a balloon
Optisyenin Sesi
Optisyenin Sesi
Optisyenin Sesi Reklam
Optisyenin Sesi Reklam
Reklamı kapat
Optisyenin Sesi Reklam
Optisyenin Sesi Reklam
Reklamı kapat

Optik sektörüne duyurumuzdur

Avrupa Komisyonunun İtalya, Hollanda ve Belçika ülkelerinin optik sektörlerinin görüşleri alınarak Komisyon tarafından verilmiş olan bu karara karşı isyan bayrağını çekmiş olduğunu izlemekteyiz.

11 Mayıs 2021 - 19:15 'de eklendi ve 2672 kez görüntülendi. A+A-

Optik sektörüne duyurumuzdur

Saygıdeğer sektör temsilcileri,

Rekabet koşullarının gelecekte sektörümüzü farklılaştıracağı öngörüsünün büyük önem taşıdığına olan inancım ve sorumluluk bilinciyle İstanbul Ticaret Odası Gözlükçülük Meslek Komitesi Başkanı olarak bu konu üzerinde Yönetim Kurulumuzla yapmış olduğumuz çalışmaları ve konunun hassasiyetini bir kez daha hatırlatarak Rekabet Kurumunun karar vermesine az bir süre kalması sebebiyle bu yazıyı kaleme alıp sizlerle paylaşmak istedim.

Bildiğiniz gibi 25/10/2019 tarihinde 7449 sayı ile Rekabet Kurumunun kayıtlarda yerini alan başvuru ile Essilor&Luxottica’ın Hal Optikal (Grand Vision) tüm hisselerinin satın alınması işlemine izin verilmesi Rekabet Kurumu’ndan talep edilmiştir.

İstanbul Ticaret Odası ülkemizin, ticari hacminin büyük bölümünü gerçekleştiren kuruluşları bünyesinde barındıran en büyük sivil toplum kuruluşudur. Elbette konuya kayıtsız kalamaz. Bu doğrultuda Gözlükçülük Meslek Komitesi üyeleri olarak çalışmalarımızı ilgili tarih itibarıyla başlattık. Konunun hassasiyeti kapsamında Ticaret Odamıza kayıtlı imalatçı, ithalatçı kuruluşların temsilcileri, Sektör STK’ ları ile seri toplantılar yaparak konunun hassasiyetini belirterek gerekli çalışmaların ivedilikle yapılması konusunda işbirliği önerisinde bulunduk ve bu kapsamda çalışmalarımız devam etmektedir.

Ayrıca Ankara, İzmir, Konya ve Eskişehir Ticaret Odaları Meslek Komiteleri üyeleri ile toplantı ve görüşmeler yaparak konu üzerine çalışma birlikteliği sağladık. Burada Meslek Komitesi üyelerine konuya gösterdikleri hassasiyetten dolayı teşekkürü bir borç biliyorum.

Saygıdeğer sektör temsilcileri, konuya objektif bir yaklaşım ve geniş bir pencereden baktığımızda görünen şudur ki, bu satın alma konusu ciddiyetle üzerinde durulması gereken bir konudur. Bu gelişmenin, sadece ülkemizin optik sektörünün rekabet koşullarında gerçekleşecek olumsuzluklarla sınırlı değil tüm Avrupa Birliği ülkelerinin de optik sektörlerini kapsadığını görmekteyiz. Yapmış olduğumuz geniş kapsamlı çalışmalar sonunda, Avrupa Komisyonunun İtalya, Hollanda ve Belçika ülkelerinin optik sektörlerinin görüşleri alınarak Komisyon tarafından verilmiş olan bu karara karşı isyan bayrağını çekmiş olduğunu izlemekteyiz.

Geleneksel gözlükçülerin ve bağımsız optometristlerin hak ve hukukunu savunmakla hükümlü Avrupa Optometri ve Optik Konseyi ( ECOO ) basın bildirisinde, Avrupa Komisyonu kendilerine üç ülke tarafından sunulan koşulları memnuniyetle karşılamaktadır ancak bunların yeterince kapsamlı olmadığı, gerçeği yansıtmadığını vurgulayarak benzer Pazar ortamlarına ve pazar paylarına sahip tüm ülkeleri kapsaması gerektiğini dile getirmektedir. Bu satın alma işleminin gerçekleşmesinin, dikey entegrasyona sebep oluşturacağı ve sahadaki geleneksel bağımsız gözlükçüleri de doğrudan etkileyeceği öngörmektedir.

