Dünyagöz Hastaneler Grubu’nun ev sahipliğinde Amerika-Wills Eye Hospital ve İtalya-Roma Üniversitesi iş birliği ile Swiss otel the Bosphorus’ da 1. Uluslar arası Katılımlı Retina ve OCT Sempozyumu gerçekleştirildi. Sempozyuma, Wills Eye Hospital’dan Dr. Robert C. Sergott, Rome Ospedale Nuovo Regina Margherita Hastanesi’nden Dr. Marco Rispoli, Dünyagöz Hastanesi’nden ise Prof. Dr. Akif Büyükbeşe, Prof. Dr. Cengiz […]
23 Mart 2014 - 17:41 'de eklendi.
Dünyagöz Hastaneler Grubu’nun ev sahipliğinde Amerika-Wills Eye Hospital ve İtalya-Roma Üniversitesi iş birliği ile Swiss otel the Bosphorus’ da 1. Uluslar arası Katılımlı Retina ve OCT Sempozyumu gerçekleştirildi.
Sempozyuma, Wills Eye Hospital’dan Dr. Robert C. Sergott, Rome Ospedale Nuovo Regina Margherita Hastanesi’nden Dr. Marco Rispoli, Dünyagöz Hastanesi’nden ise Prof. Dr. Akif Büyükbeşe, Prof. Dr. Cengiz Aras, Prof. Dr. Hamdi Er, Prof. Dr. Murat Yolar, Prof. Dr. Oğuz Gülecek, Prof. Dr. Tayfun Bavbek, Doç. Dr. Nur Acar, Opr. Dr. Elvan Yalçın, Opr. Dr. Nilüfer Köylüoğlu ve Opr. Dr. Umut Kayabaşı katıldı.
Dünyagöz Hastanesi’den Prof. Dr. Cengiz Aras’ın moderatörlüğünü yaptığı 1. oturumda, ilk olarak Wills Eye Hospital’dan dünyada nörooftalmoloji alanındaki çalışmalarıyla bilinen Prof. Dr. Robert C. Sergott “Nörodejeneratif Hastalıklarda OCT” konulu sunumunu gerçekleştirdi. Ardından Rome Ospedale Nuovo Regina Margherita Hastanesi’nden retina ve oküler görüntüleme sistemleri alanlarında uzmanlaşmış olan Dr. Marco Rispoli “OCT’de Klinik Kullanımı” konulu sunumunu gerçekleştirdi. Daha sonra Dünyagöz Hastanesi’nden Op. Dr. Elvan Yalçın “Ambliopide Sınır Lifi Kalınlığı” konulu sunumunu gerçekleştirdi.
Dünyagöz Etiler Hastanesi’nden ve sempozyumun 1. oturumunun moderatörü Prof. Dr. Cengiz Aras, Dünyagöz Hastanesi’nin son 3 yıldır Amerika-Wills Eye Hospital ile ortak toplantılar düzenlediğini belirtti.
Prof. Dr. Aras, “Burada bilgi ve deneyim paylaşımları gerçekleştiriliyor. Bu toplantıda bunun 3’cüsü olarak kabul edilebilir. Diğer yandan Dünyagöz Hastanesi her yıl düzenlenmek üzere Uluslararası Retina Katılımlı toplantı yapma kararı aldı ve bu yıl gerçekleştirildi.
Bu toplantıda nörodejeneratif hastalıklarda optik koherens tomografi kullanımı, diyabetik retinopati ve retina yüzey hastalıklarıyla ilgili yeni gelişmeler tartışılarak deneyim paylaşımında bulunuluyor. Özellikle nörodejeneratif hastalıklarda, ki bunların başlıcaları Parkinson ve Alzheimer’dır. Bunlarda erken tanı niteliği taşıyabilen değişimlerle ilgili bilgiler burada ilk defa sunulduğunu belirtmek isterim” dedi.
Dünyagöz Hastaneler Grubu Medikal Direktörü Prof. Dr. Kazım Devranoğlu da, Dünyagöz Hastaneler Grubu’nun Avrupa’da Türkiye’de belki de dünyada en geniş doktoruna sahip bir hastaneler grubu olduğunu söyledi.
