Bünyesinde 50’den az kişi çalıştıran ve az tehlikeli sınıfta olan küçük işletmeler için iş yeri hekimi bulundurma mecburiyeti Temmuz 2016’ya ertelendi. Sadece 1 çalışanı olsa dahi, aylık 200 liraya yakın külfet yüklenmek zorunda olan esnaf, 2016’ya kadar rahat nefes alacak. İş yerlerinde ‘doktor ve iş güvenliği uzmanı bulundurma şartı’, bazı işletmeler için Temmuz 2016’ya ertelendi. […]
04 Nisan 2014 - 16:44 'de eklendi.
Bünyesinde 50’den az kişi çalıştıran ve az tehlikeli sınıfta olan küçük işletmeler için iş yeri hekimi bulundurma mecburiyeti Temmuz 2016’ya ertelendi.
Sadece 1 çalışanı olsa dahi, aylık 200 liraya yakın külfet yüklenmek zorunda olan esnaf, 2016’ya kadar rahat nefes alacak. İş yerlerinde ‘doktor ve iş güvenliği uzmanı bulundurma şartı’, bazı işletmeler için Temmuz 2016’ya ertelendi.
Böylece berber, fırın, eczane ve noter gibi az tehlikeli iş yerlerinde iş güvenliği uzmanı ve iş yeri hekimi bulundurma şartı 1 Temmuz 2016’da başlayacak. Bir başka deyişle bu kapsama giren esnaf, temmuz 2016’ya kadar rahat nefes alacak.
Yapılan son düzenlemeye göre, 50’den az işçi çalıştıran özel sektör iş yerlerinden tehlikeli ve çok tehlikeli sınıfta yer alan iş yerlerinde iş güvenliği uzmanı, iş yeri hekimi ve diğer sağlık personeli çalıştırma ya da görevlendirme yükümlülüğü 1 Ocak 2014’te başladı.
Az tehlikeli sınıfta yer alan iş yerleri ile kamu iş yerlerinde ise uygulama 1 Temmuz 2016’da başlayacak. Taş kömürü işletmecileri, mermer ocakçıları, petrol ürünleri imalatı, sanayi, kimyasal ve gübre imalatı, cam imalatı gibi işler, “çok tehlikeli” sınıfta sayılıyor. Büyükbaş hayvan yetiştiriciliği, deniz ve kıyı sularında balıkçılık, şeker imalatçılığı, tekstilcilik, dokumacılık ve kürkçülük, kağıt ve mukavva imalatçılığı, kozmetik imalatçılığı yapanlar ise “tehlikeli” sınıfta yer alıyor. Bu iki sınıf için uygulama yılbaşında başladı.
Pastane ve fırıncı rahatladı
İş yeri tanımlamasına göre, dondurmacı, sütçü, pastane işletmecisi, fırıncı, eczane, berber, çikolata imalatçısı, gelinlikçi, yedek parça satıcısı gibi iş yerleri, 50 kişinin altında eleman istihdam ediyorsa, doktor ve iş güvenliği uzmanı görevlendirme yükümlülüğü, 1 Temmuz 2016’da başlayacak.
Uzmanlar, esnafa “Tehlike Sınıfları Listesi’ne bakarak öğrenin” uyarısında bulunuyor.
ÜNİVERSAL GÖZLÜK SAAT OPTİK ÜRÜNLERİ SANAYİ VE TİCARET AŞ’YE...
Optik ve gözlük sektörünün uluslararası ölçekteki en önemli ...
Antakya Yayladağı’nda öğrencilere Beta Optik tarafından ücre...
Türkiye’ nin optik dijital dergisi, Tüm cihazlarda erişilebi...
"Mal ve Hizmetlere Uygulanacak Katma Değer Vergisi Oranların...
Kurum ile Bankaların protokolleri sona erdiği için artık ban...
Thélios azınlık hissesi planlarken, kalan hisseler kreatif d...
Sağlık Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Şuayip Birinci, yapılan bir...
Nemrut taş heykellerinden birine sanal ortamda giydirdiğimiz...
Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal A...
sayın yönetici; bu meslekler içinde optik mağazaları da var mı? var ise sizce bu ne kadar mantıklıdır. yıllardır optik sektörünün giderek kötüleşmesinin üstüne birde doktor mu bulunduracaz anlamadım ki ben.! ayrıca aylık biz ne kazanacaz ki bir de doktora ödeme yapacaz. daha ayrıntılı bir açıklama yapacak kimse yokmu. teşekkür ederim iyi çalışmalar