a balloon
Optisyenin Sesi
Optisyenin Sesi
Optisyenin Sesi Reklam
Optisyenin Sesi Reklam
Reklamı kapat
Optisyenin Sesi Reklam
Optisyenin Sesi Reklam
Reklamı kapat

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞININ EN SON YAYINLADIĞI DUYURU HAKKINDA KONFEDERASYONUN BASIN AÇIKLAMASI

Sosyal Güvenlik Kurumu, KİK ve Sağlık Bakanlığı ortak bir proje olarak hak sahiplerinin aldığı sağlık hizmetlerinde belirli bir kalite ve standardı sağlamak adına bir proje başlatmıştır.  Bu projenin içinde birer tıbbi cihaz olan Gözlük çerçevesi, Gözlük camı ve gözlükler de yer almaktadır. Bu uygulama ile kurum, CE ye uygun ürünleri TİTUBB üzerinden alarak belli bir […]

02 Mart 2012 - 18:34 'de eklendi ve 1443 kez görüntülendi. A+A-

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞININ EN SON YAYINLADIĞI DUYURU HAKKINDA KONFEDERASYONUN BASIN AÇIKLAMASI

Sosyal Güvenlik Kurumu, KİK ve Sağlık Bakanlığı ortak bir proje olarak hak sahiplerinin aldığı sağlık hizmetlerinde belirli bir kalite ve standardı sağlamak adına bir proje başlatmıştır. 

Bu projenin içinde birer tıbbi cihaz olan Gözlük çerçevesi, Gözlük camı ve gözlükler de yer almaktadır.

Bu uygulama ile kurum, CE ye uygun ürünleri TİTUBB üzerinden alarak belli bir standartda ürünü hak sahiplerine temin etmek istemektedir. İkinci bir hedefi de göz sağlığı ile ilgili gerçek istatistik veri tabanını oluşturmaktır. Özetle satın aldığı ürünleri her aşamada izlemek saymak takip etmeyi amaçlamaktadır.

En son yayınlanan duyuruda;

Kurumumuzun üretici ve ithalatçı olan tedarikçi firmalardan TİTUBB’a ürün tanıtımlarında Karekod’u kullanmaları istendiği açıktır.

Konfederasyon olarak zaten bu yeni uygulama açıklandığından beri, ürün tanıtımlarının kamu yararına KAREKOD olarak yapılmasını önermiştik ve bunu hala desteklemekteyiz.

Ancak aynı duyurunun optisyenlik müesseseleri ile alakalı kısmını Konfederasyon yönetim kurulu olarak, gözlükçüler adına hem anlaşılamaz hem de kabul edilemez buluyoruz.

Gerekçe olarak;

1-TİTUBB’un ürün tanıtmakta muhatap aldığı sadece üretici ve ithalatçılardır.

Biz gözlükçüler olarak muhatabı olmadığımız bir sisteme,  tıbbi cihaz yönetmeliğine göre üretiminde hiçbir sorumluluğumuz olmayan ürünleri SORUMLULUĞUNU ÜRETİCİ GİBİ

Alarak TİTUBB’a girersek bu son derece yanlış bir uygulama olur. Gözlükçü yıllarca imzaladığı sözleşmeden dolayı, suçsuz ve haksız yere garanti belgesi uygulamasında olduğu gibi büyük cezalar karşılaşabilir.

Geçiş süreci için yapılacak bir uygulama dahi olsa, yanlışlardan hareket edilen bir süreçte doğru sonuç almak mümkün değildir. Ayrıca Sağlık Bakanlığı TİTUBB, duyuruda belirtildiği üzere gözlükçünün sisteme gireceği ürünlere yönetmeliğe uygun giriş yapılamayacağından onay vermeyecektir.  Sağlık Bakanlığı tarafından onaylanmamış Tıbbi Cihazlara ödeme yapmayacağını beyan eden Sosyal Güvenlik Kurumu eğer optisyenlik müesseseleri sisteme ürün girerse, Sağlık Bakanlığının onaylamadığı ürünlere ödeme yapmak zorunda kalacaktır.

