2015 yılı faaliyetlerine göre 2016 yılı Şubat ayından itibaren ödenecek Akademik Teşvik Yönetmeliği, 18 Aralık 2015 tarihli Resmi Gazetede yayımlandı.
18 Aralık 2015 - 12:59 'de eklendi.
Akademik Teşvik Yönetmeliğinin dayanağı 6564 sayılı Kanunun 2. maddesidir. Tıklayınız.
18 Aralık 2015 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan Akademik Teşvik Yönetmeliği için tıklayınız.
Yürürlüğe konulan yönetmeliğe göre, akademisyenler 9 ana faaliyet türü için puan alacak. Bu ana faaliyet türleri şu şekildedir: Proje, Araştırma, Yayın, Tarım, Sergi, Patent, Atıf, Tebliğ, Ödül…
Her bir faaliyet türünde ise alt faaliyet başlığı yer almaktadır. Örneğin Ödül; 1- TÜBA ve TÜBİTAK’tan alınan ödül, 2- Alanında yurtdışı kurum veya kuruluşlardan alınan ödül, 3- Alanında yurtiçi kamu kurum ve kuruluşlarından alınan ödül, 4- Uluslararası BSE, 5- Ulusal BSE, 6- Alanından özel kurum ve kuruluşlarından alınan ödül olmak üzere 6’ya ayrılmaktadır.
Her bir ana faaliyet türünün alt başlıklarına yönetmelik ekinde yer verilmiştir. Tıklayınız.
BAŞVURULAR NE ZAMAN OLACAK?
Yönetmeliğin geçici maddesine göre 2015 yılı faaliyetleri için başvuru takvimi 31 Aralık 2015 tarihine kadar açıklanacak.
BAŞVURU NASIL OLACAK?
Akademik teşviğe başvuracak öğretim elemanları ilan edilecek takvime göre bölüm, anabilim veya anasanat dalı başkanlıklarına başvuracak.
Bu birimlerde kurulan ön inceleme birimleri, başvuruları değerlendirecek ve kararlarını üniversitede kurulan komisyona bildirecek. Komisyonun kararı internet sayfasında yayımlanacak ve bu kara 5 gün içinde senatoya itiraz edilebilecek.
Başvuruların değerlendirilmesi ve hesaplar 15 Şubat tarihine kadar sonuçlandırılacak
BAŞVURU DEĞERLENDİRMESİNDEKİ BAZI KRİTELER
– Hakemli dergilerde editörlük değerlendirmesinde, o yılki sayılar değerlendirmeye alınır. Her sayı için ayrı bir puanlama yapılır. Yayımı veya basımı geciken ya da belgelenmesi yapılamayan sayılar puanlamaya dahil edilmez.
– Kitap, kitap bölümü ve kitap editörlüklerinde ilk baskı tarihi esas alınır. Aynı kitap için her sene tekrar puanlama yapılmaz.
– Uluslararası tebliğlerin puanlanabilmesi için yurtiçinde veya yurtdışında yapılmış olmasına bakılmaksızın toplantılarda bilim kurulunda en az beş yabancı akademisyenin bulunması gerekir.
– Aynı ana faaliyetten dolayı birden fazla ödül alınabilir. Bu durumda her bir ödül puanlamaya ayrı ayrı dahil edilir.
– Aynı yıl içinde yürütülen bir projede projenin konusuyla alakalı uluslararası tebliğ sunulabilir. Sunulan tebliğ, makale ya da kitaba dönüştürülebilir ve bu faaliyetten atıf ve ödüller alınabilir. Bu gibi durumlar ayrı ayrı veya farklı akademik faaliyet alanında tekrar puanlanabilir.
Antakya Yayladağı’nda öğrencilere Beta Optik tarafından ücre...
Türkiye’ nin optik dijital dergisi, Tüm cihazlarda erişilebi...
"Mal ve Hizmetlere Uygulanacak Katma Değer Vergisi Oranların...
Kurum ile Bankaların protokolleri sona erdiği için artık ban...
Thélios azınlık hissesi planlarken, kalan hisseler kreatif d...
Sağlık Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Şuayip Birinci, yapılan bir...
Nemrut taş heykellerinden birine sanal ortamda giydirdiğimiz...
Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal A...
Kod8 Yazılım Teknolojilerinden Optik Mağazaları İçin Yeni Dö...
Bu söyleşi çok ses getirecek. Mutlaka izleyin. Odaların ve B...