a balloon
Optisyenin Sesi
Optisyenin Sesi
Optisyenin Sesi Reklam
Optisyenin Sesi Reklam
Reklamı kapat
Optisyenin Sesi Reklam
Optisyenin Sesi Reklam
Reklamı kapat

Namı değer ECOO

  Avrupa Optik ve Optimetri konseyi (Sermayesiz Garantili Limited Şirket) yani namı değer ECOO Saygıdeğer meslektaşlarım; Bu yazımda sizlerle ECOO diye bildiğimiz, bize bir meslek örgütü olarak tanıtılan ve servis edilen aslında bir şirketten başka bir şey olmayan ECOO dan bahsedeceğim; . ECOO senelerce bana sanki gözlükçülerin yararı için kurulmuş, bizim ufkumuzu açacak, bizi geliştirecek, […]

10 Şubat 2013 - 3:19 'de eklendi ve 1795 kez görüntülendi. A+A-

Namı değer ECOO

 

Avrupa Optik ve Optimetri konseyi (Sermayesiz Garantili Limited Şirket) yani namı değer ECOO

Saygıdeğer meslektaşlarım;

Bu yazımda sizlerle ECOO diye bildiğimiz, bize bir meslek örgütü olarak tanıtılan ve servis edilen aslında bir şirketten başka bir şey olmayan ECOO dan bahsedeceğim;
.
ECOO senelerce bana sanki gözlükçülerin yararı için kurulmuş, bizim ufkumuzu açacak, bizi geliştirecek, yol gösterecek, mesleki gelişimimizi sağlayacak bir kuruluş gibi gelmişti..Sonra sonra inceledikçe, okudukça bu kuruluşun aslında uyanıkça kurulmuş, dernek hissiyatı uyandıran ama aslında Avrupa’nın güçlü üretici firmalarınca desteklenen ve kurulan yani arkasında gizli patronlar barındıran bir şirketten öteye gitmediğini fark ettim. Sonra başladım araştırmaya.

Ecoo ne amaçla kurulmuş olabilir? Dünyadaki hedefi nedir? Kuralları nelerdir? Her şirkete olduğu gibi bir tüzüğü var, bu tüzük hangi maddelerden oluşuyor?

Bu bilgilere ulaşmam çokta zor olmadı. Bize bu kurumu servis eden TOOMD sayfasında bunları çok rahatlıkla bulup inceleyebiliyorsunuz. Bende öyle yaptım madde madde satır satır okumaya başladım. Okudukça da bu kuruluşun senin benim gibi bir şirket olduğunu yaşamak için 15.000 tl karşılığı bir  miktar euro denk aidatı olduğunu ve kuruluşa üye olan derneklerin yılda en az iki toplantıya, yine en az iki kişi olmak kaydıyla katılmak zorunda olduğunu,katılımcıların yapacakları masrafları kuruşuna kadar karşılamak zorunda olduklarını(sen ülkende, bizim zamanında yaptığımız gibi onları misafir etsen dahi,sıra onlara gelince kusura bakma kardeş sen yaptın teşekkür ederiz  ama bizde her şey alman usulü demesi gibi) öğrendim.

Gelelim optik sektörünün danışmanı gibi görünen bu şirketin amaçlarına; Evet mesleği geliştirmek mesleğe katkıda bulunmak özellikle gruplara bunlar kimler; Kim olacak bildiğimiz şirketlerin her ülkede adı değişmiş olanları orada Ahmet burada Nico diğer tarafta Aleksandır ne farkederki hedef belli amaç belli, adamlar; Ana sözleşmelerinde, tüzüklerinde anlatmış: Her şey net. Bir defa ana sözleşmedeki her maddede hepimizin zararına olan fakat bu işten nemalanacak grupların menfaatine olan OPTİMETRİ kelimesi her defasında vurgulanmaktadır. Bu kurumun ülkedeki tek meslek örgütü ile çalışmasıda şart değil birden fazla olabilir yani, işime gelenle çalışırım misali.

Yine arkadaşlar; Bu örgüt reklamı reklamcılığı serbest bırakıyor ve destekliyor hatta bununla alakalı para yardımı destek dahi yapılabileceğini hatta ne gerekirse yapılabileceğini söylüyor.

Devam ediyoruz;

Ecoo’ nun gelişimi için her türlü yardım ve reklamın yapılması, gerekirse ticari faaliyetlerde bulunmak, yatırım yapmak.Soruyorum size arkadaşlar bizlere dernek bazında yardımcı olacak bir kurumun bizim ülkemizde ne yatırımını beklemeliyiz ki, mal alımı mülk alımı ne alaka. Benim derneklerimden hangisi bir ecoo ülkesinde mal almaya niyetlenecek ne amaçla. Bizlerle gönül birliği olan bir kurumun, bizim ülkemizde maddi yatırım yapması çok anlamsız değilmi?.

