Barkod un su anki aşamasına bakarsanız bence kimse henüz bunun teorik olarak nasıl işleyeceği hakkında hiçbir fikre sahip değil . Taylan Hocam , Davet için teşekkür ederim. Bu toplantıda barkod ile ilgili gorus bildirilecek veya bilgiler de paylaşılacak anladığım kadarı ile . Lakin benim anlamadığım bir sey var ben bu barkod konusunda fikrimi beyan dahi […]
08 Şubat 2012 - 16:35 'de eklendi.
Barkod un su anki aşamasına bakarsanız bence kimse henüz bunun teorik olarak nasıl işleyeceği hakkında hiçbir fikre sahip değil .
Taylan Hocam ,
Davet için teşekkür ederim. Bu toplantıda barkod ile ilgili gorus bildirilecek veya bilgiler de paylaşılacak anladığım kadarı ile . Lakin benim anlamadığım bir sey var ben bu barkod konusunda fikrimi beyan dahi etmek istemeyecek duruma geldim . Cunku sapkadan tavsan çıkar gibi her gun başka bir piyango çıkıyor . Bence bunları konuşmak yerine eski gözlük çerçevesi ve camların ne olacağı hakkında bilgi isteyin cunku bu ürünlerin hepsini o günkü piyasa şartlarına uygun şekilde satın aldınız hatta satmadan KDV sini bile odediniz. Ama bunların ne olacağı muallakta cunku bunlara bir tüketim suresi verilmesi halinde bu ürünler 10 seneden once tükenemez . Size tanınacak süre bence 2 yıldan fazla olmayacak bu durumda bu ürünler ne olacak çöpe mi atılacak .
Barkod un su anki aşamasına bakarsanız bence kimse henüz bunun teorik olarak nasıl işleyeceği hakkında hiçbir fikre sahip değil .Ben bu istenenlerin sektorumuzde nasıl uygulanacağını anlayamıyorum . Sahsım adıma ben 2005 yılından beri bu sistemi zaten uyguluyorum ancak ne kadar da aslında bunu kendi iç sistemim için düzenlemiş olsam bile bunun arada bir hatası oluyor. Bu sistem sayesinde o hatayı nerede yaptığımızı daha erken farkediyoruz bu bir gerçek ama hata yapılmıyor değil. Biz bunu minimum oranda yapıyoruz ama bunun için bizim sevkiyat depomuzda yaptığımız sistem uç noktada ;her gozlugun ayrı bir ambalaj kutusu var ve hepsinin üzerinde barkodları var ve bunlar sıra numarası ile dizili ve bu alan 100m2. Buna rağmen hata olduğu oluyor peki optik magaza sahibi meslektaşlarımızın cogu böyle bir alanı yokken bunu nasıl sağlayacak kutuları saklayamayacaklarına gore . Bir pul defteri alıp barkodları onun içinde muhafaza mı edecekler . Cunku uygulamada barkod gözlüğe yapıştırıldığında son kullanıcı onu denerken veya rafta dururken zamanla yazıların silindiği bazen barkodların koptuğunu bazen de son kullanıcı rahatsız olduğu için bunların sokuldugune tanık olucaksınız.
Benim sahsi kanaatimce ürün kişiye özel bir ürün veya ambalajında satılan bir ürün olmadığı sürece bu sistemin tatbiki çok zordur tabi kendi iç sisteminizde kendinize ozel bir barkod sistemi kurmadığınız taktirde bunu kurmanız halinde o veriye her zaman ulaşma şansınız vardır cunku . Tabi bunların olması içinde size ilaveten yazılım , onu kullanabilecek bir personel ilerde yetersiz kalması halinde ek bir personel masraflarını da hesaplarınıza ilave etmeniz gerekecektir ve bunu da yapmanız sart gibi gözüküyor. Ayrıca bu işi yapacak personel kalifiye bir personel olmak zorundadır . Size 2 ilave personel maliyetini hesaplayacağım ve yazımı sonlandıracağım .
Maas 1350 TL olduğunu düşünelim. SSK Muthasar İşsizlik vs eklenince asagı yukarı bu rakam 2565 TL olur ikinci personel de 1000 TL olsun buna da . SSK Muthasar İşsizlik vs eklenince asagı yukarı bu rakam 1900 TL olur. İki kişinin aylık maliyeti 4465 TL dir senede 53580 TL eder . Gunde ortalama 5 recete yaparsanız ayda 125 recete eder senede 1500 tane. Yani reçete basına sadece ek personel maliyetiniz 35,72 TL eder. Sonucta sizden bir emek sarfetmeniz isteniyor karşılığında bu emeği kim verirse versin reçeteye maliyeti 36 TL. Daha biz buraya diğer hiçbir maliyet eklemedik.
Ya benim hesap bilgim cok eksik ya da ben maliyet hesaplamayı bilmiyorum . Ama sunu bilin bu rakamlar önünüze çıkacak rakamlardır .
Saygılarımla
Nurhan ÜTÜCÜ
Resmi Gazete 'de yayımlanan düzenlemeye göre tıbbi cihaz ona...
Türkiye’de giderek artan sarı nokta hastalığı havuzuna her s...
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından kart ödemel...
İnsanları görme, körlük ve görme bozukluğu konularında bilgi...
Gözlük kullanıcılarının reçeteli gözlük ve güneş gözlüklerin...
Türkiye’de Optik Sektörü AB ülkelerine göre çok daha farklı ...
Gözlük ve lenslerin tarihini ve nasıl çalıştıklarını biliyor...
Ağustos ayına ait optik katılım payı fatura bedelleri çalışt...
New South Wales Üniversitesi (UNSW) mühendisleri, görme yeti...
30. Yıl gününde bir araya gelmemize vesile olan, şirketimizi...