a balloon
Optisyenin Sesi
Optisyenin Sesi
Optisyenin Sesi Reklam
Optisyenin Sesi Reklam
Reklamı kapat
Optisyenin Sesi Reklam
Optisyenin Sesi Reklam
Reklamı kapat

Yeni Öğrenme yöntemi ve Ders içerikleri nedir?

Optisyenin Sesi Dergisinin yayından kaldırılarak İNTERNET aracılığı ile okuyucularla temasa geçildikten bu yana sizden son gönderdiğim bir kaç yazı için haber alamadım. Sizden telefonla bilgi alabildim.Ve talep ettiğim OPTISYEN OKULLARI EĞİTİM ŞURASINA  ait (4)sayfa RESİMLİ not ve Optisyenin Sesi dergisinde çıkmayan RÖPORTAJIMIN son kısımlarına ait İNTERNET yayınlarına ait (4) sayfa resimli yazıları, mektubunuzla birlikte (2/Ekim/2013)günü […]

07 Ekim 2013 - 18:36 'de eklendi.

Yeni Öğrenme yöntemi ve Ders içerikleri nedir?

Optisyenin Sesi Dergisinin yayından kaldırılarak İNTERNET aracılığı ile okuyucularla temasa geçildikten bu yana sizden son gönderdiğim bir kaç yazı için haber alamadım.

Sizden telefonla bilgi alabildim.Ve talep ettiğim OPTISYEN OKULLARI EĞİTİM ŞURASINA  ait (4)sayfa RESİMLİ not ve Optisyenin Sesi dergisinde çıkmayan RÖPORTAJIMIN son kısımlarına ait İNTERNET yayınlarına ait (4) sayfa resimli yazıları, mektubunuzla birlikte (2/Ekim/2013)günü aldım.

Halen başkanlığını  SN. TURGUT VARDİ’nin yaptığı TÜRKİYE OPTİK VE OPTOMETRİK DERNEĞİ ‘nin ev sahipliğinde ve (UĞUR Optik MAKİNA) şirketinin Sponsorluğunda (21-22 Eylül/2013) tarihinde İstanbul’da düzenlenen ve (28 Üniversi­teden 57 AKADEMİSYEN)in katıldığı (OPTİSYENLİK EĞİTİMİ ŞURASI) na ait (4) say fa resimli belgeleri inceledim.Bu belgelerle ilgili çok sayıda SORUM bulunmaktadır. Bir şura toplantısının Toplantı yeri-KATILIMCILAR-DİVAN üyeleri- GÜNDEM-iki gün süren Tartışma özetleri-Alınan nihai KARAR taslakları gibi Asli unsurlara, ait bilgi bulunmamaktadır .TOOMD  Derneği Avrupa’daki ECOO WCO / DÜNYA OPTOMETRİ konseyinin Üyesi olduğuna göre, böylesi önemli bir toplantı dan haberdar mıdır ve Davet edilmiş midir?

TOOMD  nin (EĞİTİM VE BİLİM KOMİTESİ), kimlerden müteşekkildir?

ŞURAYA katılan (28 UNİVERSITE) Hangileridir, temsilcileri kimlerdir?

Yeni Öğrenme yöntemi ve Ders içerikleri nedir?

Dördüncü Oturumda KARARA BAĞLANAN hususlar nelerdir? (Optisyenlik Eği timinden GÖZLÜKÇÜ yetiştirmek mi Anlaşılmaktadır? Yoksa batıdaki gibi KORUYUCU GÖZ VE GÖRME SAĞLIĞI mesleğinin ilk Üniversiteli Personeli midir?TOOMD daha önce (ECOO’nun ve WCO’nun Yayın organlarını her ay temin eder ve bana Türkçeleştirmek için gönderilirdi. Bu yayınlar de­vam ediyor mu? Eğitimkonuları ECOO ‘ dan Üniversitelere aktarıldığına ve BOLOGNA  deklarasyonu ile bu teyit edildiğine göre, TOOMD optik ve Optometri Üniversite ve okulları ile yazışıyor  ve bilgi alıyor mu?