Ve yine bu maddeler arasında yer alan yapılan yatırımlardan dolayı üyesi olduğumuz halde ecoo nun kazançları ona aittir ve hiçbir şekilde kazanç sebebi biz ve bizim ülkemiz olsa dahi bunlardan hak iddia etme gibi bir şey söz konusu olamaz, üyelikten ayrıldın mı bitti eşek öldü ortaklık bozuldu. Şu sıralarda olduğu gibi amaçlarına ters düşen derneği ekarte edip yola yenisiyle devam etmek. Yine şirketin kuruluşunda İngiltere krallığının olduğu görülmektedir.
Devam edildiğinde alınacak kararlardan, oylamalardan bahsedilmekte bu kararların ne olacağı ne olduğu hiç belli değildir. Bizim ülkemizde bizim zararımıza alacağı kararlara itiraz etme şansımız mutlaka var fakat itirazın kabul görmesi tamamen yönetim kurulunun inisiyatifindedir. Yani mümkün değildir.

O zaman soruyorum arkadaşlar bizimle alakalı bir karar aldıklarında müdahale dahi edemediğimiz, Optimetriden başka bir laf bilmeyen, dernek sandığımız ama bir şirketten başka bir şey olmadığını gördüğümüz bir kuruluşa niye üyeyiz, neden bunun peşinden koşuyor boşu boşuna masraf edip toplantılarına yetişmeye uğraşıyoruz. Bizleri böyle bir düzenin içine kim soktu? Niye soktu? Bu günlere bu sayede mi geldik? Kim soktuysa o çıkarsın, çıkarta biliyorsa..

Ahhhhh! Canım yandı.!!!

Tüm meslektaşlarıma hayırlı işler, bol bereket.

http://haber.optisyeninsesi.com/haberler/nami-deger-ecoo-19804.html

Levent AKAGÜNDÜZ

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Kadir Gecesi Kadir Gecesi

Kadir Gecesi, İslam inancına göre Kur'an'ın, Allah tarafından Cebrail aracılığıyla Peygamberimiz Hz.Muhammed'e (S.A.V) vahyedilmeye baş...

Yöneticilerin kafası neden karışık? Yöneticilerin kafası neden karışık?

Dijital çağa ayak uyduramayan “analog” kalmış yöneticiler görevlerini sürdürmekte ısrarcı olacaksa acilen “dijital zihniyet kartı” edin...

Çanakkale bir insanlık dramıdır. Epope’dir. Çanakkale bir insanlık dramıdır. Epope’d...

Optisyeninsesi portalında 20.03.2015 tarihinde yayınlanan “Çanakkale zaferi mi?” başlıklı yazımı küçük eklemelerle tekrar hatırlatmak i...

Güneş Gözlüğü Güneş Gözlüğü

Güneş gözlüklerinin koruyucu gözlük olarak sınıflandırılmaları, göz sağlığınızı koruyan tıbbi ürün olma özelliğini ve gerçeğini değişti...

HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTERMİSİNİZ?(4 Yorum)
Subscribe
Bildir
guest

4 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
serkan şanver
serkan şanver
12 Şubat 2013 11:10

saygı deger levent abim senden bir kere daha gurur duydum sen hicbir şeyi saklamadan ve korkmadan yazdıgın yazılardan dolayıda çok teşekkür ederim benim en son aldıgım bilgiler şuanda istanbulda 80 e’ yakın gözlükcü kapandı ve kapananlar zincir magazalara girmeye başladı ee sonuda bu sen zamanında çok söyledin birlik birlik diye ama bu insanlar anlamadı ben biliyorum büyük toptancılarla nasıl ugraştıgını nasıl savaşdıgını en iyi bilenlerdenim sen meslegini en iyi yapanlardan birisin bazıları gibi uzaktan kumandayla degil sahada herzaman hazırsın teşekkürler levent abi bu meslegin ekmegini yiyip te ihanet edenlerin yatacak yerleri yok.

