a balloon
Optisyenin Sesi
Optisyenin Sesi
Optisyenin Sesi Reklam
Optisyenin Sesi Reklam
Reklamı kapat
Optisyenin Sesi Reklam
Optisyenin Sesi Reklam
Reklamı kapat

Göz bozukluğunu ortadan kaldıran göz damlası yapıldı

İsrailli bilim insanları, miyop ve hipermetropu ortadan kaldıran göz damlası yaptılar. Domuzlarda olumlu sonuç veren damlanın bu yıl yapılacak insan testleri de başarılı olursa gözlük tarihe karışacak.

11 Kasım 2021 - 22:25 'de eklendi ve 16823 kez görüntülendi. A+A-

Göz bozukluğunu ortadan kaldıran göz damlası yapıldı

Son zamanlarda patentli “nanodroplar” ın domuzlarda iyileştirdiği görülmüştür. İnsanlara yönelik klinik testler bu yıl daha sonra yapılacaktır.

Shaare Zedek Tıp Merkezi ve Bar-Ilan Üniversitesi Nanoteknoloji ve İleri Materyaller Enstitüsü’ndeki bir uzman Doktor ekibi, korneaları onardığı ve kısa ve uzun görüşlülüğü geliştirdiği göz damlası geliştirdi. “Nanodroplar” olarak adlandırılan nano parçacık çözümü, domuzların kornealarında başarıyla kullanılmıştır.

İnsanlara yönelik klinik çalışmaların bu yıl içinde yapılması bekleniyor ve eğer başarılı olursa, bu devrimci buluş potansiyel olarak gözlük ihtiyacını ortadan kaldırabilir. Araştırma ekibinin lideri Dr. David Smadja’ya göre, göz damlaları miyopi, hipermetropi ve diğer refrakter rahatsızlıklardan şikayet eden hastaların oftalmolojik ve optometri tedavilerinde devrim yaratabilir.

Çarşamba günü Dr. Smadja tarafından, Kudüs’teki Steinberg Oditoryumu’nda düzenlenen iki yıllık bienal araştırma günü Shaare Zedek’te ortaya çıktı. Nanodropların multifokal lensleri değiştirmek için kullanılabildiğini ve insanların farklı mesafelerden nesneyi görmelerine izin verebileceğini söyledi.

Smadja, “Bu, refrakter problemleri düzeltmek için yeni bir konsept” dedi. Bununla birlikte, gözlüklerin yerine tamamen uygulanacak damlaların ne sıklıkla uygulanacağını söylemedi.

Araştırma özetine göre, Dr. Smadja ve meslektaşları tarafından yürütülen deneyde, çeşitli konsantrasyonlarda sentetik nanopartiküller ile doldurulmuş nano damlaların damlatılmasından önce ve sonra domuz gözlerinin refraktif kusurlarının analizi yer almıştır. Sonuçlar hem miyopik (yakın görüşlülük) hem de hipermetropik (uzak görüş) kırılma hatası için hata düzeltmesinde belirgin iyileşme gösterdi.

Eğer insanlardaki sonuçlar başarılı olursa, ileriye dönük hastalar sadece bir akıllı telefon uygulamasının gözlerini taramak, kırılmalarını ölçmek, bir lazer deseni oluşturmak ve daha sonra bir optik modelin gözlerinin kornea yüzeyi üzerine “kornea damlatması” yapmasını gerektirecektir.

Smadja’nın araştırması, son iki yıldır Shaare Zedek doktorları ve hemşireleri tarafından yürütülen 160 eserden oluşan tarafsız bir jüri tarafından seçilen iki eserden biriydi. Hastane personeli, her yıl farklı tıp ve bilim dergilerinde yaklaşık 330 makale yayınlamaktadır. Hastane araştırmacıları için kurulmuş bir araştırma ve geliştirme şirketi olan Shaare Zedek Mada’it (Scientific) aracılığıyla.

Bu, ilk kez göz damlasında nanoteknolojinin kullanımının araştırılması değil. Bu alanda artan araştırmalar, tıp ve cerrahi alanında yeni kapılar açmıştır. Oküler hastalıkları tedavi etmek için nanoteknoloji tabanlı sistemler geliştirmek için şimdiden yapılmış önemli araştırmalar yapılmıştır.

