a balloon
Optisyenin Sesi
Optisyenin Sesi
Optisyenin Sesi Reklam
Optisyenin Sesi Reklam
Reklamı kapat
Optisyenin Sesi Reklam
Optisyenin Sesi Reklam
Reklamı kapat

YANGIN ÇOKTAN BAŞLADI…ŞİMDİ FARKINA VARIYORUZ…

Türkiye’de ki tehditlere karşı tek başına ayakta duran “bizim çocuklar” yıllardır sektördeki kısır iç çekişmelerden umudunu kesmiş, geleceğin,  malı ucuza almaktan daha öteye müşterisinin tercihi  olabilmek için tek çarenin kurumsallaşmak olduğunu  gören ve yarın müşteri tercihlerinde olacak değişiklikleri çok iyi bilen optisyenlerden oluşmaktadır. Değerli meslektaşlarımız,  Hayret ve şaşkınlık içinde oluşan tepkileri gözlemliyoruz. Bu ülkenin geleneğinde […]

02 Şubat 2012 - 17:47 'de eklendi ve 6111 kez görüntülendi. A+A-

YANGIN ÇOKTAN BAŞLADI…ŞİMDİ  FARKINA VARIYORUZ…

Türkiye’de ki tehditlere karşı tek başına ayakta duran “bizim çocuklar” yıllardır sektördeki kısır iç çekişmelerden umudunu kesmiş, geleceğin,  malı ucuza almaktan daha öteye müşterisinin tercihi  olabilmek için tek çarenin kurumsallaşmak olduğunu  gören ve yarın müşteri tercihlerinde olacak değişiklikleri çok iyi bilen optisyenlerden oluşmaktadır.

Değerli meslektaşlarımız,

 Hayret ve şaşkınlık içinde oluşan tepkileri gözlemliyoruz. Bu ülkenin geleneğinde var olan kendi  çocuklarına  vurma başka bir deyişle ”bizim çocuklar” Elegance optik shopslar içinde  geçerli oldu.

Uluslar arası zincirlerle rekabet ederek, gelen tehlike karşısında kendini konumlandırmaya çalışan ve optisyenlerin bir araya gelmesinden oluşan  Elegance optik shopsun  bütün tedarikçilerine boykot çağrılarını üzülerek gözlemliyoruz..

2010 yılında gerçekleştirdiğimiz Elegance optik shops genel istişare kurulunda  dünyada ve Türkiyede optik zincir mağaza ve bağımsız zincir mağazaların ciro ve gelişimlerinin nasıl acımasızca Zincir mağazaların lehine geliştiğini  ne acıdır ki bazı büyüklerimizin söylediği  şekilde” YANGIN VAR” içerikli bir sunu ile kendi içimizde paylaşılmışken bunun 2 yıl sonra yeni farkına varıldığı görüyoruz .
Türkiye’de ki tehditlere karşı tek başına ayakta duran “bizim çocuklar” yıllardır sektördeki kısır iç çekişmelerden umudunu kesmiş, geleceğin,  malı ucuza almaktan daha öteye müşterisinin tercihi  olabilmek için tek çarenin kurumsallaşmak olduğunu  gören ve yarın müşteri tercihlerinde olacak değişiklikleri çok iyi bilen optisyenlerden oluşmaktadır.

Bugün aslında tek bir gerçek problem var.”OPTİSYENLİK MÜESSESELERİNİN YETERLİ CİRO YAPAMAMASI ”Türkiye de zincir mağazaların mağaza başı ortalama ciroları 1.250.000 TL iken sektörümüzdeki  her 3 mağazadan 2 tanesi yıllık 500.000TLnin altında ciro yapabiliyor ve 500.000 TL üzerinde ciro yapanların ise nerede ise yarısının zincir mağazalar olması.

Elegance optik shopsları oluşturan bizler cirolarımızı artırmak için son 2 yıldır bütün personelimizi eğittik, kendimizi eğittik ve bu eğitimlere devam ediyoruz. Kurumsallaşma adına önemli paralar harcayarak tek tip mağazalar yaptık, onlarca uzman ve danışmandan destek kaldık.Bütün mağazarımızı barkodladık.(300.000 adetin üzerinde ürün tek tek barkodlanmıştır)Bütün mağazalarımızı online sisteme bağlandık ve mağazalarımızı tek bir sistem üzerinden yönetmeye  başladık.

Sektörü rahatsız etmemek için kendi markalarımızı oluşturduk, modellerini ve fiyatlarını kendimiz belirledik ve ürettirerek mağazalarımıza yerleştirdik. Yurt dışındaki markalardan sadece mağazalarımızda satılabilecek exclusive temsilcilikler aldık  Bütün personelimize (mağazaların toplamında (250 yakın kişi çalışmaktadır) tek tip kıyafetler giydirdik. “Gizli müşteri” uygulamaları ile kendimizi birçok denetlettirdik ve kendimizi geliştirmeye çalıştık.

