a balloon
Optisyenin Sesi
Optisyenin Sesi
Optisyenin Sesi Reklam
Optisyenin Sesi Reklam
Reklamı kapat
Optisyenin Sesi Reklam
Optisyenin Sesi Reklam
Reklamı kapat

Reklamlar serbest mi bırakıldı?

Meslek fırtınalı bir denizde, pusulasını ve rotasını kaybetmiş bir gemi gibi azgın dalgaların içinde yalpalıyor. Meslek gemisi su alıyor. Bugünlerde dürüstlükten, etiklikten ve namusluluktan fazlaca bahsedilmeye başlandı. Demek ki bir şeyler saklanmaya çalışılıyor. Biz kırk kişiyiz, birbirimizi biliriz. Hala direniyorlar,” Nasıl ve ne şekilde bu mesleği bir an önce mağaza zincirlerine teslim ederiz.” diye. O […]

22 Ocak 2014 - 0:37 'de eklendi ve 1188 kez görüntülendi. A+A-

Reklamlar serbest mi bırakıldı?

bu_ne_yaman_celiskiMeslek fırtınalı bir denizde, pusulasını ve rotasını kaybetmiş bir gemi gibi azgın dalgaların içinde yalpalıyor.

Meslek gemisi su alıyor.

Bugünlerde dürüstlükten, etiklikten ve namusluluktan fazlaca bahsedilmeye başlandı. Demek ki bir şeyler saklanmaya çalışılıyor. Biz kırk kişiyiz, birbirimizi biliriz. Hala direniyorlar,” Nasıl ve ne şekilde bu mesleği bir an önce mağaza zincirlerine teslim ederiz.” diye.

O yüzden tek ses istiyorlar, karşı çıkan ses istemiyorlar.

Değerli meslektaşlarım,
Son günlerde reklam konusunda farklı iki görüş ortaya çıktı. Birileri “REKLAM SERBEST” diyor. Diğerleri de “HAYIR, REKLAM YASAKLANDI.” diyor. Bİz kime inanacağız? Bu çelişki neden?

Bunun nedeni YENİ YÖNETMELİĞİN 24. MADDESİ.
MADDE 24-(1) Optisyenlik müesseselerinin gerçeğe aykırı reklamı yapılamaz.
Burada sadece okuma yazma bilen bir kişi bile “Demek ki gerçeğe uygun reklam yapılabilir.” Der. Madde çok açık ve nettir.

Gelelim yapılamaz diyenlere. Sayın SEPTİOĞLU imzalı yazıda ne denmektedir? Yazıda kontak lens ve numaralı gözlüklerin, “Reçeteye tabi ilaç ve tedaviler” kapsamında değerlendirilmesi gerektiğinin kararı alınmış ve RTÜK’na iletilmiştir, denmektedir. “Reklam yasaklanmıştır.” diyenler iddialarını bu yazıya dayandırmaktadırlar.

Şimdi gelin zahmet edip yazının tarihine bir bakalım. Ne görüyoruz? 16 OCAK 2014.

Şimdi de YENİ YÖNETMELİĞİN Resmi Gazete’de yayınlandığı tarihe bir bakalım. Ne görüyoruz? 18 OCAK 2014.

Demek ki meslektaşlarımıza sunulan bu belge yeni yönetmelik çıkmadan iki gün öncesine aittir. Benim bildiğim yeni yönetmelik çıktığı için eski yönetmeliğe göre alınan her karar yok hükmündedir. Bu belge geçersizdir. Ben mesleğimize ve meslektaşlarımıza duyduğum saygı gereği bu konuyu ilk toplantıda dile getirip Sayın Septioğlu’na bizzat soracağım ve kendisinden aynı nitelikte yeni tarihli bir yazı talep edeceğim. Doğrusu budur.

GOK Başkanı ve Yönetim kurulu bunu bilmez mi? Hadi onlar bilmez diyelim. Hoca bunu bilmez mi? Yoksa bizlerin bilmediği başka ince hesaplar mı var? Takdiri siz meslektaşlarıma bırakıyorum.

Bana düşmez ama gelelim sevdiğim genç bir meslektaşımın yaptığı bir hataya. Umarım bana gücenmez. Yazısında demişki. “Kuruyan dalları kesmek yerine yeşermesi için çaba harcamak zorundayız.” Ben de diyorum ki ağacın yeşermesi için yapılacak en güzel çaba kuruyan dalları kesmektir. Yani budamaktır. Bunu herkes bilir.

Değerli Meslektaşlarım,
Her zaman mesleğinin ve meslektaşlarının çıkarlarını ön plana alan bir kişi olarak bu konunun da takipçisi olacağımı bilmenizi isterim.

Hepiniz Allah’a emanet olun.

 

MAHMUT YETİM

Etiketler :
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Yaşamın Değeri Yaşamın Değeri

Tutum bir seçimdir. Mutluluk bir seçimdir. İyimserlik bir seçimdir. İyilik bir seçimdir. Vermek bir seçimdir. Saygı bir seçimdir. Yaptı...

Ağrı’da 53 bin 500 kaçak güneş gözlüğü ele geçirildi Ağrı’da 53 bin 500 kaçak güneş göz...