UCL Institute of Opthalmology, London’daki araştırmacılar, AMD (yaşa bağlı maküler dejenerasyon) ilacı Avastin ile yüklü küçük nanopartiküllerin formülasyonlarını oluşturma olasılığını gösterdi. Sonuçta ortaya çıkan göz damlaları, hastalara enjekte edilen ilaçlara kıyasla, genellikle rahatsızlık veren, güvenli ve etkili bir şekilde kullanılabilir.

Yakın zamanda yapılan bir başka deneyde, Ulusal Tayvan Okyanus Üniversitesi’nden araştırmacılar, bakteriyel göz enfeksiyonlarını tedavi etmek için spermidinle kaplı karbon kuantum noktaları geliştirdiler. Araştırmacılar, yeni kuantum noktalarının, keratite neden olan antibiyotiğe dirençli bakterileri öldürmek için göz damlalarında kullanılması için iyi bir potansiyele sahip olduğuna inanıyorlar.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Yöneticilerin kafası neden karışık? Yöneticilerin kafası neden karışık?

Dijital çağa ayak uyduramayan “analog” kalmış yöneticiler görevlerini sürdürmekte ısrarcı olacaksa acilen “dijital zihniyet kartı” edin...

Dijitalleşme gözlük pazarını nasıl etkileyecek? Dijitalleşme gözlük pazarını nasıl etkil...

Hastalara, gözlükçüler tarafından on beş yıl önce gözlük kullanmaları gerektiği söylendiğinde bundan pek memnun olmadılar....

‘Sarı nokta’ 30 milyon kişiyi etkiliyor ‘Sarı nokta’ 30 milyon kişiy...

Türkiye’de giderek artan sarı nokta hastalığı havuzuna her sene birey katılıyor....

SGK Sözleşme toplantısı SGK Sözleşme toplantısı

Yeni dönem SGK sözleşmesi masaya yatırıldı. Yıl içinde Optisyenlik müesseseleri SGK ile sözleşme imzalayacak....

HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTERMİSİNİZ?(Yorum Yok)
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Hocaoğlu Optik
SON EKLENEN HABERLER
Yöneticilerin kafası neden karışık? Yöneticilerin kafası nede...

Dijital çağa ayak uyduramayan “analog” kalmış yöneticiler gö...

Dijitalleşme gözlük pazarını nasıl etkileyecek? Dijitalleşme gözlük pazar...

Hastalara, gözlükçüler tarafından on beş yıl önce gözlük kul...

‘Sarı nokta’ 30 milyon kişiyi etkiliyor ‘Sarı nokta’ ...

Türkiye’de giderek artan sarı nokta hastalığı havuzuna her s...

SGK Sözleşme toplantısı SGK Sözleşme toplantısı...

Yeni dönem SGK sözleşmesi masaya yatırıldı. Yıl içinde Optis...

Prizmatik düzeltmenin önemi Prizmatik düzeltmenin öne...

Binoküler çift görme, etkilenen kişileri günlük yaşamda cidd...

Kering Eyewear gelir rekoru kırdı Kering Eyewear gelir reko...

Kering'in gözlük bölümü 12 aylık dönemde pozitif gelir artış...

Zenith markası kimde kalacak? Zenith markası kimde kala...

Anılan hükümsüzlük kararının kesinleşmesini takiben ceza dos...

Gözlük Pazarı 2028’e kadar 172,42 milyar ABD dolarına ulaşacak Gözlük Pazarı 2028’e kada...

Dünya çapında gözlük pazarı pazarı 2020’de 105,56 milyar ABD...

Dünya, Optometri haftasını kutluyor Dünya, Optometri haftasın...

Dünya Optometri Konseyi (WCO) farkındalık haftası 17-23 Mart...

Göz Sağlığı ve Optometri Çalıştayı gerçekleştirildi Göz Sağlığı ve Optometri ...

Üsküdar Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından Muş Alparslan ...

Magazin HABERLERİ
Web TV