16:55 - Bu çerçeveyle çok şey görmeyin!
09:08 - Optisyenlik bölümüne ilgi sürüyor ama iş bulmak kolay değil!...
11:56 - 7.500 Çocuk üzerinde yapılan çalışma!
11:09 - Optik sektörü denetimlerden payını alıyor
09:25 - Robotun Gözlüklüsü
17:50 - Fielmann, 2030’a Kadar 4 Milyar Euro Ciro Hedefliyor
15:35 - Elektronik Evrak Dönemi Başladı! (Tarama yok)
11:18 - Mezunlar Çok, Kadrolar Yok!
14:57 - Birlik ve Dayanışma İçin Halı Saha Turnuvası
11:32 - META, EssilorLuxottica’ ya 3.5 milyar dolarlık yatırım yaptı...
BARKOD UYGULAMASI SÜRECİNDE, BU ACELECİLİĞİ ANLAMAKTA GÜÇLÜK ÇEKİYORUM… Değerli bir başkanımız şöyle diyor, sitemiz 9.000 kere tıklandı. Sektörümüz barkod uygulamasına hazırlıklarını açıklamalarımız doğrultusunda tamamlamıştır. 25 Aralıkta Kayseri’de barkod uygulamaları konusunda bir toplantı tertip ettik. Bu toplantıda yaptığım konuşma içerisinde, arkadaşlar 01.01.2012 de barkod uygulamasına geçeceğiz. Kayserili meslektaşlarımız, barkod uygulaması ile ilgili hazırlıklarını tamamladı mı? […]
02 Ocak 2012 - 12:59 'de eklendi.
BARKOD UYGULAMASI SÜRECİNDE, BU ACELECİLİĞİ ANLAMAKTA GÜÇLÜK ÇEKİYORUM…
Değerli bir başkanımız şöyle diyor, sitemiz 9.000 kere tıklandı. Sektörümüz barkod uygulamasına hazırlıklarını açıklamalarımız doğrultusunda tamamlamıştır.
25 Aralıkta Kayseri’de barkod uygulamaları konusunda bir toplantı tertip ettik. Bu toplantıda yaptığım konuşma içerisinde, arkadaşlar 01.01.2012 de barkod uygulamasına geçeceğiz. Kayserili meslektaşlarımız, barkod uygulaması ile ilgili hazırlıklarını tamamladı mı? Elinizdeki ürünleri barkodladınızmı? Yüz kişilik salonda sadece bir meslektaşımız el kaldırarak sürece hazır olduğunu beyan etti. Diğer meslektaşlarımız, panik stres içersinde ne yapacağını dahi bilmiyorlar. Sürecin kaos karmaşa ve acelecilikle yönetilmesi doğru değildir.
Türkiye’nin her tarafından, meslektaşlarımızdan telefon alıyorum. Cam üreticileri arıyor. Sordukları tek soru şu. Hocam ne yapacağız?
Bu sürece geçişte yangından mal kaçırır gibi bir aceleciliği anlayabilmiş değiliz.
Islak imza ile beyan, doğru mudur, bu muhataplarına ne getirir ne götürür? Başka daha pratik ve doğru yöntemler bulunamaz mı? Bize dayatılan her şeyi kabul etmek zorunda değiliz. Islak imzalı belgeler SGK verilecek diye açıklamada bulunuluyor, SGK na soruyoruz, bizim böyle bir talebimiz yoktur. Biz hak sahiplerimize verilen ürünlerin barkodlu olmasını istiyoruz. Nasıl barkodlarsınız o sizin tedarikçi ile aranızdaki problemdir açıklaması yapılıyor. Her optisyenlik müessesesinin 10 tedarikçi ile çalıştığını düşünelim. 50.000 adet yazılı evrak, kurumlar ve tedarikçiler tarafından, nasıl tasnif edilecek? Bu öneriniz kurumsallaşma teorinizle çelişmiyormu?
