a balloon
Optisyenin Sesi
Optisyenin Sesi
Optisyenin Sesi Reklam
Optisyenin Sesi Reklam
Reklamı kapat
Optisyenin Sesi Reklam
Optisyenin Sesi Reklam
Reklamı kapat

Delegelere Duyuru!

Optisyenlik alanında faaliyet gösteren Derneklerin seçtikleri (meslek mensubu) delegelerin katılımlarıyla Türk Optisyenler Birliği ilk Genel Kurulunun yapılacağı Sağlık Bakanlığımızca duyurulmuştu.

26 Nisan 2018 - 17:38 'de eklendi ve 2590 kez görüntülendi. A+A-

Delegelere Duyuru!

Değerli delegelerimiz,

Bilindiği üzere, 06/12/2017 tarihinde Yüce Meclisimizde kabul edilen ve 20/12/2017 tarihinde Sn. Cumhurbaşkanımız tarafından onaylanarak Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Kanun maddesi gereği 20/12/2017 tarihinden önce optisyenlik alanında faaliyet gösteren Derneklerin seçtikleri (meslek mensubu) delegelerin katılımlarıyla Türk Gözlükçüler ve Optisyenler Birliği ilk Genel Kurulunun yapılacağı Sağlık Bakanlığımızca duyurulmuştu.

Bununla birlikte; Konfederasyon yönetimimiz tarafından, Kanun maddesinin Mecliste kabulü ile Resmi Gazetede yayımı arasında kalan 14 günlük sürede 25 adet daha derneğin kuruluş işlemleri için girişimlerde bulundukları tespit edilmiş ve bu cemiyetlerin anılan Genel Kurula müdahil olmaları durumunda doğacak hukuki ve sosyal sıkıntılar yine hukuki yollardan gerekli makamlara iletilmiş ve gerekli birimlerden duruma açıklık getiren hukuki görüşlerin Sağlık Bakanlığımız adına TİTCK’na iletilmesi sağlanmıştı.

Devamında; TİTCK’nca ilk Genel Kurul tarihi için 13/04/2018 tarihi işaret edilerek, 20/12/2017 tarihinden önce faaliyette bulunan 24 derneğe anılan günde delegeleri ile birlikte hazır bulunmaları daveti yapılmıştı.

Nitekim kanuni yeterliliklere sahip olmadıkları gerekçesiyle bu derneklerin anılan Genel Kurula katılma yönündeki talepleri TİTCK tarafından ret edilmişti. Genel Kurula çağrılmayan bu 25 dernek Ankara İdare Mahkemesine müracaatla ilgi Genel Kurula katılmak yönündeki taleplerini yargıya taşımışlardır. Bu girişim sonucu verilen yürütmeyi durdurma kararı neticesinde 13.04.2018 tarihinde yapılacak Birlik Genel Kurulu iptal edilerek, 20.04.2018 tarihine ertelenmiş ve davacı dernekler Sağlık Bakanlığı tarafından bu genel kurula davet edilmişlerdir.

Bu gelişmeler karşısında siz değerli meslektaşlarımızın hak ve hukuklarını korumak adına sorumluluk üstlenmiş meslek temsilcileriniz olarak, İstanbul, İzmir, Konya, Kayseri, Mersin ve Samsun dernek başkanlarımız almış oldukları ortak karar ile 20.04.2018 tarihinde davacı derneklerin katılımıyla yapılacak birlik genel kurulun iptali için dava açmış ve Ankara 9 İdare Mahkemesi Sağlık Bakanlığının geçen hafta yapmakta ısrarcı olduğu genel kurulun yapılamayacağına hükmederek yürütmenin durdurulması kararını vermiştir.

Bu vesile ifade etmek isteriz ki, idari yargı üzerinden yapmış olduğumuz bu girişim davalı idare durumunda kalan TİTCK’nun konu özelindeki tezlerini yine Kurumla birlikte ve aynı safta yargı zemininde savunmak amaçlı olup idareye karşı herhangi bir karşıtlık söz konusu değildir.

Bu karşı dava Konfederasyonumuza bağlı derneklerimiz tarafından şayet açılmamış olsaydı; yerli-yabancı sermaye şirketleri, sahibi oldukları (hukuku eksik ve kontrolleri altında bulunan 25 dernek vasıtasıyla) zincir mağazalar üzerinden Birlik yönetimini ele geçirerek, Odaların ve Birliğin tabi olacağı yönetmelikleri ve odaların kuruluşunu karara bağlayacak bir dizi önemli kararları alma yetki ve ehliyetine sahip olacaklardı.

Hali hazırda Ankara Bölge İdare Mahkemesinde devam eden davalarla ilgili olarak avukatımız tarafından gerekli tüm hukuki hazırlıklar yapılmış olup yeri ve zamanı geldiği zaman derneklerimiz ve tüm delegelerimiz adına hem taraf hem de müdahil olunacaktır.

