Sağlık ürünü satışlarında kullanılmak üzere 9 taksite kadar taksitli satışa imkan veren yeni düzenleme yapıldı.
16 Ekim 2017 - 11:14 'de eklendi.
Banka Kartları ve Kredi Kartları Hakkında Yönetmeliğin 26 ncı maddesinde yer alan düzenlemeye uygun olacak şekilde taksit uygulamasına tabi tutulmasını sağlamak için yönetmelikte değişiklik yapıldı.
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu(BDKK) bankalara gönderdiği yazı ile Bankalardan, farklı taksit sınırlarına tabi tutulan ürünleri aynı mağazada satılan üye işyerleri için, Banka Kartları ve Kredi Kartları Hakkında Yönetmeliğin 26 ncı maddesinde yer alan düzenlemeye uygun olacak şekilde taksit uygulamasına tabi tutulmasını sağlamak ve mağazalarda satılan her bir ürün grubunun dahil olduğu sektör kodlarının mağazalara tahsis edilmesi için sistem oluşturmalarını istemiştir.
Bu çerçevede, Banka sisteminde kayıtlı bulunan sektör kodu(MCC) “8043 – Gözlükçüler, Optik Ürünler ve Gözlükler” olan işyerleri için, mevcut anlaşma dahilinde;
Sağlık ürünü satışlarında kullanılmak üzere 9 taksite kadar taksitli satışa imkan veren “5912 – Eczaneler” koduna sahip yeni bölümler açılmış olup, işlemlerinizde POS’ lardan satılan ürüne uygun kodu seçerek işlem yapmanız beklenmektedir.
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından yapılan yasal düzenleme ile belirlenen sektör bazlı taksitli işlemlerin ilgili yönetmeliğe uyumlu olarak gerçekleştirilmesinde asıl sorumluluk sahibi üye işyerleri olup, bu kapsamda işlem yapılması uygun olacaktır.
Eskiden gözlük takmak neredeyse suç sayılırdı. “Dört göz” la...
EssilorLuxottica ve Roger Federer, Nisan ayının başında Roge...
Uzmanlar, özellikle sosyal medya üzerinden satılan "indiriml...
Her yıl binlerce kişi gözlüklerinden kurtulmak için LASIK'e ...
Trump’ın Çin’e yönelik tarifeleri gözlük fiyatlarını doğruda...
Gözlük… Kimi zaman bir ihtiyaç, kimi zaman bir tarz ifadesi....
Bugün birliğin başında olanlar şunu bilmeli: Siz sektörü tem...
2024 mali yılına ilişkin bireysel ve konsolide mali tablolar...
ZEISS Hindistan, yerel iş ortağı göz sağlığı uzmanları (ECP'...
Vatandaşın cebi yanıyor, gözlüğü bulanıyor. Sosyal Güvenlik ...