a balloon
Optisyenin Sesi
Optisyenin Sesi
Optisyenin Sesi Reklam
Optisyenin Sesi Reklam
Reklamı kapat
Optisyenin Sesi Reklam
Optisyenin Sesi Reklam
Reklamı kapat

Kontakt Lens Özgürlük Demektir

Göz Bozukluklarının Düzeltilmesinde En Çok Tercih Edilen Yöntemlerden biri De Kontakt Lenslerdir. Göz bozukluklarının düzeltilmesinde en çok tercih edilen yöntemlerden biri de kontakt lenslerdir. Kontakt lensler gelişmiş ülkelerde yoğun olarak kullanılmaktadır, hatta Japonya, Almanya ve İngiltere gibi gelişmiş ülkelerde göz bozukluğu olanların %20’si civarında bir oranı kontakt lens tercih etmektedir. Kontakt lensler neden tercih edilmeli? […]

27 Temmuz 2011 - 10:37 'de eklendi ve 1442 kez görüntülendi. A+A-

Kontakt Lens Özgürlük Demektir

Göz Bozukluklarının Düzeltilmesinde En Çok Tercih Edilen Yöntemlerden biri De Kontakt Lenslerdir.

Göz bozukluklarının düzeltilmesinde en çok tercih edilen yöntemlerden biri de kontakt lenslerdir. Kontakt lensler gelişmiş ülkelerde yoğun olarak kullanılmaktadır, hatta Japonya, Almanya ve İngiltere gibi gelişmiş ülkelerde göz bozukluğu olanların %20’si civarında bir oranı kontakt lens tercih etmektedir.

Kontakt lensler neden tercih edilmeli?
Kontakt lens özgürlük demektir. Gözlükten farklı olarak her yeri rahat bir şekilde görebilirsiniz, tıpkı kusursuz gözlere sahipmişsiniz gibi. Gözlükte olduğu gibi çerçeveler sizi sınırlamaz. Kontakt lensler hareket kabiliyeti sağlar. Gözlüklerin kayması veya düşmesi çoğu zaman can sıkıcı olmaktadır. Her türlü yoğun aktiviteyi lenslerinizle yapabilir ve bu esnada net görmeye devam edebilirsiniz.

Spor yapmak gibi koşmayı veya eğilip doğrulmayı gerektiren tüm bedensel aktiviteleri özgürce yapabilirsiniz. Gözlük kullanmanın insan psikolojisi üzerindeki muhtemel olumsuz etkileri, özellikle gençler üzerindeki etkilerini de unutmamak gerekir. Özellikle estetik kaygılar söz konusu ise kontakt lensler tek alternatiftir.

Refraktif cerrahi, yani göz bozukluklarının cerrahi yöntemlerle düzeltimi ise tüm cerrahi girişimlerde olduğu gibi riskler taşımaktadır. Refraktif cerrahi, ülkemizde her ne kadar başarı ile uygulanmakta olursa olsun yine de risklerini göz ardı etmek pek mümkün değildir. Zaten gelişmiş ülkelerde kontakt lenslerin tercih edilmesinin bir nedeni de budur. Herkesin göz yapısı farklıdır ve kendine has özellikler taşır, bu nedenle herkesin refraksiyon cerrahisinden yararlanabilmesi de söz konusu değildir.

Kontakt lensler ne kadar sağlıklı?
Öncelikle şunu söylemekte yarar var.70’li yıllardan sonra ülkemizde yaygınlaşmaya başlayan lensler artık günümüzde çok farklıdır. Toplum olarak zihinlerimizde oluşan kontakt lens imajı da değişen kontakt lens teknolojisine bağlı olarak geçmişte kaldı. Kontakt lensler artık sert değil. Bazı kornea hastalıklarında kullanılanlar hariç uzak, yakın ve astigmat görme bozukluklarında tamamen yumuşak lensler kullanılmakta. Bunlar gözde hissedilmeyen hatta lens kullandığınızı unutturabilecek kadar rahat lenslerdir.

Kozmetik amaçlı renkli kontakt lensler
Kontakt lenslerin en yoğun kullanıldığı alanlardan biri belki de kozmetiktir. Renkli lensler, ülkemizde tahmin edilenden çok daha fazla kullanılmaktadır. 90’lı yıllarda televizyon yıldızlarının kullandığı abartılı görünen renkli lenslerden bahsetmiyoruz. Bu tür lensler elbette halen bulunabiliyor ancak artık bunlardan çok farklı ve doğal görünümlü renkli lensler üretilmekte. Doğal bir renk değişikliği sağlayan lenslerle kişinin renkli lens kullanıp kullanmadığı kolay kolay anlaşılamamaktadır.

Çoğu zaman renkli lens kullanan kişinin yakınları, bu durumu bildikleri halde çok fazla yadırgamamaktadır. Belki de renkli lenslerin yaygınlaşmasının bir sebebi budur. Göz dış görünüşümüz açısından o kadar önemli bir noktadır ki, renkli gözler kişinin dış görünüşünü tamamen değiştirebilmektedir, kişiyi daha farkedilir kılmaktadır. Bu ufak ve istediğiniz anda çıkartmak suretiyle geri dönüşü mümkün olan değişiklikle, görünüşünüzü yenileyebilir ve kendinizi yeniden keşfetme imkanı bulabilirsiniz.

