a balloon
Optisyenin Sesi
Optisyenin Sesi
Optisyenin Sesi Reklam
Optisyenin Sesi Reklam
Reklamı kapat
Optisyenin Sesi Reklam
Optisyenin Sesi Reklam
Reklamı kapat

Küresel kontakt lens pazarındaki değişim

30 Eylül’de sona eren üç aylık dönemde borsada işlem gören gözlük şirketlerinin hisse senedi fiyatı %1,5 artarak, dünya genelinde farklı sektörlerde 1.500 şirketi kapsayan ve %6,7 büyüyen MSCI Dünya Endeksi’nin gerisinde kaldı. Ancak her zamanki gibi, üç aylık gözlük sektörüne özgü ortalamamız, ağırlıklandırılmamış bir ortalamaya göre hesaplanmıştır.

12 Ekim 2024 - 17:19 'de eklendi.

Küresel kontakt lens pazarındaki değişim

TEMEL PAZAR BİLGİLERİ
Küresel kontakt lens pazarının büyüklüğü 2023 yılında 10,45 milyar ABD doları olarak gerçekleşmiştir. Pazarın 2024 yılında 11,08 milyar ABD dolarından 2032 yılına kadar 18,30 milyar ABD dolarına ulaşacağı ve tahmin döneminde %6,5’lik bir YBBO sergileyeceği öngörülmektedir.

Kontakt lensler, göz yüzeyini kaplayan gözyaşı filminin üzerine yerleştirilen ince, kavisli lenslerdir. Bu lensler tıbbi cihazlardır ve yapılarına, rahatlıklarına ve yeniden kullanılabilirliklerine bağlı olarak genellikle yumuşak veya serttir. ABD FDA tarafından düzenlenen kontakt lensler reçete gerektirir.

Pazarın büyümesi, artan geriatrik nüfus ve astigmatizm, presbiyopi, miyopi ve hipermetropi gibi artan refraktif bozukluk vakaları gibi faktörlere bağlanmaktadır. Küresel nüfusun yaşının artmasıyla birlikte, daha kaliteli göz bakımına duyulan ihtiyaç da gelişmekte ve genişlemekte, böylece pazar büyümesini olumlu yönde etkilemektedir.

Alcon tarafından 2022 yılında yayınlanan verilere göre, tüm görme bozukluklarının yaklaşık %90,0’ı tedavi edilebilir ve önlenebilir niteliktedir. Yaklaşık 65,0 milyon kişi katarakt, 153,0 milyon kişi düzeltilmemiş kırma kusurları, 1,8 milyar kişi presbiyopi ve 146,0 milyon kişi diyabetik retinopati nedeniyle orta ila şiddetli görme bozukluğu ile yaşamaktadır.

Ayrıca, halk arasında göz sağlığı konusunda artan farkındalık ve destekleyici hükümet girişimleri pazar için önemli büyüme fırsatları yaratmaktadır.

Temmuz 2021’de Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, önlenebilir görme kaybı olan 1,1 milyar insana göz bakımı sağlamak için “Herkes için Vizyon” adlı bir girişimi kabul etti. Bu girişim, görme kaybının sosyal ve ekonomik kalkınma üzerindeki etkisini ele almaya ve göz sağlığı hizmetlerini evrensel sağlık hizmetlerinin bir parçası haline getirme çabalarını geliştirmeye yardımcı olacaktır.
COVID-19 salgını, ilk salgın sırasında çoğu ülkenin işletmelerin kapatılmasını dayatması nedeniyle pazar büyümesini olumsuz etkiledi. Ofis ziyareti kısıtlamaları ve bazı bölgeler için kontakt lens takma işlemlerinin durdurulmasını içeren acil olmayan bakım tesisleri askıya alındı. Ayrıca, pandemi sırasında tüketiciler arasında enfeksiyon riskini azaltmak için gözlük tercihinin artması, kontakt lenslerin benimsenmesini kısıtladı.

