a balloon
Optisyenin Sesi
Optisyenin Sesi
Optisyenin Sesi Reklam
Optisyenin Sesi Reklam
Reklamı kapat
Optisyenin Sesi Reklam
Optisyenin Sesi Reklam
Reklamı kapat

1. Uluslar arası Katılımlı Retina ve OCT Sempozyumu gerçekleştirildi.

Dünyagöz Hastaneler Grubu’nun ev sahipliğinde Amerika-Wills Eye Hospital ve İtalya-Roma Üniversitesi iş birliği ile Swiss otel the Bosphorus’ da 1. Uluslar arası Katılımlı Retina ve OCT Sempozyumu gerçekleştirildi. Sempozyuma, Wills Eye Hospital’dan Dr. Robert C. Sergott, Rome Ospedale Nuovo Regina Margherita Hastanesi’nden Dr. Marco Rispoli, Dünyagöz Hastanesi’nden ise Prof. Dr. Akif Büyükbeşe, Prof. Dr. Cengiz […]

23 Mart 2014 - 17:41 'de eklendi ve 1029 kez görüntülendi. A+A-

1. Uluslar arası Katılımlı Retina ve OCT Sempozyumu gerçekleştirildi.

rceDünyagöz Hastaneler Grubu’nun ev sahipliğinde Amerika-Wills Eye Hospital ve İtalya-Roma Üniversitesi iş birliği ile Swiss otel the Bosphorus’ da 1. Uluslar arası Katılımlı Retina ve OCT Sempozyumu gerçekleştirildi.

Sempozyuma, Wills Eye Hospital’dan Dr. Robert C. Sergott, Rome Ospedale Nuovo Regina Margherita Hastanesi’nden Dr. Marco Rispoli, Dünyagöz Hastanesi’nden ise Prof. Dr. Akif Büyükbeşe, Prof. Dr. Cengiz Aras, Prof. Dr. Hamdi Er, Prof. Dr. Murat Yolar, Prof. Dr. Oğuz Gülecek, Prof. Dr. Tayfun Bavbek, Doç. Dr. Nur Acar, Opr. Dr. Elvan Yalçın, Opr. Dr. Nilüfer Köylüoğlu ve Opr. Dr. Umut Kayabaşı katıldı.

Dünyagöz Hastanesi’den Prof. Dr. Cengiz Aras’ın moderatörlüğünü yaptığı 1. oturumda, ilk olarak Wills Eye Hospital’dan dünyada nörooftalmoloji alanındaki çalışmalarıyla bilinen Prof. Dr. Robert C. Sergott “Nörodejeneratif Hastalıklarda OCT” konulu sunumunu gerçekleştirdi. Ardından Rome Ospedale Nuovo Regina Margherita Hastanesi’nden retina ve oküler görüntüleme sistemleri alanlarında uzmanlaşmış olan Dr. Marco Rispoli “OCT’de Klinik Kullanımı” konulu sunumunu gerçekleştirdi. Daha sonra Dünyagöz Hastanesi’nden Op. Dr. Elvan Yalçın “Ambliopide Sınır Lifi Kalınlığı” konulu sunumunu gerçekleştirdi.

Dünyagöz Etiler Hastanesi’nden ve sempozyumun 1. oturumunun moderatörü Prof. Dr. Cengiz Aras, Dünyagöz Hastanesi’nin son 3 yıldır Amerika-Wills Eye Hospital ile ortak toplantılar düzenlediğini belirtti.

Prof. Dr. Aras, “Burada bilgi ve deneyim paylaşımları gerçekleştiriliyor. Bu toplantıda bunun 3’cüsü olarak kabul edilebilir. Diğer yandan Dünyagöz Hastanesi her yıl düzenlenmek üzere Uluslararası Retina Katılımlı toplantı yapma kararı aldı ve bu yıl gerçekleştirildi.

Bu toplantıda nörodejeneratif hastalıklarda optik koherens tomografi kullanımı, diyabetik retinopati ve retina yüzey hastalıklarıyla ilgili yeni gelişmeler tartışılarak deneyim paylaşımında bulunuluyor. Özellikle nörodejeneratif hastalıklarda, ki bunların başlıcaları Parkinson ve Alzheimer’dır. Bunlarda erken tanı niteliği taşıyabilen değişimlerle ilgili bilgiler burada ilk defa sunulduğunu belirtmek isterim” dedi.

Dünyagöz Hastaneler Grubu Medikal Direktörü Prof. Dr. Kazım Devranoğlu da, Dünyagöz Hastaneler Grubu’nun Avrupa’da Türkiye’de belki de dünyada en geniş doktoruna sahip bir hastaneler grubu olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Devranoğlu, “Dolayısıyla yaptığı bu toplantıların kendisine yakışır ve uluslararası anlam olması gerekir. Türkiye’de yapılmayan dünyada ilk olan şeyleri getirmeyi kendilerine bir amaç edinmişlerdir. Bundan önce birçok konuda olduğu gibi bunda da dünyada ilk yapılan Türkiye’deki meslektaşlarımızın tanıtmak amacıyla bu uluslararası toplantıyı düzenliyor. Bugün olduğu gibi bundan sonrada bu toplantılarımız meslektaşlarımıza yararlı olsun diye devam edecektir” ifadelerini kullandı.

