Meta, ürünü EssilorLuxottica ile geliştirdi ve neredeyse iki yıl önce, Eylül 2021’de piyasaya sürdü.
22 Ağustos 2023 - 11:50 'de eklendi.
Wall Street Journal tarafından elde edilen bilgiye göre, şu ana kadar satılan Ray-Ban Stories akıllı gözlüklerin on çiftinden birinden daha azı düzenli olarak kullanılıyor.
Meta, ürünü EssilorLuxottica ile geliştirdi ve iki yıl önce, Eylül 2021’de piyasaya sürdü. Bu yılın Şubat ayı itibarıyla yaklaşık 300.000 adet satmıştı ancak Journal’ın açıklamalarına bakarsak yalnızca yaklaşık 27.000 “aylık aktif kullanıcı” sayabiliyoruz.
Journal’a göre Meta, ürünün tam tirajı için 478.000 adetlik bir satış hedefi belirlerken, gelen bilgiye göre 394.000 adet öngörülüyor.
Belge ayrıca bağlantı, pil ömrü, ses sistemi ve sesli komutlar gibi konulardaki teknik sorunlar nedeniyle geri dönüş oranının yüzde 13 civarında olduğunu da ortaya koyuyor. Ayrıca Ray-Ban Stories’in diğer cihazlardan medya aktarımını zorlaştırdığı görülüyor. Meta, Journal’a yorum yapmayı reddetti.
“Konuya aşina olan insanlara göre” ikinci nesil Ray-Ban stories, bu sonbahar veya ilkbaharda yayınlanacak ve görünüşe göre pil ömrünü uzatacak, kameraları iyileştirecek ve daha fazla çerçeve çeşitliliği sunacak. Bununla birlikte, Journal’a göre ürün, Meta yönetiminin gözünde “AR gözlüklerin öncüsü” olmaya devam edecek. Gerçek bir artırılmış gerçeklik modeli Meta için hala gelecekte yatıyor. Şirketin halihazırda sunduğu şey sanal gerçeklik (VR) gözlükleri: Quest serisi.
Nasıl, eczanelerin ilan ve reklam vergisinden muaf olmasına ...
HOYA’nın miyopi kontrolüne yönelik geliştirdiği MiYOSMART ca...
1 Temmuz 2025 tarihi itibariyle ilaç ve tıbbi cihaz satışı y...
Bugün sınav kalemlerini sıkan her genç, yarının meslek erbab...
1 Temmuz 2025 itibarıyla, optisyenlik müesseselerinde yapıla...
ZEISS Türkiye, Ankara’da hayata geçirdiği yeni ZEISS Custome...
Türkiye’ nin optik dijital dergisi, Tüm cihazlarda erişilebi...
Yeni nesil ödeme kaydedici cihaz entegrasyonumuz tamamlanmış...
Sağlık alanında kapsamlı değişiklikler yolda… TBMM’ye sunulm...
Sağlıkta dijital denetimin kapıları aralandı. Sağlık Bakanlı...