a balloon
Optisyenin Sesi
Optisyenin Sesi
Optisyenin Sesi Reklam
Optisyenin Sesi Reklam
Reklamı kapat
Optisyenin Sesi Reklam
Optisyenin Sesi Reklam
Reklamı kapat

Optiklerin Efendisi!

Eskiden sektöründe iyi hizmet verdiğine inanan kuruluşlar biraz da gururla –Memnuniyetinizi arkadaşlarınıza, şikayetlerinizi müdüriyetimize bildirin diye ilanlar asarlardı. Aslında samimi bir dilektir bu.

18 Haziran 2011 - 14:03 'de eklendi ve 5227 kez görüntülendi. A+A-

Optiklerin Efendisi!

Şikayetlerinizle birinci elden ilgilenileceğine dair bir nevi güvence telkin edilirdi. Şimdi durum değişti. İnternet diye bir şey var artık.Muhatap kaldığınız her türlü davranışı belli sitelerde paylaşabiliyorsunuz.

Mesela, Ekşisözlük diye bir paylaşım sitesinde Atasun diye yazdığınızda aşağıdaki gibi yazılarla da karşılaşabiliyorsunuz :

1.fantastik bir reklam filmine sahip gözlükçü.

(kamera motor, 01.03.2011 23:06)
22361199 paylaş şikayet et

2.bayağı bir atak yapmış gözlükçü. reklamlar, afişler falan etrafta uçuşuyor ama tanıtımlarını nerede görsem hem hem bağlacını beraber yazmış olmalarına inanamıyorum. o kadar paraya yazık.

(zahmet, 06.03.2011 14:32)
22425317 paylaş şikayet et

3.ekşi sözlüğe fena halde şikayet edeceğim optikçi

şöyleki :

bas bas reklam bağırır, yılların gözlükçülerini dükkanları ile beraber satın alıp endüstriyel basma kalıp satış mağazalarına dönüştürür, ama verdiğiniz gayet de normal bir gözlük siparişini aynı güne değil 1 hafta sonrasına da yetiştiremez. yetiştirip verdikleri gözlüğün bir camını ultraviyoleye hassas kolormatik cam yapar, aldığınız anda camlar şeffaftır, fark etmezsiniz, sonra ilk güneş gördüğünüz günde, hem de yurtdışında, bir camı koyu bir camı saydam gözlüklerle, iş gezisi için gittiğiniz yabancı firma yetkililerinin t…..k malzemesi olursunuz.

uzak durun …

(oric, 24.03.2011 23:36 ~ 23:37)
22717993 paylaş şikayet et

4.parayi almadan camin siparisini vermez, parayi aldiktan sonra da 14 gunde verilen camin siparisi gelmez. allahtan gittigim subelerindeki personel iyiydi.

(epod, 04.04.2011 13:31)
22882602 paylaş şikayet et

5.satış sonrası hizmeti fena olmayan gözlükçü.

(lynyrd skynyrd, 04.04.2011 13:34)
22882625 paylaş şikayet et

6.satışı yapana kadar %100 müşteri memnuniyeti propagandası yapan optikçi. şöyle ki; ” gözlüğü aldınız diyelim, beğenmediniz ne bilim duruşu hoşuma gitmedi dediniz değil mi? bunu bize iade edebiliyorsunuz, %100 müşteri memnuniyeti var bizde” diyen satıcı, satışı yaptıktan 1 hafta sonra bu söylediğini hatırlattığınızda yok öyle dememişimdir diyebiliyor. eğer 2 sene içinde çerçevenizi kırarsanız garantiden değiştirebiliyoruz da demişlerdi. bakalım buna ne kılıf uyduracaklar.
aldığınız gözlüğü 5 gün içinde vereceğiz derlerse sakın inanmayın, planlarınız aksayabilir. 1 hafta sonra gittiğimde camların geldiğini söylediler fakat bizim şubemizde şuan imalatını yapamıyoruz, size verelim en yakın şubemize götürün yaptırın bile demişlerdi. bunu söyleyen benim işimi halletmek için iyi niyetle çözüm olarak söyledi ama böyle müşteri hizmetinin olmayacağını belirttim kendisine. sağ olsun yaptırıp kargo ile gönderdi.*