mustafa yazıcı
mustafa yazıcı
11 Şubat 2013 17:13

ÖNCELİKLE GÖREVİMİZ ÖRGÜTLENMEDİR ARKADAŞLAR temel görevimiz tüm olanaklarımızı ve enerjimizi ortaya koyarak yüzlerce ve binlerce meslektaşımızı örgütlemektir tüm yönetici üyelerimizin ANA gündemi örgütlenme olmalıdır dönüp bakalım DEV bütçelerle HARARETLİ KANPANYALAR YÜRÜTTÜLER her konuda iddialaştılar AMA meslektaşlarımızın SOMUT taleplerini ve tasarıları bu çatışmada yer bulamadı kendi talepleriyle ortaya çıkarak sermayenin taraf olduğu saflaşma yaratmaya çalıştılar böyle olunca yöneticilerin yıllardır izlediği gözlükçüye KARŞI politikaları GÖLGEDE KALDI adeta unutuldu BU ÇELİŞKİLİ DURUM YARATILAN GERİLİMİN VE OLUŞTURULAN ÇATIŞMA EKSENİNİN KONULARININ ÜSTÜNÜN ÖRTÜLMESİ SONUCUDUR MESLEKTAŞLARIMIZIN GERÇEKTE ONAYLAMADIKLARI POLİTİKALARIN DERNEKLERDE FARKLI BİR ALTERNATİFLERİNİN OLMAYIŞI YATIYOR BU TABLONUN OLUŞUMUNUN BAŞKA ÖNEMLİ NEDENLERİNİ SAYABİLİRİZ GÖZLÜKÇÜLERİN ÖNÜNDE TEK YOL… Read more »

LEVENT
LEVENT
11 Şubat 2013 12:28

Bugünlerde ilginç şeyler oluyor Göray Bey uzun zamandır araştırdığım,merak ettiğim Ecoo ile alakalı bir merakım ve çalışmam vardı zaten,gündemde olan olaylarda bir nebze bazı kurum,kişi ve kuruluşlara dayandığını düşündüğüm için (Türkiyedeki potansiyeli gözlükçü adedi,sektödeki boşluğu,vurdum duymazlığı,bir birine sahip çıkmamayı,menfaatlerin ön planda olduğunu hadi sendeciliği,salakmısın oğlum bak işine sıkarım bacağına muhabbetini ve buna benzer bir yğın bir yığın mevzuyu) dernek raporlarıyla tesbit ettiklerini düşündüğüm için ve ellerinden tutacak adamları buldukları için rahatlardı.Bu yazımıda bu düşünceler için yazmıştım elimde tututyordum.Günü geldi dedim ve düzeltmeler yaparak yolladım.Teşekkür ederim.

Göray Uğurlu
Göray Uğurlu
10 Şubat 2013 08:58

BU BİR İSYANIN ÇIĞLIĞI
Aramıza hoş geldin Levent. Bu yazının nerelere gittiği çok açık. Gereken dersi alırlar mı acaba? Hiç zannetmiyorum. Genç bir optisyen arkadaşımızın dediği gibi bazı taşlar yerinden oynamaya başladı.
Son sözüm, kesinlikle iltifat olsun diye söylemiyorum. Senin yazdığın bu yazın, bazılarının yazdığı tüm yazıların toplamına bedel.
Çok teşekkür ederim, HARİKASIN BENİM DELİKANLI ARKADAŞIM!

Hocaoğlu Optik
SON EKLENEN HABERLER
IBAN’a para gönderme cezası IBAN’a para gönderm...

Artan POS cihazı komisyonları nedeniyle müşterilerden ödemey...

Mart Ayı Katılım Payı Ödemesi Mart Ayı Katılım Payı Öde...

Mart ayına ait optik katılım payı fatura bedelleri çalıştığı...

İthalat denetimlerinde yaşanan sorunlar ve çözüm önerileri semineri İthalat denetimlerinde ya...

DIŞ TİCARETTE RİSK ESASLI KONTROL SİSTEMİ (TAREKS) ÜZERİNDEN...

Maliye esnafa koştu! Maliye esnafa koştu!

Hazine ve Maliye Bakanlığı KDV istismarını önlemek için hazı...

Güneş Gözlüğü Bir Aksesuar Değildir! Güneş Gözlüğü Bir Aksesua...

Başkan Küçüker, “Güneş gözlüğü bir aksesuar değil, göz sağlı...

Türkiye Göz Sağlığı Araştırması Türkiye Göz Sağlığı Araşt...

Türkiye’de Optik Sektörü AB ülkelerine göre çok daha farklı ...

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 23 Nisan Ulusal Egemenlik...

“Bütün cihan bilmelidir ki artık bu devletin ve bu milletin ...

Tek gözü görmeyenler ehliyet alabiliyor Tek gözü görmeyenler ehli...

Renk körleri herhangi bir şart aranmadan, tek gözüyle görenl...

Vefat ve başsağlığı Vefat ve başsağlığı

Merhumeye Allah’tan Rahmet, Kederli Ailesine, Sevenlerine, C...

Yakın gözlüğüne alternatif damla eczane raflarında yerini aldı Yakın gözlüğüne alternati...

Damlanın 40 yaş üstü bireylerde daha etkili olduğu ve 6 ile ...

Magazin HABERLERİ
Web TV