Renkli lenslerde günlük kullan-at seçeneğiyle her gün başka bir renk deneyebilirsiniz
Renkli kozmetik lensler yakın bir zamana kadar yıllık ve aylık olarak üretilmekteydi. Geçtiğimiz günlerde günlük kullan-at seçeneğinin de piyasaya çıkmasıyla her tercihe uygun bir renkli kontakt lens artık mevcut.

Özellikle göz kalemi ve sürme gibi makyaj malzemeleri kullanan kadınlar lenslerin temizliği konusunda daha titiz olmak durumundayken, artık günlük kullan-at seçeneğiyle pratik ve hijyenik bir çözüme kavuşmuş oldular. Ayrıca günlük kullan-at lenslerin ince yapısından dolayı sundukları rahatlığı da unutmamak gerekir. Her göz ayrı bir hikaye anlatır derler, işte şimdi bu hikayeyi yeniden yazma şansınız var.

Denize havuza girebilirsiniz

Diğer bir sağlıklı kontakt lens tercihi ise günlük kullan- at lenslerdir. Farklı bir teknoloji ile üretilen bu lensler sabah takılıp akşam çıkartılarak atılmak suretiyle kullanılmaktadır. Temizlik gerektirmemesi ve bu nedenle çok güvenli olması sebebiyle gelişmiş ülkelerde en çok terich edilen kontakt lens türlerinden biridir.

Özellikle alerji sorunu olanlar, yoğun makyaj yapanlar, aktif bir yaşam tarzı olanlar ve gençler tarafından tercih edilmektedirler. Göz doktorları tarafından, kontakt lenslerle denize veya havuza korunmasız olarak girilmesi önerilmezken, günlük kullan-at lenslerle, lens işi bitince atılacağı için izin verilebilmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Yaşamın Değeri Yaşamın Değeri

Tutum bir seçimdir. Mutluluk bir seçimdir. İyimserlik bir seçimdir. İyilik bir seçimdir. Vermek bir seçimdir. Saygı bir seçimdir. Yaptı...

Ağrı’da 53 bin 500 kaçak güneş gözlüğü ele geçirildi Ağrı’da 53 bin 500 kaçak güneş göz...

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde metruk bir binada yapılan aramada, gümrük kaçağı 53 bin 500 güneş gözlüğü ele geçirildi....

Optisyenlik Müzesi ve Kütüphanesi açıldı Optisyenlik Müzesi ve Kütüphanesi açıldı...

Sivas’ta optisyenlik mesleği için önemli bir adım atıldı. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi ve XX. Bölge Kuzeydoğu Optisyen ve Gözlükçüler ...

Almanya Türkiye’yi örnek aldı! Almanya Türkiye’yi örnek aldı!

Sağlık ticareti: AOK ile e-reçete pilot projesi- 73 milyon kişiye yasal sağlık sigortası sağlamaya devam edebilmek için 1 Temmuz 2027'y...

HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTERMİSİNİZ?(Yorum Yok)
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Hocaoğlu Optik
SON EKLENEN HABERLER
Yaşamın Değeri Yaşamın Değeri

Tutum bir seçimdir. Mutluluk bir seçimdir. İyimserlik bir se...

Ağrı’da 53 bin 500 kaçak güneş gözlüğü ele geçirildi Ağrı’da 53 bin 500 ...

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde metruk bir binada yapılan ara...

Optisyenlik Müzesi ve Kütüphanesi açıldı Optisyenlik Müzesi ve Küt...

Sivas’ta optisyenlik mesleği için önemli bir adım atıldı. Si...

Almanya Türkiye’yi örnek aldı! Almanya Türkiye’yi ...

Sağlık ticareti: AOK ile e-reçete pilot projesi- 73 milyon k...

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Kutlu Olsun 1 Mayıs Emek ve Dayanışma...

Tüm zorlukları aşmak, daha güzel günlere ulaşmak için birlik...

IBAN’a para gönderme cezası IBAN’a para gönderm...

Artan POS cihazı komisyonları nedeniyle müşterilerden ödemey...

Mart Ayı Katılım Payı Ödemesi Mart Ayı Katılım Payı Öde...

Mart ayına ait optik katılım payı fatura bedelleri çalıştığı...

İthalat denetimlerinde yaşanan sorunlar ve çözüm önerileri semineri İthalat denetimlerinde ya...

DIŞ TİCARETTE RİSK ESASLI KONTROL SİSTEMİ (TAREKS) ÜZERİNDEN...

Maliye esnafa koştu! Maliye esnafa koştu!

Hazine ve Maliye Bakanlığı KDV istismarını önlemek için hazı...

Güneş Gözlüğü Bir Aksesuar Değildir! Güneş Gözlüğü Bir Aksesua...

Başkan Küçüker, “Güneş gözlüğü bir aksesuar değil, göz sağlı...

Magazin HABERLERİ
Web TV