(knary, 04.04.2011 13:49)
22882847 paylaş şikayet et

7.iyidir diye gidip muayene sonrası gidipte sipariş verdiğim iki gözlük camını on günde takamayan firmadır. güç bela iptal ettirdikten sonra önüme gelen ilk gözlükçü de 5 saat içinde yaptırdım.

(raad, 04.04.2011 14:07)
22883074 paylaş şikayet et

8.forum istanbul şubesinden kendime ve kardeşime alışveriş yaptığım, müşteriyle gayet fazla alakadar olan optik firması. gözlüğün sağlıklı biçimde yüze oturması için 2-3 profesyonel test sonrası sipariş verilir ve genelde beklenenden de erken teslim edilir. ibrahim bey tavsiyemizdir..

(bol acili emrah, 11.04.2011 17:29 ~ 17:31)
22994448 paylaş şikayet et

9.altın kaplama, platin kaplama diyerek 100 liraya alabileceğiniz camı size 200 liraya satmak isteyen firma. bunu yaparken de ayrıca yok malesef o camın çapı sizin seçtiğiniz çerçeveye küçük özel üretim olması gerekiyor, yok %45 inceltilmiş olmaz ise odak şaşabilir mazallah vs. gibi birçok satış taktikleri var, dikkatli olmakta yarar görüyorum.

(nutellanin son kasigi, 18.04.2011 20:07)
23105820 paylaş şikayet et

10.230 liraya altı ay önce aldığım gözlüğü, garanti belgesini bulamadım diye garanti kapsamında tamir etmeyen firma. bilgisayarlarında kaydım olmasına ve üzerinde şirketin kaşesi de olan faturayı ibraz etmeme rağmen, garanti belgesini getirmemde ısrar ettiler ve gözlüğümü garanti kapsamında tamir etmediler. bunun yerine fazladan 100 tl alarak gözlüğümü tamir ettiler. tabi ki kendi rızamla oldu, kimse beni zorlamadı. ama 4.25 numara miyobum ve gözlük takmadığım her saniye başım ağrıyor. başka gözlükçüler tamirat için bir iki gün süre veriyorlardı. mecbur kaldım.

(mustasim billah, 18.04.2011 20:13 ~ 20:14)
23105929 paylaş şikayet et

Gördüğünüz gibi..Ciddi,iyiniyetli satıcılara sahip,kurumsal kimliklerinin verdiği güvenle ucuz ve kaliteli hizmet veren,yüzde yüz müşteri memnuniyetini esas alan bir zincir kuruluşu.Burada en önemli konu, sizinde okuduğunuz gibi bazen en basit camları dahi 2-3 günden önce teslim edememeleri.Şu anda magazamızda gözlük montajını yapamıyoruz diye itirafları da ortada.

Eeee! Hani her magaza da gözlük atelyesi olması gerekiyordu.Mutlak atölyeleri vardır da ,niye işin başında ehliyetli optisyenler,teknisyenler yok?Yakışır mı koskoca Atasun Optiğe en basit işleri bile 2 gün sonraya atmaya?

Şaka bir tarafa SGK yetkilileri fason iş yapan tüm optik atelyelerini cezalara boğarken,bu arkadaşların bir ayrıcalığı mı var diye merak ediyor insan.Daha gözlüğü satış aşamasında defalarca ölçü alıp, müşteri güvenini kazanan bu arkadaşlar , kendi şubeleri dahi olsa başında olmadıkları bir gözlük montajını nasıl içlerine sindiriyorlar?

