a balloon
Optisyenin Sesi
Optisyenin Sesi
Optisyenin Sesi Reklam
Optisyenin Sesi Reklam
Reklamı kapat
Optisyenin Sesi Reklam
Optisyenin Sesi Reklam
Reklamı kapat

Reçete Onay Sistemi (Medula) çöktü.

Her şey elektronik ortamda, Reçete Onay Sistemi (Medula) çöktü. Hastalar ilaca ulaşamıyor ve hastalarımız için hayati tehlike söz konusu !” İKİ GÜNDÜR ÇALIŞMAYAN PROVİZYON SİSTEMİNE İLİŞKİN İKİ BAKANA ACİL ÇAĞRI Değerli Basın Mensupları; Yıllarca hastalar Emekli Sandığı, Bağ- Kur ve SSK’nın provizyon sistemlerinden dolayı çile çekerken, Medula sisteminin kurulacağı ve bu sistemle sorunların çözüleceği söylendi. […]

27 Temmuz 2012 - 18:23 'de eklendi ve 1374 kez görüntülendi. A+A-

Reçete Onay Sistemi (Medula) çöktü.

Her şey elektronik ortamda, Reçete Onay Sistemi (Medula) çöktü. Hastalar ilaca ulaşamıyor ve hastalarımız için hayati tehlike söz konusu !”

İKİ GÜNDÜR ÇALIŞMAYAN PROVİZYON SİSTEMİNE İLİŞKİN İKİ BAKANA ACİL ÇAĞRI

Değerli Basın Mensupları;

Yıllarca hastalar Emekli Sandığı, Bağ- Kur ve SSK’nın provizyon sistemlerinden dolayı çile çekerken, Medula sisteminin kurulacağı ve bu sistemle sorunların çözüleceği söylendi.

Kurulan sistem sorun çözmek şöyle dursun, yeni ve daha ciddi sorunlar doğurdu. Ve bugün geldiğimiz noktada bu sorunlu sistem hala ciddi sıkıntılar yaşatmaya devam ediyor. Sene 2012, dünyada birçok reçete onay sistemi internet üzerinden sorunsuz çalışırken ülkemizdeki Medula Provizyon sistemi hastaların ve eczacıların dünyasını karartmaya devam ediyor.

Sosyal Güvenlik Kurumu provizyon sistemi zaman zaman kendinden, zaman zaman da Türkiye’deki diğer altyapı sorunlarından kaynaklanan nedenlerle sık sık sorunlar yaşıyor.

Elektronik sisteme geçilmesinden sonra, bütün uyarılara rağmen bu sorunlardan kaynaklı kriz durumları için ise eczanelere bir çıkış yolu gösterilmiyor ve hastaların mağduriyetlerine çözüm bulunmuyor. Gelinen noktada, Türk Telekom’dan ve farklı e-devlet uygulamalarından (MOSİP- Mali Otomasyon Sistemi Projesi) kaynaklandığı söylenen bugünkü sorun sağlık sistemini felç etmiştir.

Eczanelerden sunulan ilaç hizmeti hayati derecede sekteye uğratılmış durumdadır.

Son dönemde başlatılan e-reçete uygulaması ile Medula arızaları ile birleşince durum daha vahim hale gelmiştir. Eski sistemde, kağıda yazılmış olan reçetelerden önemli/acil ilaçları seçerek ve bu durumun maddi yüküne de katlanarak aldığı ciddi sorumluluk ile hastasına hizmet sunan eczacılar, her zaman olduğu gibi krizi yine kendi çabaları ile çözmek zorunda bırakılıyor. Sonuç olarak, eczacılar bugün yine mağdur. İlacına hiçbir şekilde ulaşamayan hasta da mağdur.

Bugün, ne ilaca ulaşılabiliyor, ne reçeteye ulaşılabiliyor, ne de ilaç-eczacılık hizmeti alınabiliyor Eczanelerde ishal ve yüksek ateş tanısıyla annelerin kucağında bebekler bekliyor. Tansiyon hastaları, kanser hastaları, şeker hastaları mağdur durumda. Bir haftadır yoğun aksaklıklar yaşanıyor.

