Dünyanın En büyük 1.000 şirketinin ve onların birincil tedarikçilerinin 12.000 tesisi (fabrika, depo, aktarma merkezi, v.b) Çin, İtalya, Güney Kore’nin karantinaya alınan bölgelerinde yer almaktadır.
08 Mart 2020 - 19:00 'de eklendi.
Hükümetler ve sağlık kurumları Covid-19‘un yayılmasını durdurmak ve enfekte olanları tedavi etmek için çalışırken, bir düzineden fazla sektördeki üreticiler salgının tedarik zincirleri üzerindeki artan etkisini yönetmek için mücadele ediyorlar.
Ne yazık ki, birçoğu, yıllar önce düzeltilebilecek kaynak bulma stratejilerindeki zayıflıklardan kaynaklanan bir arz krizi ile karşı karşıya.
Çin, Güney Kore ve İtalya’nın karantinaya alınan bölgelerinde yer alan sektörlerin sayısını gösteren bir tedarik zinciri haritalama ve risk izleme şirketi olan Resilinc tarafından yayınlanan verilerde krizin ne kadar kapsamlı olduğu ve Çin’in karantinaya alınan bölgelerinden kaynaklanan ürün sayısı.
Gerçek ama acı
Mart 2011 depreminden ve Japonya’nın Fukushima kentindeki tsunamiden sonra, birçok çokuluslu şirket tedarik zincirlerindeki gizli zayıflıklar hakkında acı verici dersler öğrendi – gelir kaybına ve bazı durumlarda piyasa sınırına neden olan zayıflıklar. Çoğu şirket Fukushima’nın doğrudan tedarikçileri üzerindeki etkilerini hızlı bir şekilde değerlendirebilirken, etkilenen bölgedeki ikinci ve üçüncü kademe tedarikçiler üzerindeki etkilerle körleştirildi.
Neredeyse dokuz yıl sonra, Fukushima’nın dersleri yeniden öğrenilmelidir, çünkü dünya çapında birçok şirket hangi “görünmez” alt düzey tedarikçilerinden (doğrudan anlaşma yapmayanlar) etkilenen Çin’ deki bölgelere dayanıyor.
Birçok şirket muhtemelen doğrudan satın aldıkları ürünler için tek bir şirkete olan güvenlerinden pişmanlık duymaktadır. Tedarik zinciri yöneticileri tek tedarikin risklerini bilir, ancak tedariklerini güvence altına almak veya bir maliyet hedefine ulaşmak için yine de yaparlar. Çoğunlukla, seçim yapmak için sınırlı seçeneklere sahiptir ve giderek bu seçenekler yalnızca Çin’de bulunmaktadır.
Ocak 2020’nin ilk birkaç haftasında, tedarik zincirlerini haritalayan şirketler, Wuhan ve Hubei bölgelerinde hangi parçaların ve ham maddelerin üretildiğini zaten biliyordu ve sonuç olarak, yanıtlarını hızla takip edebiliyordu. .
Koronavirüs salgını bize bir kez daha alt katman bağımlılıklarını haritalayan sağlam bir tedarikçi izleme sisteminin bugünün tedarik zinciri ve kaynak uzmanları için temel bir gereklilik olduğunu öğretiyor.
Retinitis pigmentosa ve yaşa bağlı makula dejenerasyonu gibi...
Marcolin’in Türkiye’deki resmi distribütörü Merve Optik’tir....
Kurum ile Bankaların protokolleri sona erdiği için artık ban...
Ufukla yükseklik arasındaki farkı göremeyenler, kibirle bilg...
Venedik'teki tarihi Palazzo Flangini'de "The Lens of Time – ...
Göz hastalıkları alanında uzmanlığıyla tanınan değerli mesle...
Fransa’da göz sağlığı alanındaki yetki sınırlarına dair tart...
Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı tarafından “Suç İşlemek Am...
Anneler günü geleneği, Antik Yunanlıların Yunan mitolojisind...
Merhuma Allah’tan Rahmet, kederli ailesine, sevenlerine, sab...