Medikal, Kozmetik, Tıbbi cihaz ve optik sektör temsilcilerinin katılımı ile gerçekleşen çalıştay da, proje ekibi ve proje paydaşları bir araya gelme ve bilgi alış verişi yapma fırsatı buldu.
28 Kasım 2015 - 10:10 'de eklendi.
Ürün Takip Sistemi (ÜTS) Projesi 3. Çalıştayı, 26-27 Kasım 2015 tarihleri arasında İstanbul da T.C. Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK), TÜBİTAK BİLGEM, ilgili kamu kurumları ve tıbbi cihaz ve kozmetik sektörlerinin geniş katılımı ile gerçekleştirildi.
Ana teması Ürün Hareketleri Modülü’nün analiz çalışmaları olan çalıştay oturumları süresince, proje paydaşları ile karşılıklı bilgi paylaşımında bulunuldu ve paydaşların değerlendirmeleri ve önerileri öğrenildi. ÜTS Projesi’ndeki mevcut durumun katılımcılarla paylaşıldığı çalıştayda, Ürün Yönetimi Modülü kapsamında geliştirilen işlevler de tanıtıldı. Sektör temsilcilerinin katılımı ile gerçekleşen çalıştay da, proje ekibi ve proje paydaşları bir araya gelme ve bilgi alış verişi yapma fırsatı buldu.
Çalıştayın ilk günü TÜBİTAK BİLGEM Başkan Yardımcısı Sami Kayın, TİTCK Tıbbi Cihaz ve Kozmetik Ürünler Başkan Yardımcısı Dr. Ali Sait SEPTİOĞLU, tarafından açılış konuşmaları ardından, ÜTS Projesi 3. Çalıştayı’nın ilk gününde TİTCK Bilgi Sistemleri Dairesi Başkanı Eray KAPLAN tarafından projenin hedeflerinin, kapsamının ve mevcut durumunun anlatıldığı sunum gerçekleştirildi.
TİTCK Tıbbi Cihaz ve Kozmetik Ürünler Başkan Yardımcısı Dr. Ali Sait SEPTİOĞLU konuşmasında ÜTS nin çıkış amacını dört başlık altında topladı.
1- Güvenli Ürün
2- Etkin Denetim
3- Kayıt dışı ekonomi ile mücadele
4- Sağlık politikalarına yön vermek
26 Kasım Perşembe günü öğleden önce düzenlenen eş zamanlı oturumlarda ÜTS Projesi kapsamında geliştirilen Ürün Yönetimi Modülü, Çalıştay katılımcılarına geliştirilen yazılım üzerinden yazılım eğitmenleri tarafından tanıtıldı.
Yazılım ile ilgili soruların aktif olarak cevaplandığı oturumlarda, katılımcılardan gelen öneri ve istekler not edildi. Öğleden sonraki oturumda ise, ÜTS Proje Yöneticisi ve Takım arkadaşları tarafından Ürün Hareketleri Modülü’ nün kapsam ve içeriği hakkında bilgilendirme sunumu yapıldı, katılımcılardan gelen sorular cevaplandı.
Katılımcılar ÜTS sisteminin hazırlanmasında dikkate alınmasını istedikleri sorulardan bazıları şöyleydi.
ÜTS, Maliye bakanlığı entegrasyonu sağlanabilecek mi?
Ürün grupları neye göre belirlenecek?
Konsinye Sistemi nasıl çalışacak?
Çalıntı mallar ne olacak?
Grup mağazalarda şubeler arası ürün alıp verme nasıl olacak?
Ürünlerde ne tip barkod kullanılacak?
Çalıştayın 2.günkü oturumu TUBİTAK Proje başkan yardımcısı Sn.Cemil Sağıroğlu’ nun açılış konuşması ile başladı. Titck başkan yardımcısı Sn. Ecz. Güven Artıran ın konuşmasından sonra geçilen program modüllerin tanıtımı ve PTT sunumu ile sona erdi. Çalıştay akşam 18.00 de sona erdi.
ÜTS’ nin gelişmesi için yapılan 3. çalıştay ile modüllerin gelişmesinde büyük önem taşıdığını belirten kurum yetkilileri, çalıştaya katılan davetliler ile daha sonra da ürünün gelişimi için iletişimin devam edeceğini belirttiler.
Her ne derseniz deyin; ruhsatsız, vergisiz, denetimsiz ve sa...
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), 2018 yılında yürürlüğe giren “...
Meslek kodu bilgisini ekrandan ekleyecek olan işverenler, me...
Amazon destekli bir girişim olan IXI, otofokus özellikli akı...
Sağlık Bakanlığı, uzun süredir beklenen personel alımı ilanı...
Gözlük üreticisi EssilorLuxottica, ABD'nin ek gümrük vergile...
Yüzyıllar boyunca filozoflar, dinler, etik kuramlar ve psiko...
Emek ve Dayanışma Günü’nde optisyen ve gözlükçüler, mesleki ...
Tüm zorlukları aşmak, daha güzel günlere ulaşmak için birlik...
Mart ayına ait optik katılım payı fatura bedelleri çalıştığı...