Son iki gündür ise sistem hiç çalışmıyor.. Üstüne üstlük, son iki gündür reçete onay sistemi hiç çalışmıyor. Son 24 saatte kriz had safhaya ulaşmış durumda. Hastalar ilaçsız. Herkesin eli kolu bağlı dururken, ne Sosyal Güvenlik Kurumu yetkilileri ne de e-reçete uygulamasının paydaşı olan Sağlık Bakanı, bu mesele ile ilgili hiçbir açıklama yapmıyor, krizi yönetmeye veya aşmaya yönelik de hiçbir adım atmıyorlar.

Böylesine ciddi bir sorunun çözülmesi için Sağlık Bakanı’nı ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanını derhal göreve davet ediyorum.

Havale geçirerek ölecek bebekten, bu sıcak havada tansiyon krizine girecek hastadan sorumlu olduklarını bir kez daha hatırlatıyorum. Sistem çalışana kadar acil ilaçların provizyon alınmadan ödenmesi ve e-reçetelerin doktorlar tarafından kağıda geçirilmesi dahil olmak üzere basit birkaç tedbirin hayat kurtaracağını, aksi takdirde ölümlerden doğrudan iki Bakan’ın sorumlu olacağını siz değerli basın mensuplarımızın ve kamuoyunun bilgilerine sunuyorum.

Saygılarımla,
Ecz. Özgür ÖZEL
CHP MANİSA MİLLETVEKİLİ

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Kutlu Olsun 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Kutlu Ols...

Tüm zorlukları aşmak, daha güzel günlere ulaşmak için birlik ve beraberlik içerisinde çalışan tüm işçi, memur, emekçi kardeşlerimizin e...

IBAN’a para gönderme cezası IBAN’a para gönderme cezası

Artan POS cihazı komisyonları nedeniyle müşterilerden ödemeyi IBAN yoluyla alan işletmelere ağır cezalar yolda. Peki IBAN'a para gönder...

Mart Ayı Katılım Payı Ödemesi Mart Ayı Katılım Payı Ödemesi

Mart ayına ait optik katılım payı fatura bedelleri çalıştığınız banka hesaplarınıza gönderilmesi planlanmaktadır....

İthalat denetimlerinde yaşanan sorunlar ve çözüm önerileri semineri İthalat denetimlerinde yaşanan sorunlar ...

DIŞ TİCARETTE RİSK ESASLI KONTROL SİSTEMİ (TAREKS) ÜZERİNDEN YÜRÜTÜLEN İTHALAT DENETİMLERİNDE YAŞANAN SORUNLAR VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ SEMİN...

HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTERMİSİNİZ?(Yorum Yok)
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Hocaoğlu Optik
SON EKLENEN HABERLER
1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Kutlu Olsun 1 Mayıs Emek ve Dayanışma...

Tüm zorlukları aşmak, daha güzel günlere ulaşmak için birlik...

IBAN’a para gönderme cezası IBAN’a para gönderm...

Artan POS cihazı komisyonları nedeniyle müşterilerden ödemey...

Mart Ayı Katılım Payı Ödemesi Mart Ayı Katılım Payı Öde...

Mart ayına ait optik katılım payı fatura bedelleri çalıştığı...

İthalat denetimlerinde yaşanan sorunlar ve çözüm önerileri semineri İthalat denetimlerinde ya...

DIŞ TİCARETTE RİSK ESASLI KONTROL SİSTEMİ (TAREKS) ÜZERİNDEN...

Maliye esnafa koştu! Maliye esnafa koştu!

Hazine ve Maliye Bakanlığı KDV istismarını önlemek için hazı...

Güneş Gözlüğü Bir Aksesuar Değildir! Güneş Gözlüğü Bir Aksesua...

Başkan Küçüker, “Güneş gözlüğü bir aksesuar değil, göz sağlı...

Türkiye Göz Sağlığı Araştırması Türkiye Göz Sağlığı Araşt...

Türkiye’de Optik Sektörü AB ülkelerine göre çok daha farklı ...

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 23 Nisan Ulusal Egemenlik...

“Bütün cihan bilmelidir ki artık bu devletin ve bu milletin ...

Tek gözü görmeyenler ehliyet alabiliyor Tek gözü görmeyenler ehli...

Renk körleri herhangi bir şart aranmadan, tek gözüyle görenl...

Vefat ve başsağlığı Vefat ve başsağlığı

Merhumeye Allah’tan Rahmet, Kederli Ailesine, Sevenlerine, C...

Magazin HABERLERİ
Web TV