Biliyor musunuz bilmiyoruz ama bütün bunları yaparken de ne kendi ismimizi kaybettik  ne bağımsızlığımızı nede geleceğimizi. Özetle bizler kurumsallaşarak ve Türkiye’nin en büyük mağaza zinciri olarak kendimizi geleceğe taşımaya çalışıyoruz. Sizleri de bu yapının içinde olmaya davet ediyoruz.
Bu kampanya içinde uzunca süre hazırlık yaptık. 20 yılı aşkın tecrübesi olan sektörde saygınlığı ile tanınan 8 kişilik bir ekip ile bu kampanyayı hazırladık. Kampanya paketlerini incelediğinizde göreceksiniz ki son derece mantıklı fiyatlar oluşturulmuştur. Sektörü rahatsız etmemek adına sadece kendi mağazalarımızda bulunan markaları kampanyaya dahil ettik. Ürünlerin gerçek liste fiyatlarını belirterek belirli  süre ile sınırlayarak özel fiyat yaptık Detaylara tıklayarak ulaşabilirsiniz.http://www.eleganceos.com.tr/haberoku.php?no=32 .

Sonuç olarak ; üzülerek gözlemliyoruz ki  Elegance Optik Shopsun yapısını bilmeden ve öğrenmeye zahmet etmeden, yapılan kampanyanın içeriğini bile incelemeden tepkiler  verilmektedir.
 

Saygılarımızla
EOS DANIŞMA KURULU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Optisyenlik Müzesi ve Kütüphanesi açıldı Optisyenlik Müzesi ve Kütüphanesi açıldı...

Sivas’ta optisyenlik mesleği için önemli bir adım atıldı. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi ve XX. Bölge Kuzeydoğu Optisyen ve Gözlükçüler ...

Almanya Türkiye’yi örnek aldı! Almanya Türkiye’yi örnek aldı!

Sağlık ticareti: AOK ile e-reçete pilot projesi- 73 milyon kişiye yasal sağlık sigortası sağlamaya devam edebilmek için 1 Temmuz 2027'y...

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Kutlu Olsun 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Kutlu Ols...

Tüm zorlukları aşmak, daha güzel günlere ulaşmak için birlik ve beraberlik içerisinde çalışan tüm işçi, memur, emekçi kardeşlerimizin e...

IBAN’a para gönderme cezası IBAN’a para gönderme cezası

Artan POS cihazı komisyonları nedeniyle müşterilerden ödemeyi IBAN yoluyla alan işletmelere ağır cezalar yolda. Peki IBAN'a para gönder...

HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTERMİSİNİZ?(2 Yorum)
Subscribe
Bildir
guest

2 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
yılmaz şimşek
yılmaz şimşek
3 Şubat 2012 09:36

yalanlar içinde devam edin bizim çocuklar.yaptığınız anlaşma 5 yıl 5 yılın sonun bakalım elinizde mağza kalacakmı

tasrali
tasrali
3 Şubat 2012 09:06

artık oluşumların önüne kimse geçemez zincirler çoğalacak raklam artık meşrulaştı hiç unutmayacağım bişi adam antalyada boynuna karton tabela asmış kocaman keçeli kalemle progresive cam titanıum çerçeve 250 tl die geziodu akşam insan ların arasında kötü günler çok uzak diil bizde şimdi vitrinlere sticker larla 39,99 cam çerçeve yazdırdık nereye kadar inebilirsek devam gel vatandaaaşşşş.

Hocaoğlu Optik
SON EKLENEN HABERLER
Optisyenlik Müzesi ve Kütüphanesi açıldı Optisyenlik Müzesi ve Küt...

Sivas’ta optisyenlik mesleği için önemli bir adım atıldı. Si...

Almanya Türkiye’yi örnek aldı! Almanya Türkiye’yi ...

Sağlık ticareti: AOK ile e-reçete pilot projesi- 73 milyon k...

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Kutlu Olsun 1 Mayıs Emek ve Dayanışma...

Tüm zorlukları aşmak, daha güzel günlere ulaşmak için birlik...

IBAN’a para gönderme cezası IBAN’a para gönderm...

Artan POS cihazı komisyonları nedeniyle müşterilerden ödemey...

Mart Ayı Katılım Payı Ödemesi Mart Ayı Katılım Payı Öde...

Mart ayına ait optik katılım payı fatura bedelleri çalıştığı...

İthalat denetimlerinde yaşanan sorunlar ve çözüm önerileri semineri İthalat denetimlerinde ya...

DIŞ TİCARETTE RİSK ESASLI KONTROL SİSTEMİ (TAREKS) ÜZERİNDEN...

Maliye esnafa koştu! Maliye esnafa koştu!

Hazine ve Maliye Bakanlığı KDV istismarını önlemek için hazı...

Güneş Gözlüğü Bir Aksesuar Değildir! Güneş Gözlüğü Bir Aksesua...

Başkan Küçüker, “Güneş gözlüğü bir aksesuar değil, göz sağlı...

Türkiye Göz Sağlığı Araştırması Türkiye Göz Sağlığı Araşt...

Türkiye’de Optik Sektörü AB ülkelerine göre çok daha farklı ...

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 23 Nisan Ulusal Egemenlik...

“Bütün cihan bilmelidir ki artık bu devletin ve bu milletin ...

Magazin HABERLERİ
Web TV