a balloon
Optisyenin Sesi
Optisyenin Sesi
Optisyenin Sesi Reklam
Optisyenin Sesi Reklam
Reklamı kapat
Optisyenin Sesi Reklam
Optisyenin Sesi Reklam
Reklamı kapat

Yaz aylarında göz alerjilerine dikkat

Op. Dr. Özlem Polatlı, göz alerjilerinden korunmak için alerjen maddelerden uzak durmak, temasta kalınan süreyi en aza indirmek, güneş gözlüğü, şapka kullanmak ve sık sık gözleri soğuk su ile yıkamak olduğunu söyledi. Günümüzde her üç kişiden birinin alerjik rahatsızlığı olduğunu söyleyen Op. Dr. Özlem Polatlı, “Gıda alerjileri başta olmak üzere çeşitli biyolojik ve kimyasal maddeler […]

26 Haziran 2013 - 21:15 'de eklendi ve 1556 kez görüntülendi. A+A-

Yaz aylarında göz alerjilerine dikkat

542044804203Op. Dr. Özlem Polatlı, göz alerjilerinden korunmak için alerjen maddelerden uzak durmak, temasta kalınan süreyi en aza indirmek, güneş gözlüğü, şapka kullanmak ve sık sık gözleri soğuk su ile yıkamak olduğunu söyledi.

Günümüzde her üç kişiden birinin alerjik rahatsızlığı olduğunu söyleyen Op. Dr. Özlem Polatlı, “Gıda alerjileri başta olmak üzere çeşitli biyolojik ve kimyasal maddeler de alerjilerden sorumludur. Söz konusu gözlerimiz olduğunda ise, açık havada en korunmasız organlarımızdan bir tanesi olan gözlerimizde, rüzgarda uçuşan polenler, tozlar ve birçok biyolojik ve kimyasal maddeden kaynaklı alerjik sorunlar ortaya çıkabilmektedir” dedi.

Göz alerjisinin çoğunlukla bahar ve yaz aylarında havada oluşan çok küçük toz taneleri, polenler, kimyasallar ile güneşin etkisi sonucu meydana geldiğini söyleyen Op. Dr. Polatlı, “Tüm bu etkenler gözün iç yüzü ve beyaz tabakasını örten ince zarda bulunan duyarlı hücreleri uyararak göz alerjisini ortaya çıkarmaktadır. Alerji yakınması olan kişilerde yakınmalar her iki gözde birlikte başlamakta; çoğunlukla kaşıntı, yanma, kızarıklık ilk şikâyetler olmaktadır. Daha duyarlı kişilerde koyu kıvamlı akıntı, ışığa bakamama gibi şikâyetler olabilmekte ve kişiler hekime başvurmaktadırlar. Alerjinin şiddetini; maruz kalınan alerjik maddenin cinsi, maruz kalınan süre, kişinin bağışıklık yanıtı, yaşı gibi birçok faktör belirlemektedir.

Bilinen odur ki bünyeleri alerjiye yaktın olan (atopik) kişiler için baharla birlikte başlayan göz alerjileri ciddi bir sorun haline gelmektedir” dedi.

Op. Dr. Polatlı yaptığı açıklamada göz alerjilerinin genel olarak dört gurupta ele alındığını belirterek “En önemli gurubu Nisan – Temmuz ayları arasında görülen akut alerjiler oluşturmaktadırlar. Bunun yanında tüm sene devam eden alerjiler ve daha ağır seyirli olan vernal konjonktivitler de görülmektedir. Bu gurup alerjilerde kapak içlerinde alerjiye bağlı olarak oluşan kabarık lezyonlar gözün sağlam kornea tabakasına baskı yaparak korneada işlev bozukluğuna dahi yol açabilmektedir” dedi.

BUNLARA DİKKAT!

Bahar aylarında görülen alerjilerden korunmanın yollarına da değinen Op. Dr. Polatlı “En iyi yol alerjen maddelerden uzak durmak, temastan kaçınmak, temasta kalınan süreyi en aza indirmek, güneş gözlüğü, şapka kullanmak ve sık sık gözleri soğuk su ile yıkamaktır.

