a balloon
Optisyenin Sesi
Optisyenin Sesi
Optisyenin Sesi Reklam
Optisyenin Sesi Reklam
Reklamı kapat
Optisyenin Sesi Reklam
Optisyenin Sesi Reklam
Reklamı kapat

Bir Optisyen Daha Mesleği Bıraktı!

Merhaba Optisyeninsesi okurları ben Harun Ceylan bu yazımda Optisyenlik Mesleğini bıraktığımı nedenleri ile sizlerle paylaşacağım bunu yapmamda ki tek amaç ben gibi bin umutlarla okuyan Optisyenlerin mezun olduktan sonra mağdur olmaması içindir.

06 Kasım 2016 - 0:44 'de eklendi ve 6500 kez görüntülendi. A+A-

Bir Optisyen Daha Mesleği Bıraktı!

Yıllardan 2013 yılı, 7 Aralık Kilis Üniversitesi isteyerek tercih ettiğim bölümü Optisyenlik Programını kazandım.

Optisyenliğin ne olduğunu bilerek, isteyerek gittim ve 2015 Haziranında mezun oldum. Aslında okulda her şey çok güzeldi gerek ortam gerek dersler gerek mesleğe ısınmam tabi en güzeli mezun olduğumuzda hemen çalışacağımız işsiz kalma ihtimalimizin az olduğu vesaire, zaten hocalarımızda devamlı bunu dile getirirdi o klişeli sözleri söylerdi, çocuklar bu meslekte kendinizi yetiştirirseniz asla işsiz kalmazsınız derdi.

Neyse mezun olduk ilan vermeye başladım arayanlar aradıklarım oldu ama her kimle görüştüysem ilk sordukları ne kadar ücret istiyorsun, diplomanı kiraya verirmisin oldu. Neyse görüşmeler hızlandı ve yüz yüze gerçek iş görüşmeleri başladı, görüştüğüm her iş yeri ile anlaştığım maddeler.

-Çalışma saatleri sabah 8 akşam 7

-Çalışma süre sözleşmesi 2 yıl

-Öğlen yemeği müesseseden

Anlaşamadığım maddeler

-Sigorta primimin maaşım üzerinden değil asgari ücretten olması

-Bayram seyran hepsi içinde Yılda 5 gün tatil vermeleri

-Sadece pazar izinli olmak

-Verdikleri maaşın 1.400 tl olması

-Hiç bir şekilde kıdem tazminatı da yok.

Ve ben Niğdeliyim ailem de burada yaşıyor.

Niğde’de hiç Optisyen ihtiyacı yok, işin kötü tarafı ise bu görüşmeleri ben il dışından yaptım ve görüştüğüm her firmada bunu biliyordu.

Şimdi siz söyleyin değerli okurlar şartlar bu kim bu şartlarda günümüzde başka bir ilde çalışabilir? Şartlar böyle iken Mesleğe nasıl devam edecektim tam iki yıldır iş aradım. Bu yazdıklarım parası çok olanlar için geçerli değil onlar bir şekilde müessesini açacaktır ya benim durumumda olanlar ne yapacaktır.

Ben iki yıldır farklı sektörlerde çalıştım ve şuan kuru yemiş dükkanında çalışıyorum günde 10 saat ve aldığım ücret 1.500 tl yemeğim sigortam da mevcut üstelik Niğde’de.

Bu yüzden bugünden itibaren Optisyenlik mesleğinden gönül ilişkimi’de kesip artık tamamen bırakıyorum. Biz Optisyenliği milyonlar kazanalım diye okumadık ama insanın hayatını sürdürebilmesi içinde belli bir gelir elde etmesi gerek. iki yıl Üniversite okuyup sonrada kazanacağınız maaş vesaire bu arkadaşlar özellikle okuyan arkadaşlar bilin ve bu şartlar dahada iyiye gitmeyecek gibi durum ortada ben yandım siz yanmayın.

Geçtiğimiz yılda Optisyenlerin kamuda istihdamını başarabilseydik şuan ikinci bir kapımız olacaktı ve maaşlar bu kadar düşmeyecekti şimdi bir düşünün kamuda istihdamın olmayışı kimin ne denli işine yarıyor ve olmuyor.

Kamuda istihdam olsaydı sadece atananlar kazanmayacaktı kamuoyu, sektör ve mesleği yapanlar kazanacaktı. Söyleyeceklerim bu kadar arkadaşlar İnşallah siz yaşamazsınız bunları esenlikle kalın.

 

Harun Ceylan

aciklama

Etiketler :
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
İthalat denetimlerinde yaşanan sorunlar ve çözüm önerileri semineri İthalat denetimlerinde yaşanan sorunlar ...

DIŞ TİCARETTE RİSK ESASLI KONTROL SİSTEMİ (TAREKS) ÜZERİNDEN YÜRÜTÜLEN İTHALAT DENETİMLERİNDE YAŞANAN SORUNLAR VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ SEMİN...

Maliye esnafa koştu! Maliye esnafa koştu!