Bu sürece öncülük eden değerli başkanlarımıza bir kez daha üzülerek şu konuyu hatırlatmak isterim. Konfederasyonumuz 4 federasyon, 23 dernek, 3380 üyeyi temsil etmektedirler. Bizleri temsil etme, bizler adına görüşme yapma, karar alma yetkileri yoktur. Bizleri yok saymaları var olduğumuz gerçeğini asla değiştirmez. Böyle önemli ve ciddi bir konuda Bizlerin onayı alınmadan yapılacak her yanlış faaliyet sektöre fayda yerine telafisi mümkün olmayan zararlar meydana getirecektir.
İçimizde barkod konusuna hâkim, bizlere rehberlik yapacak çok değerlerimiz var. Bunlardan bir tanesi de Kayseri ilimizde faaliyet gösteren Ecz Gözlükçü Mehmet DİNÇEL. Neden bu meslektaşlarımızdan sektör olarak faydalanmıyoruz?
Aynı yönetim ve uygulama yanlışlığını, garanti belgesi ve fon uygulamasında yaşadık. Barkod süresinde iyi yönetmeliyiz. Arkasını iyi kurgulamadan acelecilikte yapılan hatalardan yaşanacak mağduriyetlerin telafisi mümkün olmayacaktır.
Bu uygulamada önümüzdeki en büyük engel stok affının gerekliliğidir. Çünkü barkod uygulaması hayata geçtiğinde envanterde ki ürünlere de uygulanacaktır. Envanterin resmi kayıtlı envanterle uyumlaştırılması çok önemlidir. Envanter, sadece optisyenlik müesseseleri için değil, ithalatçı ve üreticiler içinde çok önem arz ediyor. Aksi takdirde mali açıdan müesseseler çok büyük mağduriyetler yaşayabilir. Bu konu hiç konuşulmuyor.
Barkod gözlüğün neresine yapıştırılacaktır? İlaç gibi bir kutu içerisinde satılmıyor! Poşetler üzerine yapışacaksa bunlar müessesede nasıl tasnif edilip arşivlenecek ve saklanacaktır? Bu pratiğin geliştirilmesi gereklidir.
Barkod uygulaması için, Uygulamaya sorunsuz geçmek amacıyla,
SGK ile Gözlükçü dernekleri ve Türkiye Gözlük sanayicileri arasında eşgüdümlü toplantılar, sürdürülmelidir Garanti belgesi fon, uygulamasından çektiğimiz mağduriyet ve sıkıntıları, barkod uygulamasında yaşamak istemiyoruz.
Saygılarımla
Optisyeninsesi Haber
Taylan KÜÇÜKER
Mekânın cennet olsun sebebi hayatım Gözlükçübaşı Sedat Hoca – Baba Sedat....
Kadir Gecesi, İslam inancına göre Kur'an'ın, Allah tarafından Cebrail aracılığıyla Peygamberimiz Hz.Muhammed'e (S.A.V) vahyedilmeye baş...
Buralara gelip bizi ziyaret eden torunlarımıza teşekkür ederiz. Ama şunu unutmasınlar bu savaşı etiyle-kanıyla normal sıradan insanlar ...
Optisyeninsesi portalında 20.03.2015 tarihinde yayınlanan “Çanakkale zaferi mi?” başlıklı yazımı küçük eklemelerle tekrar hatırlatmak i...
Bir gözlük çerçevesine 118.80 TL, camına da (numarasına göre...
Optisyenlik, sağlık sektöründe cazip bir meslek olarak öne ç...
Fransa’da binlerce çocuk üzerinde yürütülen kapsamlı bir ara...
Bakanlık kaynakları, kayıt dışı ekonomiye karşı sıkı denetim...
Mesleğimizde her müşteri bir hikâye getirir. O gün kapıdan g...
Fielmann, orta vadede hedeflerini de yükseltti. Şirket, yıll...
SGK, MEDULA Optik’te evrakların yalnızca elektronik ortamda ...
Türkiye’de her yıl binlerce optisyen mezun olurken, kamu kur...
Gaziantep Optikçiler Derneği, sektördeki dayanışmayı pekişti...
Meta kesenin ağzını bir açtı, kapatmak nedir bilmiyor. Mühen...
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.