Sivas’ta optisyenlik mesleği için önemli bir adım atıldı. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi ve XX. Bölge Kuzeydoğu Optisyen ve Gözlükçüler Odası tarafından optisyenlik mesleğinin hafızası özelliği taşıyacak bir müze ve kütüphane projesine imza atıldı.
03 Mayıs 2024 - 17:31 'de eklendi.
SİVAS CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ BÜNYESİNDE OPTİSYENLİK MÜZE VE KÜTÜPHANESİ AÇILDI.
Sivas’ta optisyenlik mesleği için önemli bir adım atıldı. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi ve XX. Bölge Kuzeydoğu Optisyen ve Gözlükçüler Odası tarafından optisyenlik mesleğinin hafızası özelliği taşıyacak bir müze ve kütüphane projesine imza atıldı.
Projeye 2022 yılında XX. Bölge Kuzeydoğu Optisyen ve Gözlükçüler Oda Başkanı Ecz. Taylan KÜÇÜKER ve Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Serkan AKKOYUN’ un Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Bünyesinde bir Müze ve Kütüphane oluşturma talebini Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörlüğü’ne iletmesi ile başladı. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim YILDIZ tarafından projenin memnuniyetle karşılanması üzerine müze ve kütüphane çalışmalarına başlandı.
2022 yılından günümüze kadar yoğun çalışmalar neticesinde Optisyenlik Müze ve Kütüphanesi projesinde sona gelindi. Altyapı çalışmaları ve malzeme temini süreci tamamlanan XX. Bölge Kuzeydoğu Optisyen ve Gözlükçüler Odası Müze ve Kütüphanesi Sivas İlinde ziyaretçilere açıldı.
Müze ve Kütüphane’nin ilk olarak altyapı çalışmaları tamamlandı. Müze ve Kütüphane’nin mimari çizimler Bursa Sağlık Tarihi Müzesi Optisyenlik Bölümünün kurulumunu sağlayan Acıbadem Üniversitesi Öğr. Gör. Turgut ÇAKAR’ ın gönüllü desteği ile gerçekleştirildi. Mimari çizime uygun olarak mobilyalar ve alt yapı ihtiyaçları XX. Bölge Kuzeydoğu Optisyen ve Gözlükçüler Odası’nın maddi desteği ile tamamlandı. Müzeye bağışlanan malzeme ve cihazlar ise bağışçılarının ve kurumların adı ile müzedeki yerini aldı.
Müze ve kütüphanenin açılışı 02.05.2024 tarihinde Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim YILDIZ, XX. Bölge Kuzeydoğu Optisyen ve Gözlükçüler Oda Başkanı Ecz. Taylan KÜÇÜKER ve Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Erdoğan ÖZDEMİR tarafından gerçekleştirildi.
Optisyenlik mesleği ile ilgili birçok malzeme ve materyalin yer aldığı müze mesleğin dünü ve bugününe ışık tutmakta ve ziyaretçilerini beklemektedir. Üniversite bünyesinde bulunması ve müstakil olmasından dolayı Türkiye’de bir ilk olan Optisyenlik Müze ve Kütüphanesinin optisyenlik sektörüne ve öğrencilere hayırlı olmasını diliyoruz.
Araştırmacılar, belirli bir kök hücre türü oluşturan bir sür...
Dönem sonunda işletme stoklarının fiili envanteri çıkartılır...
Türkiye'de sağlık harcamaları, 2023'te bir önceki yıla göre ...
Kurum ile Bankaların protokolleri sona erdiği için artık ban...
Hintli gözlük devi Lenskart, dünyanın en büyük gözlük üretim...
Eskişehir'de yaşayan Semih Söğütözü (35), miyop rahatsızlığı...
Merhuma Allah’tan Rahmet, kederli ailesine, sevenlerine, sab...
Ömrünün 50 yılını bu mesleğe adayan; işini, aşını meslek içi...
GrandVision, diğer hususların yanı sıra yanıltıcı ticari uyg...
Bilim insanları iklim değişikliği ile oküler yüzey göz rahat...