Dünyagöz Etiler Hastanesi’den Doç. Dr. Nur Acar da, “Dünyagöz Hastaneler Grubu olarak ilk defa nörodejeneratif alanında ve katarakt cerrahi alanında geçen yıl uluslararası konferanslarımız başlamıştı. Bu seferde biz retina için yabancı ve yerli doktorlarla ilk defa bu yıl sempozyum başlattık. Dünyagöz olarak her zaman daha iyiye daha yeniye gitmeyi hedefliyoruz ve en iyiyi en kaliteliyi yapmaya çalışıyoruz. O yüzden eğitime de oldukça önem veriyoruz. Bu yüzden konferanslarda bilgi ve deneyim paylaşımının önemli olduğunu düşünüyorum. Retina hastalıklar özellikle geri dönüşümsüz hasar bırakması açısından önemlidir. Çünkü zamanı teşhis edilmediğinde ya da zamanında tedavi edilmediğinde maalesef kalıcı hasarlar bırakabiliyor. Kalıcı görmede azalmalara sebep olabiliyor. Bunu da hiçbir şekilde hiçbir teknoloji ile geri getiremiyoruz. Bu yüzden bunun önemli olduğunu düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Dünyagöz Etiler Hastanesi’nden Opr. Dr. Elvan Yalçın ise “Dünyagöz Hastanesi’nin Amerika-Wilss Eye Hospital ile düzenlediği bu sempozyum oldukça faydalı bir şekilde gerçekleşiyor. Biz göz tembelliği hastalarında OCT dediğimiz bir teknikle yaptığımız çalışmamızı sunduk. Göz tembelliği bizim açımızdan çok ama çok önemlidir. Çünkü göz tembelliği önlenebilir kaymadır. Özellikle küçük yaş grubunda çocukların mutlaka muayeneye gelmesini istiyoruz. 1 yaş muayenesi bizim için çok önemlidir. Buradan bütün anne ve babalara diyeceğim şudur, çocuklarımızı 1 yaşında göz hekimine kontrole götürelim. Hiç fark ettiğimiz bir şey olmasa bile mutlaka götürelim” diye konuştu.

Retina hastalığı ve tedavi yöntemleri hakkında en son yenilik ile Amerika, İtalya ve Türkiye deneyimleri alanında uzman hekimler sempozyumda, 4 oturumlu olarak deneyimlerini meslektaşlarına aktaracaklar.

Etiketler :
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Yaşamın Değeri Yaşamın Değeri

Tutum bir seçimdir. Mutluluk bir seçimdir. İyimserlik bir seçimdir. İyilik bir seçimdir. Vermek bir seçimdir. Saygı bir seçimdir. Yaptı...

Ağrı’da 53 bin 500 kaçak güneş gözlüğü ele geçirildi Ağrı’da 53 bin 500 kaçak güneş göz...

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde metruk bir binada yapılan aramada, gümrük kaçağı 53 bin 500 güneş gözlüğü ele geçirildi....

Optisyenlik Müzesi ve Kütüphanesi açıldı Optisyenlik Müzesi ve Kütüphanesi açıldı...

Sivas’ta optisyenlik mesleği için önemli bir adım atıldı. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi ve XX. Bölge Kuzeydoğu Optisyen ve Gözlükçüler ...

Almanya Türkiye’yi örnek aldı! Almanya Türkiye’yi örnek aldı!

Sağlık ticareti: AOK ile e-reçete pilot projesi- 73 milyon kişiye yasal sağlık sigortası sağlamaya devam edebilmek için 1 Temmuz 2027'y...

HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTERMİSİNİZ?(Yorum Yok)
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Hocaoğlu Optik
SON EKLENEN HABERLER
Yaşamın Değeri Yaşamın Değeri

Tutum bir seçimdir. Mutluluk bir seçimdir. İyimserlik bir se...

Ağrı’da 53 bin 500 kaçak güneş gözlüğü ele geçirildi Ağrı’da 53 bin 500 ...

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde metruk bir binada yapılan ara...

Optisyenlik Müzesi ve Kütüphanesi açıldı Optisyenlik Müzesi ve Küt...

Sivas’ta optisyenlik mesleği için önemli bir adım atıldı. Si...

Almanya Türkiye’yi örnek aldı! Almanya Türkiye’yi ...

Sağlık ticareti: AOK ile e-reçete pilot projesi- 73 milyon k...

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Kutlu Olsun 1 Mayıs Emek ve Dayanışma...

Tüm zorlukları aşmak, daha güzel günlere ulaşmak için birlik...

IBAN’a para gönderme cezası IBAN’a para gönderm...

Artan POS cihazı komisyonları nedeniyle müşterilerden ödemey...

Mart Ayı Katılım Payı Ödemesi Mart Ayı Katılım Payı Öde...

Mart ayına ait optik katılım payı fatura bedelleri çalıştığı...

İthalat denetimlerinde yaşanan sorunlar ve çözüm önerileri semineri İthalat denetimlerinde ya...

DIŞ TİCARETTE RİSK ESASLI KONTROL SİSTEMİ (TAREKS) ÜZERİNDEN...

Maliye esnafa koştu! Maliye esnafa koştu!

Hazine ve Maliye Bakanlığı KDV istismarını önlemek için hazı...

Güneş Gözlüğü Bir Aksesuar Değildir! Güneş Gözlüğü Bir Aksesua...

Başkan Küçüker, “Güneş gözlüğü bir aksesuar değil, göz sağlı...

Magazin HABERLERİ
Web TV