Değer Vergisi Oranların...
Kurum ile Bankaların protokolleri sona erdiği için artık ban...
Thélios azınlık hissesi planlarken, kalan hisseler kreatif d...
Sağlık Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Şuayip Birinci, yapılan bir...
Nemrut taş heykellerinden birine sanal ortamda giydirdiğimiz...
Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal A...