Birlik delegelerimizin, meslek etiğinden ve yöneticilik sorumluluğundan uzak, taraflı, ucuz kahramanlık peşinde koşan kişi yâda kişilerin paylaşım ve sözlerine itibar etmemelerini ve her konuda olduğu gibi bu konu özelinde de yapılacak duyuruları başta Konfederasyonumuz olmak üzere Resmi Dernek sitelerimiz üzerinden yapılacak paylaşımlardan takip etmelerini önemle rica ederiz.

Bilgilerinize, saygılarımızla,

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
IBAN’a para gönderme cezası IBAN’a para gönderme cezası

Artan POS cihazı komisyonları nedeniyle müşterilerden ödemeyi IBAN yoluyla alan işletmelere ağır cezalar yolda. Peki IBAN'a para gönder...

Mart Ayı Katılım Payı Ödemesi Mart Ayı Katılım Payı Ödemesi

Mart ayına ait optik katılım payı fatura bedelleri çalıştığınız banka hesaplarınıza gönderilmesi planlanmaktadır....

İthalat denetimlerinde yaşanan sorunlar ve çözüm önerileri semineri İthalat denetimlerinde yaşanan sorunlar ...

DIŞ TİCARETTE RİSK ESASLI KONTROL SİSTEMİ (TAREKS) ÜZERİNDEN YÜRÜTÜLEN İTHALAT DENETİMLERİNDE YAŞANAN SORUNLAR VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ SEMİN...

Maliye esnafa koştu! Maliye esnafa koştu!

Hazine ve Maliye Bakanlığı KDV istismarını önlemek için hazırladığı düzenleme Resmi Gazete'de yayımlandı. Maliye ekipleri İstanbul'un ç...

HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTERMİSİNİZ?(1 Yorum)
Subscribe
Bildir
guest

1 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Atilla Karip
Atilla Karip
27 Nisan 2018 15:41

Konfederasyon bugüne kadar gözlükçülerin lehine ne yaptı ki bundan sonrada ne yapsın konfederasyonun aklı başına yeni gelmiştir sermayenin yürütmeyi durdurma kararına karşı şahsım 25/04/2018 tarihinde delege olarak müdahil olma kararı alarak mahkemeye müracaat ettim mahkeme müdahil olarak katılmamı kabul ettikten sonra kendi whats App gurubumda paylaştım. Nasıl oldularsa biz niye müdahil olmamışız diyerek müdahil olmaya karar vermişler. Günaydın hayırlı olsun Konfederasyonun bugüne kadar ismi var kendisi yoktur. Dolayısıyla herkes koltuk peşindedir Emek hırsızlığı yapan oda birliği biz kurduk diye gezen şahıs ve tüzel kişiliğin adını kullanan bir grup koltuk meraklısı kişilerden meslektaşlarımın uzak durmasını önemle rica ediyorum. Oda ve birliği… Read more »

Hocaoğlu Optik
SON EKLENEN HABERLER
IBAN’a para gönderme cezası IBAN’a para gönderm...

Artan POS cihazı komisyonları nedeniyle müşterilerden ödemey...

Mart Ayı Katılım Payı Ödemesi Mart Ayı Katılım Payı Öde...

Mart ayına ait optik katılım payı fatura bedelleri çalıştığı...

İthalat denetimlerinde yaşanan sorunlar ve çözüm önerileri semineri İthalat denetimlerinde ya...

DIŞ TİCARETTE RİSK ESASLI KONTROL SİSTEMİ (TAREKS) ÜZERİNDEN...

Maliye esnafa koştu! Maliye esnafa koştu!

Hazine ve Maliye Bakanlığı KDV istismarını önlemek için hazı...

Güneş Gözlüğü Bir Aksesuar Değildir! Güneş Gözlüğü Bir Aksesua...

Başkan Küçüker, “Güneş gözlüğü bir aksesuar değil, göz sağlı...

Türkiye Göz Sağlığı Araştırması Türkiye Göz Sağlığı Araşt...

Türkiye’de Optik Sektörü AB ülkelerine göre çok daha farklı ...

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 23 Nisan Ulusal Egemenlik...

“Bütün cihan bilmelidir ki artık bu devletin ve bu milletin ...

Tek gözü görmeyenler ehliyet alabiliyor Tek gözü görmeyenler ehli...

Renk körleri herhangi bir şart aranmadan, tek gözüyle görenl...

Vefat ve başsağlığı Vefat ve başsağlığı

Merhumeye Allah’tan Rahmet, Kederli Ailesine, Sevenlerine, C...

Yakın gözlüğüne alternatif damla eczane raflarında yerini aldı Yakın gözlüğüne alternati...

Damlanın 40 yaş üstü bireylerde daha etkili olduğu ve 6 ile ...

Magazin HABERLERİ
Web TV