İlgili notlarım Birinci sayfasındaki (RESİMDEKİ) 10 kişi kimlerdir ve hangi görevlerde bulunmaktadırlar?

İkinci sayfadaki (6 kişilik DİVAN) kimlerdir?TOOMD bilim ve Eğitim Ko­mitesi, Uluslararası düzeyde OPTİSYENLİK ve OPTOMETRİSTLİK tanımlarını Sağlık Bakanlığı nezdinde kabul ettirmiş midir? KORUYUCU SAĞLIK MESLEĞİ

OLDUĞU benimsenmiş ise, ÜLKE İHTİYAÇLARI sayısal ve bölgesel olarak nedir? OKULLAR BU İHTİYACA GÖRE MI BELİRLENMEKTEDİR?

Optisyenlik Eğitiminde MÜFREDAT ve derslerin (4) başlık altında top­landığı ve yılda (2 defa şura toplanarak “workshop”larla yayınlanacağı ifade edilmektedir. 28 Üniversitede akademisyen olduğu belirtilenlerin yurt içi veya Yurt Dışı OPTİK VE OPTOMETRİK eğitimleri var mıdır? Veya yurt dışı KOLEJ ve Departman Eğitimlerini inceleyerek, Türkiye için bir MODEL tesis edebilmişler midir? Çeşitli Okullardan ERASMUS Programı ile “Yurt ‘dışı Okullarda Eğitim gören ve Ülkeye dönerek Optisyenlik yapmak isteyen bir kimse var mıdır? İngiltere ASTON üniversitesi Optometri Okulu mezunu ve Türk vatandaşı bir Bayan OPTOMETRİSTE Sağlık bakanlığı görev vermemektedir .

YÖK ve Bakanlığın bu meslekleri Kabul etmesi ve (5193) sayılı KANUNU değiştirmesi gerekmektedir.Yayınladığımız(15) Meslek kitabı ve Optikle ilgili Dergilerimizde şimdiye kadar yazılmış 200 e yakın makalelerimiz incelenerek, İngiltere, Almanya, Hollanda, A.B.D, Kanada, İran, Suudi Arabistan gibi ülkelerdeki OPTİSYENLİK EĞİTİMİ programları ile, bu okullara alınacak Öğrencilerden istenin KAYIT  ve KABUL  ŞARTLARI tetkik edilmiş midir? Amerika’daki (18), İngiltere’deki(8), Almanya’daki (5) Hollanda’da, İsveç, Norveç ve İtalya’daki K- Meslek yüksek okulları Akademisyenlerce incelenmiş midir? Öğrenci STAJ YERİ ve Kalitesi için TOOMED den istenen destek nedir? AÇILAN OKUL SAYISI (30) ve KONTENJANLAR (60) dan duyulan ENDİŞE nedir? YOK bu okullara açılış izni verirken ne gibi şartları ön görüyor? Zira Özellikle AMERİKA’DA,Sadece Lise mezunu olmak yeterli değil, Optik okullarına girebilmek için, Lise bitirmede (FİZİK-KIMYA-BİY0LOJİ ve MATE- MATİK  notlarının yüksek olması ve (PRE-OPTOMETRİ) denilen Düzeye gelmiş yani ilimde MS derecesi veya BAKOLORYA düzeyi eğitim görmüş olmak şartları aranıyor. Bizde Ön lisans düzeyi okullara girmek için LİSE mezunu ol­mak yeterli görülüyor. KORUYUCU SAĞLIK MESLEĞİ olarak Optisyenlik ve optometristlik Eğitiminde Diş ülke okullarının GİRİŞ ŞARTLARI ‘nın iyi incelenmesi, Gözlükçülükte düşünülen Lise eğitimi gibi olmadığının anlatılması gerekir. Not olarak bize gönderilen Resimli (3)cü sayfada bahsedilen (Fizik Kimya-Matematik temel dersleri) nin Optisyenlik eğitimine özgü hale getirilmesi içeriğinin ne olması gerektiği huşunda YÖK’e yazılacak başvuruyu kim-nasıl yapacak belli edilmelidir.

