Bir haftadır sitelerdeki ve sosyal medyadaki yazıları okuyorum. Yine bir bardak su ile fırtınalar kopartıyoruz. Yorumlar gırla gitsin….. 03/11/2014 tarihinde mükerrer sayı ile yayınlanan Resmi Gazetede 2014 Programının Uygulanması ve İzlenmesine Dair Bakanlar Kurulu Kararında Sağlıkta meydana gelen açığın kapatılması amacıyla kemer sıkma politikası izleyeceğini ifade etmektedir. Ama hangi sağlık giderleri olduğu net olmakla birlikte […]
12 Kasım 2013 - 10:13 'de eklendi.
Bir haftadır sitelerdeki ve sosyal medyadaki yazıları okuyorum.
Yine bir bardak su ile fırtınalar kopartıyoruz. Yorumlar gırla gitsin…..
03/11/2014 tarihinde mükerrer sayı ile yayınlanan Resmi Gazetede 2014 Programının Uygulanması ve İzlenmesine Dair Bakanlar Kurulu Kararında Sağlıkta meydana gelen açığın kapatılması amacıyla kemer sıkma politikası izleyeceğini ifade etmektedir.
Ama hangi sağlık giderleri olduğu net olmakla birlikte diş, gözlük ve bazı ilaçların devlet tarafından karşılanmaması algılanmaktadır.
Devlet hak sahiplerine diş tedavisini dört yılda, gözlüklerini ise üç yılda karşılamakta. Hangimiz dişlerinin tamamını devlet tarafından tedavisini yaptırmaktayız.
Vatandaşların birçoğu diş tedavilerinde verilen süre nedeniyle dişlerini kendi ceplerinden karşılamaktadır. Gözlükler ise devletin vermiş olduğu katkısının tercih edileni karşılamaması nedeniyle zaten aradaki farkı yine kendi ceplerinden ödemektedirler.
Sağlıkta oluşan açığın müsebbibi dişçiler ve gözlükçüler mi?
Bundan üç ay önce 9 Temmuz 2013 tarihinde Sağlık Bakanlığında yapılan toplantıda optik ödemelerin SGK tarafından yapılmamasını öneren sektör temsilcilerinin olduğunu hepimiz bilmekteyiz.
SGK ödemeleri kaldırdığı zaman açık kapanmayacaktır aksine daha çok katlayarak artacaktır.
Neden mi; göz hekimleri tarafından reçete yazılsa dahi vatandaş gözlükçüye gitmeyerek, sağlıksız ürün alarak gözünde başka rahatsızlık oluşacak bu nedenle devlet daha çok sağlık gideri ödemek zorunda kalacaktır.
Diş tedavilerine ödemelerini ortadan kaldırmakla kalp, mide gibi organlarda oluşacak rahatsızlıklar artarak bunlara ödenen sağlık giderlerinde artışlar meydana gelecektir.
Daha çok trafik kazaları olacak çünkü görmeyen bir millet olacağız. Daha çok cahil insan yetişecek görmediğini okuyamayan ve anlamayan nesiller yetişecek.
Bizlerde; ne reçete, ne TITUBB’ la, ne algı, ne sözleşme ve ne de vergi ile uğraşacağız. Dükkanları kapatır, ürünleri pazarda satarız. Neden böyle diyorum, geçenlerde Levent pazarında renge renk gözlükler satıyorlardı.
Ne cezası var, ne TITUBB, ne de vergisi….
Devlet tasarruf eder neyle biliyor musunuz? Bizlerin reçetelerini inceleyen personelle, reçetelerin muhafazası için arşivle ve ayrıca Kurum çalışanlarının Sayıştay’ a hesap vermekle olacaktır.
Türkiye optik ve optometrik derneğinin sitesinde 2014 yılı sözleşmesi için öneriler istenmektedir. Bizlerin öneri vermemize gerek yok bence devlet önermiş önereceğini…..
Ne diyelim saldım çayıra Mevlam kayıra!
Kazançlarınız bol ve yüzünüzde gülücükler eksik olmasın.
SAYGILARIMLA
SAMİ TÜZÜN
Türkiye’de giderek artan sarı nokta hastalığı havuzuna her s...
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından kart ödemel...
İnsanları görme, körlük ve görme bozukluğu konularında bilgi...
Gözlük kullanıcılarının reçeteli gözlük ve güneş gözlüklerin...
Türkiye’de Optik Sektörü AB ülkelerine göre çok daha farklı ...
Gözlük ve lenslerin tarihini ve nasıl çalıştıklarını biliyor...
Ağustos ayına ait optik katılım payı fatura bedelleri çalışt...
New South Wales Üniversitesi (UNSW) mühendisleri, görme yeti...
30. Yıl gününde bir araya gelmemize vesile olan, şirketimizi...
Türkiye’ nin optik dijital dergisi, Tüm cihazlarda erişilebi...
Merak Ediyorum Hangi Meslekte Genel Giderleriniz Sürekli Artarken (elektrik Su makina Kira,Sigorta Pirimleri),Ürün maliyetleriniz 4-5′ e katlarken Bide Üstüne Reçetede Kalem rengi farklı diye Sattığınız Ticari malın parası Sizden kesilirken.Satış Fiyatı Sürekli Düşer.Acaba Dünyada Bir Örneği daha varmıdır. Eski abilerimiz Hep Derdi 1 Reçeteye 3 küçük altın alırdık diye (450) Şimdilerde 3 Reçeteye 1 küçük altının zor alıyoruz %93 Fİyatları Düşürmüşsünüz zaten Daha nereye düşürceksiniz ki Geriye %7 kalmış Onuda alın Sizin olsun. En Azından “Gözlükçüler 1’e alıp Devlete 100’e satıyor amk” İzlemininden kurtuluruz. Veya Elinde Yakın Uzak Reçetesi olunca Mağazamıza ortakmış gibi tavırlara giren insanlardan.
Benim şahsi görüşümdür:
Devlet gözlük ödemesi yapmasın, sektörün kaliteye ihtiyacı var. 10bin-30bin civarında bir dükkan açılabiliyorsa, girişimcilikten kasıt buysa, bu meslek zaten dibe vurmuştur. Devlet ödeme yapmazsa en azından kurum gözlükçüsü tabiri biter, belki kapatan olur.
Eğer bağkurumu, sigorta pirimimi, elemanın maaşını(varsa), bırakın maaşı sattığın ve parasını aldığın camın faturasını ödeyemiyorsan, kusura bakmasın ama o gözlükçü kapansın arkadaş. O bensem bende kapatayım. Hak eden, hakkıyla yapan kalsın. Hiiç kusura bakmayın ama suçlu sektörün eskileri.
Devletin suçu şu esnafa yönelik politika geliştirmedi. Nufusa dayalı esnaf ve zanaat erbablarına ruhsat verseydi, esnafımız bu halde olmazdı.
Saygılarımla.