Optisyenlik Müesseselerinin de dahil olduğu Katma Değer Vergisi mükelleflerinden seyyar EFT-POS cihazı kullananların, 1 Ekim 2013 tarihi itibariyle EFT-POS özelliği olan yeni nesil ödeme kaydedici cihaz kullanmaları gerekmektedir. Resmi Gazete’de yayımlanan 426 Sıra Numaralı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği (R.G: 15.06.2013 – 28678) ve 427 Sıra Numaralı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği’nin (R.G: 29.06.2013 – […]
28 Eylül 2013 - 10:23 'de eklendi.
Optisyenlik Müesseselerinin de dahil olduğu Katma Değer Vergisi mükelleflerinden seyyar EFT-POS cihazı kullananların, 1 Ekim 2013 tarihi itibariyle EFT-POS özelliği olan yeni nesil ödeme kaydedici cihaz kullanmaları gerekmektedir.
Resmi Gazete’de yayımlanan 426 Sıra Numaralı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği (R.G: 15.06.2013 – 28678) ve 427 Sıra Numaralı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği’nin (R.G: 29.06.2013 – 28692) konuya ilişkin hükümleri;
“4. Yeni Nesil Ödeme Kaydedici Cihazları Kullanma Mecburiyetinin Başlama Tarihleri
… a) 3100 sayılı Katma Değer Vergisi Mükelleflerinin Ödeme Kaydedici Cihazları Kullanmaları Mecburiyeti Hakkında Kanun ve ilgili mevzuatına göre ödeme kaydedici cihaz kullanmak zorunda olan mükelleflerden, faaliyetlerinde seyyar EFT-POS cihazı kullananlar1/10/2013 tarihinden itibaren yeni nesil ödeme kaydedici cihazlardan EFT-POS özellikli cihazları kullanmak zorundadırlar. Kapsama dâhil olan mükelleflerin, mezkûr tarihten sonra kullandıkları tüm seyyar EFT-POS cihazlarının yeni nesil ödeme kaydedici cihaz özelliği bulunmalıdır. Mükellefler bu tarihten önce de söz konusu yeni nesil ödeme kaydedici cihazları alarak kullanabilirler.”
“6. Yeni Nesil Ödeme Kaydedici Cihazların Kayıt Süreleri
Bu Tebliğ kapsamında yeni nesil ödeme kaydedici cihaz kullanmak mecburiyetinde olan mükelleflerden, belirli bir tür cihaz kullanma mecburiyeti getirilenler alış faturasının düzenlendiği tarihten itibaren 90 gün içerisinde, diğer mükellefler ise alış faturasının düzenlendiği tarihten itibaren 30 gün içerisinde bağlı bulundukları vergi dairesine bir dilekçeyle (alış faturası örneği, cihaz sicil numarası, cihazdan alınan bir fiş örneği de dâhil olmak üzere gerekli belgeleri eklemek suretiyle) müracaat ederek cihazlarını kayıt ettirmek zorundadır. Ayrıca mükelleflerin kayıt işlemi ile birlikte, söz konusu süre içerisinde her bir cihaz için ayrı ayrı olmak üzere ödeme kaydedici cihazlara ait levhayı vergi dairelerinden alarak işyerlerinde muhafaza etmesi gerekir…” şeklindedir.
Önemle bilgilerinize sunulur.
NOT: Sabit EFT-POS cihazı kullanan meslektaşlarımız mevcut ödeme kaydedici cihazlarını 2015 yılı sonuna kadar kullanabilirler.
Getirilen zorunluluğa uymayanlar hakkında Vergi Usul Kanununa göre 2013 yılı için 1.200 TL özel usulsüzlük cezası uygulanacağı öngörülmektedir.
Anneler günü geleneği, Antik Yunanlıların Yunan mitolojisind...
Merhuma Allah’tan Rahmet, kederli ailesine, sevenlerine, sab...
Miyopiye Karşı Güçlü Bir Silah: 2025 Çin Optometri ve Oftalm...
İtalya’nın savaş sonrası en parlak sektör başarılarından bir...
Bu dönüşüm, kullanıcıların işlevlere uygulama olarak erişip,...
Camianın sesi mi, yoksa boşluğun yankısı mı?...
Her ne derseniz deyin; ruhsatsız, vergisiz, denetimsiz ve sa...
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), 2018 yılında yürürlüğe giren “...
Meslek kodu bilgisini ekrandan ekleyecek olan işverenler, me...
Amazon destekli bir girişim olan IXI, otofokus özellikli akı...