KONTAKT LENS PAZAR TRENDLERİ
Nüfus Arasında Günlük Tek Kullanımlık Lenslere Olan Talebin Artması Pazarın Büyümesini Sağlıyor

Miyop, hipermetrop ve diğerleri gibi artan kırılma kusurları vakaları, kırılma kusurlarının düzeltilmesi ve tedavi amaçlı kontakt lenslere olan talebin artmasına neden olmaktadır.

NCBI tarafından yayınlanan verilere göre, Aralık 2023’te küresel olarak 2,0 milyardan fazla insan görme bozukluğuna sahip olacaktır. Ayrıca, Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri tarafından 2023 yılında yayınlanan verilere göre, ABD’de 18 yaşından küçük çocukların yaklaşık %6,8’ine göz ve görme rahatsızlıkları teşhisi konulmaktadır.
Ayrıca, sektördeki birçok üretici, günlük tek kullanımlık lens satışlarını desteklemek için farkındalık programları oluşturmakta ve pazarda yenilikçi ürünler piyasaya sürmektedir.

Ekim 2023’te Alcon, presbiyopiden muzdarip hastalar için TOTAL30 Multifokal lensi piyasaya sürdü. Bu lens, konfor ve görme ihtiyaçlarını karşılamaya yardımcı olan gelişmiş görsel içgörü sağlar.

KONTAKT LENS PAZARI BÜYÜME FAKTÖRLERİ

Refraktif Hataların Artan Prevalansı Lenslerin Penetrasyonunu Artıracak

Kırma kusuru, tüm yaş gruplarını etkileyen yaygın bir oküler problemdir ve bir halk sağlığı sorunu olarak kabul edilmektedir. Çeşitli çalışmalar ve DSÖ raporları, kırma kusurlarının görme bozukluğuna ve görme kaybına neden olduğunu belirtmektedir. Çoğunlukla çocuklar ve yetişkinler arasında artan miyopi ve presbiyopi vakaları, küresel olarak görme bozukluğu yaşayan insanların oranını artırmaktadır.

DSÖ tarafından yayınlanan verilere göre, 2023 yılında yaklaşık 2,2 milyar insan miyop olacak ve yaklaşık 1,0 milyar insan düzeltilmemiş kırma kusuru nedeniyle ciddi veya ortalama görme bozukluğu veya körlüğe sahip olacaktır.
Ayrıca, ulusal ve bölgesel devlet kurumlarının ve kilit piyasa oyuncularının halk arasında görme düzeltmenin avantajları hakkında farkındalığı artırmaya yönelik girişimlerinin artması, lens kullanıcıları da dahil olmak üzere küresel olarak görme düzeltme kullanıcılarının sayısını artırmıştır. Bu faktörler kontakt lens pazarının büyümesine katkıda bulunmuştur.

CooperVision tarafından 2023 yılında yayınlanan verilere göre, yalnızca ABD’de yaklaşık 45,0 milyon lens kullanıcısı vardı. Ayrıca NCBI tarafından yayınlanan verilere göre 2023 yılında dünya genelinde yaklaşık 140,0 milyon kişi lens kullanmaktadır.

KISITLAYICI FAKTÖRLER
Refraktif Hatalar için Alternatif Tedavi Seçenekleri Pazar Büyümesini Kısıtlayacak

Lenslerin uzun süreli kullanımının kornea ödemi, enfeksiyon, kırmızı göz, yüzeysel keratit ve diğerleri gibi çeşitli yan etkileri vardır, bu nedenle hasta nüfusunun artan bir yüzdesi görme düzeltmesi için alternatif bir tedavi seçeneği aramaktadır. Teknoloji ve tıbbi araştırmalardaki gelişmeler, lazer göz ameliyatı, implante edilebilir lensler ve korneal kakmalar gibi çeşitli alternatifleri ortaya çıkarmıştır.

Lasik cerrahisi en başarılı görme düzeltme ameliyatlarından biridir. Miyopluk, hipermetropluk ve astigmat kırma kusuru gibi sorunlara kalıcı çözümler sunan devrim niteliğinde ve son derece etkili bir yöntemdir. Bu nedenle, insanların bu sorunlardan kalıcı olarak kurtulmak için tercihlerini bu ameliyatlara doğru kaydırması, kontakt lenslerin benimsenmesini daha da sınırlandırmaktadır.