Hazine ve Maliye Bakanlığı KDV istismarını önlemek için hazırladığı düzenleme Resmi Gazete'de yayımlandı. Maliye ekipleri İstanbul'un ç...

Aile boyu dolandırıcılık Aile boyu dolandırıcılık

Sahte Dolarlarla alışverişe çıktılar, Yabancı uyruklu aile, beğendiği gözlüğü alarak ödemeyi sahte dolarla gerçekleştirdi. Sahte doları...

Güneş Gözlüğü Bir Aksesuar Değildir! Güneş Gözlüğü Bir Aksesuar Değildir!...

Başkan Küçüker, “Güneş gözlüğü bir aksesuar değil, göz sağlığını koruyan bir üründür. Doğru bilgi güvenilir ürün için Optisyen Gözlükçü...

HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTERMİSİNİZ?(4 Yorum)
Subscribe
Bildir
guest

4 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Ilhami
Ilhami
6 Kasım 2016 17:38

güzel kardeşim iyi hoş yazmışsın sana katılıyorum ama 2000 yılında mağazımıza mesül müdür ararken sanıyorduk ki bir vali ile konuşuyoruz daha yeni mezun genç arkadaşlar atolye yok işi bilmiyor 3500 4000 tl maaş istiyorlardı o zamanlar söyledik yapmayın kardeşim 10 yıllık öğretmen bu maaşı almıyor gün gelir asgari ücrete iş bulamazsınız dedik ama ne yazıkki bu sektör yanlış işlerden kan kaybetti etmeyede devam edecek . herkesin hakkına hayırlısı .

Mustafa Clk
Mustafa Clk
6 Kasım 2016 08:59

2000 li yıllarda mezun olup 6 yıl mesül müdür olarak bu mesleği çok severek yaptım.Sonra okul sayıları artmaya başladı yıllarca mesül müdürlük olmasın diye kurs olmasın diye uğrastık.Fakat özellikle En büyük dernek tam tersini yaptı ve optisyenlik mesleğini bitirdi.Ülkemizde 6000 optik varken ve bir iş yerine 1 optisyen düşerken yılda 500 600 mezun verilmesi bu şartları doğurdu.Zengin işyeri sahipleri ve zincirler palazlandı parası olan bir kişinin şahsi olarak başarılı olması çok zor bir piyasa artık.Ha evet bende 2008 yılında mesleği bıraktım .Çünkü geleceği yoktu.Üzülerek söylüyorum

Nazmiye GAZEL
Nazmiye GAZEL
6 Kasım 2016 01:25

Daha neler göreceğiz kim bilir bende umudumu kestim 1 yıl oldu olmaz olaydı okuyanlara tavsiye anında bırakın kaçın derim.

Elif
Elif
6 Kasım 2016 01:20

Tamamen katılıyorum son 2, 3 yılda tersine döndü her şey tüm bu olanlara sebep olanlara yazıklar olsun. Ve hala oluyor. Okul açtırdıkları yetmiyor gibi kadroya da karşılar eğer kimse sesini çıkarmazsa bu böylede gider…

Hocaoğlu Optik
SON EKLENEN HABERLER
İthalat denetimlerinde yaşanan sorunlar ve çözüm önerileri semineri İthalat denetimlerinde ya...

DIŞ TİCARETTE RİSK ESASLI KONTROL SİSTEMİ (TAREKS) ÜZERİNDEN...

Maliye esnafa koştu! Maliye esnafa koştu!

Hazine ve Maliye Bakanlığı KDV istismarını önlemek için hazı...

Güneş Gözlüğü Bir Aksesuar Değildir! Güneş Gözlüğü Bir Aksesua...

Başkan Küçüker, “Güneş gözlüğü bir aksesuar değil, göz sağlı...

Türkiye Göz Sağlığı Araştırması Türkiye Göz Sağlığı Araşt...

Türkiye’de Optik Sektörü AB ülkelerine göre çok daha farklı ...

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 23 Nisan Ulusal Egemenlik...

“Bütün cihan bilmelidir ki artık bu devletin ve bu milletin ...

Tek gözü görmeyenler ehliyet alabiliyor Tek gözü görmeyenler ehli...

Renk körleri herhangi bir şart aranmadan, tek gözüyle görenl...

Vefat ve başsağlığı Vefat ve başsağlığı

Merhumeye Allah’tan Rahmet, Kederli Ailesine, Sevenlerine, C...

Yakın gözlüğüne alternatif damla eczane raflarında yerini aldı Yakın gözlüğüne alternati...

Damlanın 40 yaş üstü bireylerde daha etkili olduğu ve 6 ile ...

Dikkat, konjonktivit mevsimi başladı! Dikkat, konjonktivit mevs...

İçimizi ısıtan bahar aylarına geçiş döneminde uyanan doğa, m...

2024 yılı stajyer maaşı ne kadar? 2024 yılı stajyer maaşı n...

İş dünyasına adım atmak, öğrenmek ve deneyim kazanmak isteye...

Magazin HABERLERİ
Web TV