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde metruk bir binada yapılan aramada, gümrük kaçağı 53 bin 500 güneş gözlüğü ele geçirildi....

Optisyenlik Müzesi ve Kütüphanesi açıldı Optisyenlik Müzesi ve Kütüphanesi açıldı...

Sivas’ta optisyenlik mesleği için önemli bir adım atıldı. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi ve XX. Bölge Kuzeydoğu Optisyen ve Gözlükçüler ...

Almanya Türkiye’yi örnek aldı! Almanya Türkiye’yi örnek aldı!

Sağlık ticareti: AOK ile e-reçete pilot projesi- 73 milyon kişiye yasal sağlık sigortası sağlamaya devam edebilmek için 1 Temmuz 2027'y...

HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTERMİSİNİZ?(5 Yorum)
Subscribe
Bildir
guest

5 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
levent
levent
22 Ocak 2014 17:29

Sayın başkanın dikkat çekmek istediği tarih çelişkisi ama insanlar anlamamakta direniyor veya herkes anlamak istediği gibi anlıyor.Bu ne yaman çelişki değilmi?Tarih çelişkisinin niçin ve nedenlerine açıklama yapacak bir kişi yokmu?

Şahap Sabri TUZAL
Şahap Sabri TUZAL
22 Ocak 2014 14:45

Son günlerde meslek etikliğinden sık sık bahsedilmekte ancak etik kuralların ne ve neler olduğunu hiç kimse bilmemektedir. Herkes kendi kafasında kurmuş olduğu kurallar üzerinden meslek etiğinden bahseder oldu. Meslegimiz için duayen olarak kabul ettiğimiz abimizin yarasına tuz bastım her halde. Bizler meslek ve meslektaşların birbirinden uzaklaşmasın birlik ve beraberlik içinde olalım diye çaba harcarken sayın abimiz yeşermeyen, kuruyan dalları kesmek lazım diyor. Bırakın kuruyan dalları kesmeyelim, çünkü dallar daha kuramadı, kurutmayacağız, keserseniz ne kuş konar ne toz nede toprak…. Bizler mesleğimiz bir gün huzura kavuşur diye beklediğimiz gibi kuruyan dalların bir gün filiz verecek diye ümitle beklemesini de biliriz. O… Read more »

Mehmet ALTINKAŞ
Mehmet ALTINKAŞ
22 Ocak 2014 13:42

mahmut abi bu işlerin nasıl yapılacağı konusunda genel bir birlik oluşmazsa meslek bir onun bir bunun elinde sürüklenip gidecek ben bunu bilir bunu söylerim …

levent
levent
22 Ocak 2014 11:51

Mahmut başkanımın daha önceden söylediği çıkan ve çıkacak olan başka doğrularda var.

Neşat ÇAĞLI
Neşat ÇAĞLI
22 Ocak 2014 10:13

sn başkan doğru söylüyor bu ne yaman çelişki
evet başardık sektöre hayırlı olsun diyen dernek yönetimi reklam konusunda yasak kararlı bir belgeden bahsediyor diğer taraftan yönetmenlik yayınlanıyor reklam yapılabilir sonucu çıkıyor tabiki 14 ocaktaki alınan karar yok hükmündedir. yeni bir yönetmenlik yapılana kadar. )

Hocaoğlu Optik
SON EKLENEN HABERLER
Yaşamın Değeri Yaşamın Değeri

Tutum bir seçimdir. Mutluluk bir seçimdir. İyimserlik bir se...

Ağrı’da 53 bin 500 kaçak güneş gözlüğü ele geçirildi Ağrı’da 53 bin 500 ...

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde metruk bir binada yapılan ara...

Optisyenlik Müzesi ve Kütüphanesi açıldı Optisyenlik Müzesi ve Küt...

Sivas’ta optisyenlik mesleği için önemli bir adım atıldı. Si...

Almanya Türkiye’yi örnek aldı! Almanya Türkiye’yi ...

Sağlık ticareti: AOK ile e-reçete pilot projesi- 73 milyon k...

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Kutlu Olsun 1 Mayıs Emek ve Dayanışma...

Tüm zorlukları aşmak, daha güzel günlere ulaşmak için birlik...

IBAN’a para gönderme cezası IBAN’a para gönderm...

Artan POS cihazı komisyonları nedeniyle müşterilerden ödemey...

Mart Ayı Katılım Payı Ödemesi Mart Ayı Katılım Payı Öde...

Mart ayına ait optik katılım payı fatura bedelleri çalıştığı...

İthalat denetimlerinde yaşanan sorunlar ve çözüm önerileri semineri İthalat denetimlerinde ya...

DIŞ TİCARETTE RİSK ESASLI KONTROL SİSTEMİ (TAREKS) ÜZERİNDEN...

Maliye esnafa koştu! Maliye esnafa koştu!

Hazine ve Maliye Bakanlığı KDV istismarını önlemek için hazı...

Güneş Gözlüğü Bir Aksesuar Değildir! Güneş Gözlüğü Bir Aksesua...

Başkan Küçüker, “Güneş gözlüğü bir aksesuar değil, göz sağlı...

Magazin HABERLERİ
Web TV