2- Duyuruda ÇKYS’den bütün optisyenlik müesseselerinin TİTUBB’a aktarılacağı, bu optisyenlik müesseselerinin mesul müdürlerinin e-mail adreslerine şifreler gönderileceği ve optisyenlik müesseselerinin TİTUBB’a geçici takip numarası ile 31/12/ 2011 envanter verilerine göre ürünlerin mesul müdürünün şifresi girileceği duyurulmuştur. Mesul müdürler, ne yazık ki optisyenlik müesseselerinde çalışan işçiler konumundadırlar. Müessesenin mali verileri ile hiç bir bağlantısı, bilgisi ve kontrolü olmayan mesul müdüre böyle gereksiz töhmet ve sorumluluk yükleyen bu tarz bir uygulama duyurulurken Konfederasyonumuzdan hiç bir görüş alınmamış ve bilgi de verilmemiştir. İnanıyoruz ki ‘’ Sisteme giriş yapan mesul müdür, ertesi gün işi bırakırsa ne olur.’’ ‘’ Bu meslektaşlarımız mecbur kalarak veya bilmeyerek ne gibi bir tehlikeye imza atacaklar.’’Gibi çok basit sorulara bile cevap bulunmadan buna karar verilmiştir.

3. Optisyenlik müesseseleri 31/12/2011 tarihine kadar elindeki ürünleri kendisi geçici barkod(237 ile başlayan geçici takip numarası yani barkodsuzluk) girecek ama 31/12/2011 tarihinden sonra aldığı ürünlerinin karekodlanmasını firmasından isteyecek.

  Mademki biz elimizdeki ürünlerin bir kısmının karekodlanmasını ürünün firmalarından isteyeceğiz. O firmaya ait elimizdeki ürünlerin tamamının karekodlanmasını neden isteyemiyoruz. Anlaşılır gibi değildir.

  Konu gereksiz yere çok karıştırılmıştır. Basit, kullanımı kolay ve geçişi kolay olması gereken bir sistem gereksiz bir sürü fikirle içinden çıkılamaz bir hal almıştır.  Son yayınlanan duyuru göstermiştir ki; SGK kurumumuzun konuyla ilgili yetkilileri bu süreci doğru yönetememişlerdir. İlgili Sağlık Bakanlığı yetkilileri sürecin doğru gitmesine ve bu kadar karışıklık çıkmamasına gerekli desteği verememişlerdir.       

  Konfederasyon olarak bu süreci son derece büyük bir dikkatle takip ediyoruz. Devletimizin bir kurumunun bu haklı isteğine saygı duyuyoruz. karekod uygulamasının hayata geçmesi için her türlü katkı yapmaya hazırız.  Ancak kamu yararına faydalı sonuçları da doğuracağını düşündüğümüz bu sistem kurgulanırken gözlükçüye zarar verme noktasına gelirse 23 derneği, 3380 üyeyi temsil eden meslek örgütümüzün böyle bir dayatmayı kabul etmeyerek gereken tepkisi yasalar içerisinde ortaya koyacağından kimsenin şüphesi olmamalıdır.

 Son olarak Konfederasyonumuzun konuyla alakalı çözümü şudur;

 Gözlükçü envanterle uğraşmasın

Listeler yapıp barkod karekod firmalardan istemesin

TİTUUB’a girmesin

Sadece yapılacak şey yıllar evvel ilk garanti belgesi uygulamasında olduğu gibi yeni kurgulanacak medula sisteminin içinde eski sistemi makul bir süre beraber çalıştırmaktır. Yeni aldığımız karekodlu ürünleri yeni sistemden girer. Garanti belgesi eklemeyiz. Elimizde olan ürünlerimizi de makul bir süre eski sistemden girer garanti belgelerini kuruma iletiliriz. Gözlük demek sadece gözlük çerçevesi değildir. Asıl sorun gözlük camıdır. Cam gözlükçünün günlük ihtiyacıdır. Anlık ihtiyacıdır. Eski sisteminde yeni sistemle açık olduğu bir yumuşak geçiş süreci olmazsa sorun bu gün göründüğünden daha büyük olacaktır.