8-Resimli (4)cü Sayfada gösterilen Katılımcıların TÜMÜ’ne ait isim ve görev listesi yayınlanmalı (KATILIM BELGESİ) örneği gösterilmeli ve bu belgeyi kimin verdiği açıklanmalıdır.

Türkiye Optik ve Optometrik Meslekler derneği(TOOMD) nin eskisi gibi mecmuası Çıkıyorsa bana gönderilmesi, bilgi sahibi olmamı sağlıyacaktır.  Çıkmıyorsa, İNTERNETTE Yayınlanan yazılarının bir örneği bana iletilebilirlerse müteşekkir olurum.

Bu derneğin (EĞİTİM VE BİLİM KOMİTESİ) Yök’ten ve sağlık bakanlığından neler istediğini açıklamalı ve YURT Dışı okullarla temas sağlayacak görevlilerini belirlemelidir.

Sayın Orhan bey,Yukarıdaki açıklamalarım ŞÜRAYI düzenleyenleri ve T.0.0.M.Derneği yönetimini ilgilendirmekte, ve İNTERNET KULLANMAYAN benim gibi bir meslektaşın sürekli ENFORME edilmesinin lüzumunu belirtmektedir.

AVRUPA ve DÜNYA ile Optometrik Eğitim alanında ENTEGRE olabilmemiz için, ARŞİV VE KÜTÜPHANE tesisi suretiyle, Çoğu meslektaşların bu tarihi bilgileri okuyup bilgi sahibi olmaları gerekmektedir.

Benim şahsi arşivim her okul ve meslektaşa açıktır. Fakat Üzülerek ifa­de edeyim ki, faaliyet halindeki,MUGLA-SİVAS-SAMSUN-ESKİŞEHİR-İZMİR-ISPARTA ve daha sonra Açılan MALATYA/DARENDE-İSTANBUL(OKAN-AYDIN -BEYKENT-ÜSKÜDAR,  Ata şehir ADIGÜZEL MYO, ve daha bazı OPTİSYEN PROGRAMI OLAN okullar Benimle mesleki bilgi iletişimi için hiçbir temas kurmadı. AVRUPA Komisyonu üyesi Türkiye’nin Komisyon yolu ile Optometrik meslekler için aldığı kararları Ülkemiz Optikçilerinin izlemesi ve mesleki yayın ve kitaplara ilgi göstermesi gerekmektedir. Ankara’da açılan vakıf üniversitelerinin Optisyenlik Programlarını ve kitap ihtiyaçlarını bildirmeleri halinde evvelce 157 üniversiteye BAĞIŞ olarak yolladığım ve bütün masrafı bana ait olan KİTAPLARI bedelsiz bu     okullara verebilirim.

Bence Optik mesleklerin Devam eden ve ömrü uzun olan HALKI aydınlatan MESLEKİ bir Dergiye ihtiyacı vardır. Herkesin İNTERNET kullanması mümkün değildir. Yaşlı ve  kısmen malul ve fakat mesleğe uzun yıllar emek vermiş insanlar için böyle bir DERGİ mutlaka çıkarılmalıdır. Finansmanı­nın nasıl sağlandığı hakkında AMERİKADAN örnekler vermiş ve HER meslek adamının bağışta bulunması gerektiğini açıklamıştım. Ama ne yazık ki okuma ve okunanı saklama alışkanlığı malesef yeterli değil.

Optisyenin Sesi için 2 sene önce yaptığımız RÖPORTAJIN SON BÖLÜMÜ SÖYLEŞİ adı altında, benim ve eşimin resimlerini de içerecek şekilde internette yayınlanmış şekli ile bana gönderildi. Bunun yanında DÜNYA başlığı altında Avrupa’da OPTOMETRİ       ÖĞRENİMİ isimli bir yazım (2) yaprak olarak sizin tarafınızdan bana gönderildi.

BU zahmetleriniz için teşekkür ederim. Ancak birinci sayfada (1993 yılı Nisan Ayında HONG KONG’da yapılan DÜNYA  2nci OPTOMETRİK EĞİTİM KONFERANSI ‘na başkan FEİKE GİRİT tarafından sunulan tebliğ denildiği halde,(benim yazı) yayınlanmış, FEİKE GİRİT’in Tebliği yazılmamıştır.