Prof. Dr. Devranoğlu, “Dolayısıyla yaptığı bu toplantıların kendisine yakışır ve uluslararası anlam olması gerekir. Türkiye’de yapılmayan dünyada ilk olan şeyleri getirmeyi kendilerine bir amaç edinmişlerdir. Bundan önce birçok konuda olduğu gibi bunda da dünyada ilk yapılan Türkiye’deki meslektaşlarımızın tanıtmak amacıyla bu uluslararası toplantıyı düzenliyor. Bugün olduğu gibi bundan sonrada bu toplantılarımız meslektaşlarımıza yararlı olsun diye devam edecektir” ifadelerini kullandı.
Dünyagöz Etiler Hastanesi’den Doç. Dr. Nur Acar da, “Dünyagöz Hastaneler Grubu olarak ilk defa nörodejeneratif alanında ve katarakt cerrahi alanında geçen yıl uluslararası konferanslarımız başlamıştı. Bu seferde biz retina için yabancı ve yerli doktorlarla ilk defa bu yıl sempozyum başlattık. Dünyagöz olarak her zaman daha iyiye daha yeniye gitmeyi hedefliyoruz ve en iyiyi en kaliteliyi yapmaya çalışıyoruz. O yüzden eğitime de oldukça önem veriyoruz. Bu yüzden konferanslarda bilgi ve deneyim paylaşımının önemli olduğunu düşünüyorum. Retina hastalıklar özellikle geri dönüşümsüz hasar bırakması açısından önemlidir. Çünkü zamanı teşhis edilmediğinde ya da zamanında tedavi edilmediğinde maalesef kalıcı hasarlar bırakabiliyor. Kalıcı görmede azalmalara sebep olabiliyor. Bunu da hiçbir şekilde hiçbir teknoloji ile geri getiremiyoruz. Bu yüzden bunun önemli olduğunu düşünüyorum” şeklinde konuştu.
Dünyagöz Etiler Hastanesi’nden Opr. Dr. Elvan Yalçın ise “Dünyagöz Hastanesi’nin Amerika-Wilss Eye Hospital ile düzenlediği bu sempozyum oldukça faydalı bir şekilde gerçekleşiyor. Biz göz tembelliği hastalarında OCT dediğimiz bir teknikle yaptığımız çalışmamızı sunduk. Göz tembelliği bizim açımızdan çok ama çok önemlidir. Çünkü göz tembelliği önlenebilir kaymadır. Özellikle küçük yaş grubunda çocukların mutlaka muayeneye gelmesini istiyoruz. 1 yaş muayenesi bizim için çok önemlidir. Buradan bütün anne ve babalara diyeceğim şudur, çocuklarımızı 1 yaşında göz hekimine kontrole götürelim. Hiç fark ettiğimiz bir şey olmasa bile mutlaka götürelim” diye konuştu.
Retina hastalığı ve tedavi yöntemleri hakkında en son yenilik ile Amerika, İtalya ve Türkiye deneyimleri alanında uzman hekimler sempozyumda, 4 oturumlu olarak deneyimlerini meslektaşlarına aktaracaklar.
Antakya Yayladağı’nda öğrencilere Beta Optik tarafından ücre...
Türkiye’ nin optik dijital dergisi, Tüm cihazlarda erişilebi...
"Mal ve Hizmetlere Uygulanacak Katma Değer Vergisi Oranların...
Kurum ile Bankaların protokolleri sona erdiği için artık ban...
Thélios azınlık hissesi planlarken, kalan hisseler kreatif d...
Sağlık Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Şuayip Birinci, yapılan bir...
Nemrut taş heykellerinden birine sanal ortamda giydirdiğimiz...
Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal A...
Kod8 Yazılım Teknolojilerinden Optik Mağazaları İçin Yeni Dö...
Bu söyleşi çok ses getirecek. Mutlaka izleyin. Odaların ve B...