Saygılarımızla 

Gözlükçüler ve Optisyenler Konfederasyonu

Yönetim Kurulu
EGE GÖZLÜKÇÜLER VE OPTİSYENLER DERNEKLERİ FEDERASYONU

1-İZMİR VE EGE GÖZLÜKÇÜLER VE OPTİSYENLER DERNEĞİ
2-AYDIN GÖZLÜKÇÜLER VE OPTİSYENLER DERNEĞİ
3-DİYARBAKIRGÜNEYDOĞU GÖZLÜKÇÜLER VE OPTİSYENLER DERNEĞİ
4-EGE OPTİSYENLER DERNEĞİ
5-ANTALYA BÖLGESİ GÖZLÜKÇÜLERVE OPTİSYENLER DERNEĞİ
 

AKDENİZ GÖZLÜKÇÜLER VE OPTİSYENLER DERNEKLERİ FEDERASYONU
 

1-MERSİN GÖZLÜKÇÜLER VE OPTİSYENLER DERNEĞİ
2-KAHRAMANMARAŞ  GÖZLÜKÇÜLER VE OPTİSYENLER DERNEĞİ
3-ERZURUM GÖZLÜKÇÜLER VE OPTİSYENLER DERNEĞİ

4-ADANA GÖZLÜKÇÜLER VE OPTİSYENLER DERNEĞİ

5-HATAY GÖZLÜKÇÜLER VE OPTİSYENLER DERNEĞİ
6-OSMANİYE GÖZLÜKÇÜLER VE OPTİSYENLER DERNEĞİ

ANADOLU GÖZLÜKÇÜLER VE OPTİSYENLER DERNEKLERİ FEDERASYONU

1-KAYSERİ GÖZLÜKÇÜLER VE OPTİSYENLER DERNEĞİ
2-SİVAS GÖZLÜKÇÜLER VE OPTİSYENLER DERNEĞİ
3-ELAZIĞ GÖZLÜKÇÜLER VE OPTİSYENLER DERNEĞİ
4-MALATYA GÖZLÜKÇÜLER VE OPTİSYENLER DERNEĞİ
5-BATMAN GÖZLÜKÇÜLERVE OPTİSYENLER DERNEĞİ
6-İSTANBUL GÖZLÜKÇÜLER VE OPTİSYENLER DERNEĞİ
7- TRABZON GÖZLÜKÇÜLER DERNEĞİ

TÜM OPTİSYEN VE GÖZLÜKÇÜLER DERNEKLERİ FEDERASYONU

1-DENİZLİ GÖZLÜKÇÜLER VE OPTİSYENLER DERNEĞİ
2-GAZİANTEP GÖZLÜKÇÜLER VE OPTİSYENLER DERNEĞİ
3-KARADENİZ GÖZLÜKÇÜ-OPTİSYENLER DERNEĞİ
4-KONYA GÖZLÜKÇÜLER VE OPTİSYENLER DERNEĞİ
5-TÜM OPTİSYEN GÖZLÜKÇÜLER DERNEĞİ

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
IBAN’a para gönderme cezası IBAN’a para gönderme cezası

Artan POS cihazı komisyonları nedeniyle müşterilerden ödemeyi IBAN yoluyla alan işletmelere ağır cezalar yolda. Peki IBAN'a para gönder...

Mart Ayı Katılım Payı Ödemesi Mart Ayı Katılım Payı Ödemesi

Mart ayına ait optik katılım payı fatura bedelleri çalıştığınız banka hesaplarınıza gönderilmesi planlanmaktadır....

İthalat denetimlerinde yaşanan sorunlar ve çözüm önerileri semineri İthalat denetimlerinde yaşanan sorunlar ...

DIŞ TİCARETTE RİSK ESASLI KONTROL SİSTEMİ (TAREKS) ÜZERİNDEN YÜRÜTÜLEN İTHALAT DENETİMLERİNDE YAŞANAN SORUNLAR VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ SEMİN...

Maliye esnafa koştu! Maliye esnafa koştu!

Hazine ve Maliye Bakanlığı KDV istismarını önlemek için hazırladığı düzenleme Resmi Gazete'de yayımlandı. Maliye ekipleri İstanbul'un ç...

HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTERMİSİNİZ?(3 Yorum)
Subscribe
Bildir
guest

3 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
HAKAN
HAKAN
3 Mart 2012 14:08

Asıl problem cam da arkadaşlar.. Uygulama başlayınca anlayacaksınız.. Soruyorum sizlere 1,50 reçete geldi siz hastaya organik cam taktınız ki çoğumuz ücret almadan organik takıyor, artık dünyada mineral cam kalmadı. EEE nasıl olacak düşündünüzmü hiç çünkü o takmış olduğunuz organik camın barkodunu SGK ya giremeyeceksiniz girersenizde reçete bedeli kesintiye uğrayacak.. NEDEN Mİ ? ÇÜNKÜ bildiğiniz gibi SGK sisteme organik cam girebilmeniz için reçeteye doktorun organik yazma şartını arıyor.. E bir çok doktor da bunu yazmıyor 8,00 numara ya organik yazmayan bir sürü doktor biliyorum şaka gibi ama.. Peki ne olacak şimdi birisi açıklasın bakalım… Tek çözüm SGK nın bir açıklama yapıp… Read more »

zafer
zafer
3 Mart 2012 09:22

unutmadan herkes firmalara toplu mal iadesi yapsın firmalar bu malları barkodlayacakmı karekodlayacakmı ne yapacaksa yapsın daha sonra bizlere göndersinler eğer bizlerin sayımlarına güvenmiyorlarsa nasıl olsa 2012de aldığımız mallara karekod gönderecekler o mallarla idare ederiz 1 ay çözümse al sana çözüm

zafer
zafer
3 Mart 2012 09:14

kardeşim hiç bi toptancının işini ben görmeyeceğim mallara iade faturası keserim gönderirim adamın malını al bilgi bankasına kayıt ettir geçiçi barkod al ohh ne güzel bizim işimiz gücümüz yok bide bunla uğraşacağım yok baba mal idadesi en mantıklısı bütün arkadaşlara öneririm paramızla rezil oluyoruz bu toplantılarda bu aklı verenler bizden olamaz ben üretici değilim kardeşim ben PAREKENDECİYİM anlayın bunu

Hocaoğlu Optik
SON EKLENEN HABERLER
IBAN’a para gönderme cezası IBAN’a para gönderm...

Artan POS cihazı komisyonları nedeniyle müşterilerden ödemey...

Mart Ayı Katılım Payı Ödemesi Mart Ayı Katılım Payı Öde...

Mart ayına ait optik katılım payı fatura bedelleri çalıştığı...

İthalat denetimlerinde yaşanan sorunlar ve çözüm önerileri semineri İthalat denetimlerinde ya...

DIŞ TİCARETTE RİSK ESASLI KONTROL SİSTEMİ (TAREKS) ÜZERİNDEN...

Maliye esnafa koştu! Maliye esnafa koştu!

Hazine ve Maliye Bakanlığı KDV istismarını önlemek için hazı...

Güneş Gözlüğü Bir Aksesuar Değildir! Güneş Gözlüğü Bir Aksesua...

Başkan Küçüker, “Güneş gözlüğü bir aksesuar değil, göz sağlı...

Türkiye Göz Sağlığı Araştırması Türkiye Göz Sağlığı Araşt...

Türkiye’de Optik Sektörü AB ülkelerine göre çok daha farklı ...

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 23 Nisan Ulusal Egemenlik...

“Bütün cihan bilmelidir ki artık bu devletin ve bu milletin ...

Tek gözü görmeyenler ehliyet alabiliyor Tek gözü görmeyenler ehli...

Renk körleri herhangi bir şart aranmadan, tek gözüyle görenl...

Vefat ve başsağlığı Vefat ve başsağlığı

Merhumeye Allah’tan Rahmet, Kederli Ailesine, Sevenlerine, C...

Yakın gözlüğüne alternatif damla eczane raflarında yerini aldı Yakın gözlüğüne alternati...

Damlanın 40 yaş üstü bireylerde daha etkili olduğu ve 6 ile ...

Magazin HABERLERİ
Web TV