Bir taraftan bunları yazarken, bir taraftan da düşünüyorum.Bu güne dek hiç bir meslektaşımı (HAYALİ DE OLSA ) SGK’ya ihbar etmek gibi bir durumda olmadım. Acaba Atasuna haksızlık mı ediyoruz? Bir nevi kıskançlık mı bu?

Öte yandan , kendime hak verdiğim nokta, bu güne dek hiç bir optik kuruluşu da meslekdaşlarıyla bu denli haksız ve acımasız bir rekabete girişmedi. Biz de bu anlamda piyasada daha iyi hizmet verebilmeleri için kendimizde onlarla uğraşma hakkı buluyoruz.

Sırf onların iyiliği için…

 

Corsluder (sizden gelenler)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
IBAN’a para gönderme cezası IBAN’a para gönderme cezası

Artan POS cihazı komisyonları nedeniyle müşterilerden ödemeyi IBAN yoluyla alan işletmelere ağır cezalar yolda. Peki IBAN'a para gönder...

Mart Ayı Katılım Payı Ödemesi Mart Ayı Katılım Payı Ödemesi

Mart ayına ait optik katılım payı fatura bedelleri çalıştığınız banka hesaplarınıza gönderilmesi planlanmaktadır....

İthalat denetimlerinde yaşanan sorunlar ve çözüm önerileri semineri İthalat denetimlerinde yaşanan sorunlar ...

DIŞ TİCARETTE RİSK ESASLI KONTROL SİSTEMİ (TAREKS) ÜZERİNDEN YÜRÜTÜLEN İTHALAT DENETİMLERİNDE YAŞANAN SORUNLAR VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ SEMİN...

Maliye esnafa koştu! Maliye esnafa koştu!

Hazine ve Maliye Bakanlığı KDV istismarını önlemek için hazırladığı düzenleme Resmi Gazete'de yayımlandı. Maliye ekipleri İstanbul'un ç...

HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTERMİSİNİZ?(Yorum Yok)
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Hocaoğlu Optik
SON EKLENEN HABERLER
IBAN’a para gönderme cezası IBAN’a para gönderm...

Artan POS cihazı komisyonları nedeniyle müşterilerden ödemey...

Mart Ayı Katılım Payı Ödemesi Mart Ayı Katılım Payı Öde...

Mart ayına ait optik katılım payı fatura bedelleri çalıştığı...

İthalat denetimlerinde yaşanan sorunlar ve çözüm önerileri semineri İthalat denetimlerinde ya...

DIŞ TİCARETTE RİSK ESASLI KONTROL SİSTEMİ (TAREKS) ÜZERİNDEN...

Maliye esnafa koştu! Maliye esnafa koştu!

Hazine ve Maliye Bakanlığı KDV istismarını önlemek için hazı...

Güneş Gözlüğü Bir Aksesuar Değildir! Güneş Gözlüğü Bir Aksesua...

Başkan Küçüker, “Güneş gözlüğü bir aksesuar değil, göz sağlı...

Türkiye Göz Sağlığı Araştırması Türkiye Göz Sağlığı Araşt...

Türkiye’de Optik Sektörü AB ülkelerine göre çok daha farklı ...

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 23 Nisan Ulusal Egemenlik...

“Bütün cihan bilmelidir ki artık bu devletin ve bu milletin ...

Tek gözü görmeyenler ehliyet alabiliyor Tek gözü görmeyenler ehli...

Renk körleri herhangi bir şart aranmadan, tek gözüyle görenl...

Vefat ve başsağlığı Vefat ve başsağlığı

Merhumeye Allah’tan Rahmet, Kederli Ailesine, Sevenlerine, C...

Yakın gözlüğüne alternatif damla eczane raflarında yerini aldı Yakın gözlüğüne alternati...

Damlanın 40 yaş üstü bireylerde daha etkili olduğu ve 6 ile ...

Magazin HABERLERİ
Web TV