Erken teşhis edilmesi halinde çoğunlukla göze uygulanan damla ve pomatlar tedavi için yeterli olmakla beraber farklı alerji formlarında göz kapaklarında düşme, kasılma ve gözde yapışkan bir akıntı oluşabilmektedir. Ayrıca kaşınma nedeni ile gözün sürekli ellerle ovalanması, gözün önündeki saydam tabaka olan korneanın yapısında bozulmalara sebep olabilmektedir” dedi.

Bulaşıcı ve mikrobik göz hastalıklarının da bahar aylarında sık görüldüğünü kaydeden Polatlı “Bunun nedeni alerji ile savunması bozulan gözlerin enfeksiyonlara açık olması ve sık göz kaşımaya bağlı ellerimizdeki mikropların göze bulaşmasıdır. Bu gurupta bahar aylarında salgınlara neden olan adenovirüslerin neden olduğu göz hastalıkları bulunmaktadır. Halk arasında göz nezlesi olarak ta bilinmektedir; el teması, ortak havlu kullanımı, öpüşme, hava ve para yolu ile kolayca bulaşabilmektedir. Adenoviral konjonktivitli hastaların mutlaka göz hastalıkları uzmanı kontrolünde tedavi olmaları gerekmektedir” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Yaşamın Değeri Yaşamın Değeri

Tutum bir seçimdir. Mutluluk bir seçimdir. İyimserlik bir seçimdir. İyilik bir seçimdir. Vermek bir seçimdir. Saygı bir seçimdir. Yaptı...

Ağrı’da 53 bin 500 kaçak güneş gözlüğü ele geçirildi Ağrı’da 53 bin 500 kaçak güneş göz...

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde metruk bir binada yapılan aramada, gümrük kaçağı 53 bin 500 güneş gözlüğü ele geçirildi....

Optisyenlik Müzesi ve Kütüphanesi açıldı Optisyenlik Müzesi ve Kütüphanesi açıldı...

Sivas’ta optisyenlik mesleği için önemli bir adım atıldı. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi ve XX. Bölge Kuzeydoğu Optisyen ve Gözlükçüler ...

Almanya Türkiye’yi örnek aldı! Almanya Türkiye’yi örnek aldı!

Sağlık ticareti: AOK ile e-reçete pilot projesi- 73 milyon kişiye yasal sağlık sigortası sağlamaya devam edebilmek için 1 Temmuz 2027'y...

HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTERMİSİNİZ?(Yorum Yok)
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Hocaoğlu Optik
SON EKLENEN HABERLER
Yaşamın Değeri Yaşamın Değeri

Tutum bir seçimdir. Mutluluk bir seçimdir. İyimserlik bir se...

Ağrı’da 53 bin 500 kaçak güneş gözlüğü ele geçirildi Ağrı’da 53 bin 500 ...

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde metruk bir binada yapılan ara...

Optisyenlik Müzesi ve Kütüphanesi açıldı Optisyenlik Müzesi ve Küt...

Sivas’ta optisyenlik mesleği için önemli bir adım atıldı. Si...

Almanya Türkiye’yi örnek aldı! Almanya Türkiye’yi ...

Sağlık ticareti: AOK ile e-reçete pilot projesi- 73 milyon k...

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Kutlu Olsun 1 Mayıs Emek ve Dayanışma...

Tüm zorlukları aşmak, daha güzel günlere ulaşmak için birlik...

IBAN’a para gönderme cezası IBAN’a para gönderm...

Artan POS cihazı komisyonları nedeniyle müşterilerden ödemey...

Mart Ayı Katılım Payı Ödemesi Mart Ayı Katılım Payı Öde...

Mart ayına ait optik katılım payı fatura bedelleri çalıştığı...

İthalat denetimlerinde yaşanan sorunlar ve çözüm önerileri semineri İthalat denetimlerinde ya...

DIŞ TİCARETTE RİSK ESASLI KONTROL SİSTEMİ (TAREKS) ÜZERİNDEN...

Maliye esnafa koştu! Maliye esnafa koştu!

Hazine ve Maliye Bakanlığı KDV istismarını önlemek için hazı...

Güneş Gözlüğü Bir Aksesuar Değildir! Güneş Gözlüğü Bir Aksesua...

Başkan Küçüker, “Güneş gözlüğü bir aksesuar değil, göz sağlı...

Magazin HABERLERİ
Web TV