Bir diğer husus İstanbul Ticaret odası MESLEK KOMİTESİ  Gözlükçü mes­lek komitesi olarak eskidenberi mevcuttu. Ancak OPTİSYENLİK BİR KORUYUCU HALK MESLEĞİ olarak,TİCARET içinde değil, SAĞLIK meslekleri içinde olması gerekir. Amerikan Optometristler birliğinin 6 nolu kitabımızda)açıkladığımız RAPORU okunursa bu husus daha iyi anlaşılır.

Bu vesile ile selam ve sevgilerimi yollar, Bu ayın 14 ünde idrak edeceğimiz KURBAN BAYRAMINIZI şimdiden Kutlarım

H.Nejat KAYIN

Dikmen / ANKARA

Etiketler :
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Üniversal Gözlük Menkulleri Satış İlanı Üniversal Gözlük Menkulleri Satış İlanı...

ÜNİVERSAL GÖZLÜK SAAT OPTİK ÜRÜNLERİ SANAYİ VE TİCARET AŞ’YE AİT “ÜNİVERSAL GÖZLÜK MENKULLERİ”NİN SATIŞINA İLİŞKİN İLAN...

Silmo İstanbul Optik Fuarı 2024 kapılarını açtı Silmo İstanbul Optik Fuarı 2024 kapıları...

Optik ve gözlük sektörünün uluslararası ölçekteki en önemli etkinliklerinden biri olan Silmo İstanbul Optik Fuarı 2024, kapılarını 11. ...

ZEİSS’ den Öğrencilere Ücretsiz Göz Taraması ZEİSS’ den Öğrencilere Ücretsiz Gö...

Antakya Yayladağı’nda öğrencilere Beta Optik tarafından ücretsiz göz taraması yapıldı....

OptisyeninSesi e dergi/ 132.Sayı OptisyeninSesi e dergi/ 132.Sayı

Türkiye’ nin optik dijital dergisi, Tüm cihazlarda erişilebilir, 7/24 Erişim, İndir & Oku....

HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTERMİSİNİZ?(Yorum Yok)
Subscribe
Notify of
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Hocaoğlu Optik
SON EKLENEN HABERLER
Üniversal Gözlük Menkulleri Satış İlanı Üniversal Gözlük Menkulle...

ÜNİVERSAL GÖZLÜK SAAT OPTİK ÜRÜNLERİ SANAYİ VE TİCARET AŞ’YE...

Silmo İstanbul Optik Fuarı 2024 kapılarını açtı Silmo İstanbul Optik Fuar...

Optik ve gözlük sektörünün uluslararası ölçekteki en önemli ...

ZEİSS’ den Öğrencilere Ücretsiz Göz Taraması ZEİSS’ den Öğrencil...

Antakya Yayladağı’nda öğrencilere Beta Optik tarafından ücre...

OptisyeninSesi e dergi/ 132.Sayı OptisyeninSesi e dergi/ 1...

Türkiye’ nin optik dijital dergisi, Tüm cihazlarda erişilebi...

Lens Solüsyonlarında Kdv değişikliği Lens Solüsyonlarında Kdv ...

"Mal ve Hizmetlere Uygulanacak Katma Değer Vergisi Oranların...

Ağustos 2024 SGK Reçete bedelleri ödemesi Ağustos 2024 SGK Reçete b...

Kurum ile Bankaların protokolleri sona erdiği için artık ban...

LVMH, Mykita’ya yatırım yapmayı planlıyor LVMH, Mykita’ya yat...

Thélios azınlık hissesi planlarken, kalan hisseler kreatif d...

6-13 yaş arası çocuklarda ekran süresi günde ortalama 6,4 saat 6-13 yaş arası çocuklarda...

Sağlık Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Şuayip Birinci, yapılan bir...

Şeyh Optik Şeyh Optik

Nemrut taş heykellerinden birine sanal ortamda giydirdiğimiz...

10 Kasım matemi gazetelerin tarihi manşetlerinde: Babamızı Kaybettik 10 Kasım matemi gazeteler...

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal A...

Magazin HABERLERİ
Web TV