Eylül 2023’te ZEISS, Hindistan’da robotik lazer güdümlü görme düzeltme teknolojisinin daha fazla benimsendiğini belirten bir makale yayınladı. Şirketin MediTech bölümü, lazer cerrahisi prosedürlerinin giderek daha fazla benimsenmesi nedeniyle dünya çapında 1.500’den fazla hastane ve kliniğe Small Incision Lenticule Extraction (SMILE) teknolojisini kurmuştur.

Bu nedenle, görme bozukluğu için uzun vadeli çözümler sağlayabilecek çeşitli alternatif seçeneklerin varlığı pazar büyümesini kısıtlayabilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Temmuz 2024 SGK Reçete bedelleri ödemesi Temmuz 2024 SGK Reçete bedelleri ödemesi...

Kurum ile Bankaların protokolleri sona erdiği için artık bankalar gelen ödemeleri bir gün bekletemeyeceklerdir. Ödemelerinizi almanız g...

355 milyon liralık kaçak gözlük ele geçirildi 355 milyon liralık kaçak gözlük ele geçi...

İstanbul'da düzenlenen operasyonda, kaçak yollardan yurda sokulan 236 bin 972 güneş gözlüğü ele geçirildi....

Cuma Reyhan’dan ücretsiz destek Cuma Reyhan’dan ücretsiz destek

17. Bölge Gaziantep Optisyen Gözlükçüler Odası Başkanı Cuma Reyhan, ihtiyaç halinde depremzede vatandaşlara ücretsiz protez göz takabil...

10 Ekim Dünya Görme Günü / Gözleri korumanın 10 yolu 10 Ekim Dünya Görme Günü / Gözleri korum...

Düzenli göz kontrolleri için takviminize hatırlatıcılar koyun. 1-2 yıl aralarla gözlerinizi kontrol ettirin....

HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTERMİSİNİZ?(Yorum Yok)
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Hocaoğlu Optik
SON EKLENEN HABERLER
Temmuz 2024 SGK Reçete bedelleri ödemesi Temmuz 2024 SGK Reçete be...

Kurum ile Bankaların protokolleri sona erdiği için artık ban...

Küresel kontakt lens pazarındaki değişim Küresel kontakt lens paza...

30 Eylül'de sona eren üç aylık dönemde borsada işlem gören g...

355 milyon liralık kaçak gözlük ele geçirildi 355 milyon liralık kaçak ...

İstanbul'da düzenlenen operasyonda, kaçak yollardan yurda so...

Cuma Reyhan’dan ücretsiz destek Cuma Reyhan’dan ücretsiz ...

17. Bölge Gaziantep Optisyen Gözlükçüler Odası Başkanı Cuma ...

10 Ekim Dünya Görme Günü / Gözleri korumanın 10 yolu 10 Ekim Dünya Görme Günü ...

Düzenli göz kontrolleri için takviminize hatırlatıcılar koyu...

Vergi rekortmeni Gözlükçü Vergi rekortmeni Gözlükçü...

2023 yılının Ordu’da vergi rekortmenleri açıklandı. Ancak li...

Essilux Nikon’da büyüyor Essilux Nikon’da bü...

Milleri liderliğindeki İtalyan-Fransız devi, Meta'nın başken...

Tıbbi cihaz sektörüne dövizle sözleşme istisnası Tıbbi cihaz sektörüne döv...

Resmi Gazete 'de yayımlanan düzenlemeye göre tıbbi cihaz ona...

‘Sarı nokta’ 30 milyon kişiyi etkiliyor ‘Sarı nokta’ ...

Türkiye’de giderek artan sarı nokta hastalığı havuzuna her s...

Kart ödemelerinde yeni dönem! Kart ödemelerinde yeni dö...

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından kart ödemel...

Magazin HABERLERİ
Web TV
error: İçerik korumalıdır!!!