Mutsuz müşteri, tam sınırda yer alıp ürün ya da hizmetinizden çekilmekte olan müşteridir. Bu mutsuzluk, verdiğiniz hizmetteki ya da ürün kalitenizdeki bir eksikten kaynaklanabilir.
20 Ocak 2020 - 15:47 'de eklendi.
Aşağıdaki ankette göreceğiniz gibi, müşterinin %8.1 lik kısmının fiyat nedeniyle başka bir müesseseyi tercih ettiği gözükmektedir.
MUTSUZ MÜŞTERİ 23 YIL KONUŞUR
Müşteri edinmenin, mevcut müşteriyi elde tutmaktan daha pahalı olduğunu biliyoruz. Araştırmalarda, bu oranın 10 kata kadar çıktığını gösteriyor. Ancak, bir de ‘’ müşteriyi mutsuz’’ yapıp elde tutmak var. Bu durumda ise hem müşteri kaçıyor hem de ‘’ ayaklı’’ propaganda aracı haline dönüşüyor.
Çünkü araştırmalar, ‘’mutsuz müşterinin, mutlulardan 2 kat daha fazla kişiyle deneyimlerini anlattığını ortaya koyuyor. Üstelik internet nedeniyle bu sayı katlanabiliyor. En önemlisi ise unutma süresi çok uzun yıllar alabiliyor.
Müşteriler neden terk ediyor? | ||
Gerekçe | Oran (%) | |
1. | Çalışan Davranışı | 42,6% |
2. | Müşteriye kendini değersiz hissettirmek | 29,7% |
3. | Dürüst olmayan davranışlar | 27,0% |
4. | Geri dönüşte etik olmama | 26,4% |
5. | Kötü ürün sunumu | 18,4% |
6. | Sorumluya ulaşamama | 17,8% |
7. | Tutarsızlık | 8,6% |
8. | Fiyat | 8,1% |
9. | Ulaşamama | 7,6% |
10. | Müşteriyi anlama orunu | 6,5% |
Ivey Business Journal’in 1000 müşteriyle yüz yüze yaptığı araştırmanın sonuçları. Müşterilere “neden şirketi terk ettiniz” sorusuna alınan yanıtların değerlendirmesinden oluşmuştur.
Kurum ile Bankaların protokolleri sona erdiği için artık ban...
Ufukla yükseklik arasındaki farkı göremeyenler, kibirle bilg...
Venedik'teki tarihi Palazzo Flangini'de "The Lens of Time – ...
Göz hastalıkları alanında uzmanlığıyla tanınan değerli mesle...
Fransa’da göz sağlığı alanındaki yetki sınırlarına dair tart...
Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı tarafından “Suç İşlemek Am...
Anneler günü geleneği, Antik Yunanlıların Yunan mitolojisind...
Merhuma Allah’tan Rahmet, kederli ailesine, sevenlerine, sab...
Miyopiye Karşı Güçlü Bir Silah: 2025 Çin Optometri ve Oftalm...
İtalya’nın savaş sonrası en parlak sektör başarılarından bir...