Sektör temsilcileri olarak ne yapmanız gerekiyor konusuna gelecek olursak, şunun önemle bilinmesini istiyorum ki İstanbul Ticaret Odası Meslek Komitesi olarak bizlerin hiçbir kuruluşun ticaretine engel olmak gibi bir düşüncemiz ve girişimimiz olmamıştır ve olamaz.

Talebimiz sektör olarak eksik bir şey bırakılmaması, konuya gerekli hassasiyetin gösterilmesi ve konu hakkında Rekabet Kurulunun objektif karar vermesini sağlayacak detaylı bilgi, belge ve verilerin geç kalınmadan Rekabet Kurumuna (eozyurt@rekabet.gov.tr) iletilmesidir.

Saygılarımla,

Şahap Sabri Tuzal

İTO Gözlükçülük Meslek komitesi başkanı

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
İthalat denetimlerinde yaşanan sorunlar ve çözüm önerileri semineri İthalat denetimlerinde yaşanan sorunlar ...

DIŞ TİCARETTE RİSK ESASLI KONTROL SİSTEMİ (TAREKS) ÜZERİNDEN YÜRÜTÜLEN İTHALAT DENETİMLERİNDE YAŞANAN SORUNLAR VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ SEMİN...

Maliye esnafa koştu! Maliye esnafa koştu!

Hazine ve Maliye Bakanlığı KDV istismarını önlemek için hazırladığı düzenleme Resmi Gazete'de yayımlandı. Maliye ekipleri İstanbul'un ç...

Aile boyu dolandırıcılık Aile boyu dolandırıcılık

Sahte Dolarlarla alışverişe çıktılar, Yabancı uyruklu aile, beğendiği gözlüğü alarak ödemeyi sahte dolarla gerçekleştirdi. Sahte doları...

Güneş Gözlüğü Bir Aksesuar Değildir! Güneş Gözlüğü Bir Aksesuar Değildir!...

Başkan Küçüker, “Güneş gözlüğü bir aksesuar değil, göz sağlığını koruyan bir üründür. Doğru bilgi güvenilir ürün için Optisyen Gözlükçü...

HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTERMİSİNİZ?(Yorum Yok)
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Hocaoğlu Optik
SON EKLENEN HABERLER
İthalat denetimlerinde yaşanan sorunlar ve çözüm önerileri semineri İthalat denetimlerinde ya...

DIŞ TİCARETTE RİSK ESASLI KONTROL SİSTEMİ (TAREKS) ÜZERİNDEN...

Maliye esnafa koştu! Maliye esnafa koştu!

Hazine ve Maliye Bakanlığı KDV istismarını önlemek için hazı...

Güneş Gözlüğü Bir Aksesuar Değildir! Güneş Gözlüğü Bir Aksesua...

Başkan Küçüker, “Güneş gözlüğü bir aksesuar değil, göz sağlı...

Türkiye Göz Sağlığı Araştırması Türkiye Göz Sağlığı Araşt...

Türkiye’de Optik Sektörü AB ülkelerine göre çok daha farklı ...

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 23 Nisan Ulusal Egemenlik...

“Bütün cihan bilmelidir ki artık bu devletin ve bu milletin ...

Tek gözü görmeyenler ehliyet alabiliyor Tek gözü görmeyenler ehli...

Renk körleri herhangi bir şart aranmadan, tek gözüyle görenl...

Vefat ve başsağlığı Vefat ve başsağlığı

Merhumeye Allah’tan Rahmet, Kederli Ailesine, Sevenlerine, C...

Yakın gözlüğüne alternatif damla eczane raflarında yerini aldı Yakın gözlüğüne alternati...

Damlanın 40 yaş üstü bireylerde daha etkili olduğu ve 6 ile ...

Dikkat, konjonktivit mevsimi başladı! Dikkat, konjonktivit mevs...

İçimizi ısıtan bahar aylarına geçiş döneminde uyanan doğa, m...

2024 yılı stajyer maaşı ne kadar? 2024 yılı stajyer maaşı n...

İş dünyasına adım atmak, öğrenmek ve deneyim kazanmak isteye...

Magazin HABERLERİ
Web TV