Gelirler İdaresi Başkanlığı (GİB), ödeme kaydedici cihaz (ÖKC) üretici ve satıcılarının temsilcileriyle geçen kasım ayında düzenlediği toplantıda yeni yazar kasa dönüşüm takvimini açıkladı.
22 Aralık 2015 - 9:01 'de eklendi.
Başkanlığımızca, ödeme kaydedici cihaz kullanma mecburiyeti bulunan mükelleflerimizin Yeni Nesil Ödeme Kaydedici Cihazları kullanma mecburiyetinin başlama tarihlerinin yeniden belirlenmesine ilişkin Tebliğ Taslağı hazırlanmıştır.
Söz konusu Taslak hakkındaki görüş ve önerilerinizin ynokc@gelirler.gov.tr e-posta adresine iletilmesini rica ederiz.
GİB
Kısacası yazar kasa dönüşümü için ciro bazlı “kademeli erteleme” sinyalini verdi. Hatta rakam ve süreleri de belirleyen Gelir idaresi başkanlığı taslak hakkında görüş istemektedir.
Buna göre yıllık cirosu;
• 1 milyon TL’yi aşan mükellefler için, 1/4/2016 tarihinden,
• 1 milyon TL’den 500 Bin TL’ye kadar olan mükellefler için, 1/7/2016 tarihinden,
• 500 Bin TL ile 150 Bin TL arasında olan mükellefler için, 1/10/2016 tarihinden,
• 150 Bin TL’den az olan mükellefler için, 1 Ocak 2017 tarihine kadar mevcut yazarkasalarını yeni nesil ödeme kaydedici cihazlarla değiştirecek.
Değiştirmeyenleri başta para cezası olmak üzere ciddi yaptırımlar bekliyor.
Süpermarketlerde, mağazalarda kullanılan bilgisayar bağlantılı sistemler (PC POS) için 1 Nisan 2016, akaryakıt istasyonları içinse 1 Ocak 2017 tarihine kadar süre tanındı…
Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK) tarafından başlat...
Nasıl, eczanelerin ilan ve reklam vergisinden muaf olmasına ...
HOYA’nın miyopi kontrolüne yönelik geliştirdiği MiYOSMART ca...
1 Temmuz 2025 tarihi itibariyle ilaç ve tıbbi cihaz satışı y...
Bugün sınav kalemlerini sıkan her genç, yarının meslek erbab...
1 Temmuz 2025 itibarıyla, optisyenlik müesseselerinde yapıla...
ZEISS Türkiye, Ankara’da hayata geçirdiği yeni ZEISS Custome...
Türkiye’ nin optik dijital dergisi, Tüm cihazlarda erişilebi...
Yeni nesil ödeme kaydedici cihaz entegrasyonumuz tamamlanmış...
Sağlık alanında kapsamlı değişiklikler yolda… TBMM’ye sunulm...
YAZARKASA KONUSUNDA YAPILACAK EN TEMEL HUSUS,MEVCUT YAZARKASALAR :BELİRLİ BİR SAYIYA GELDİĞİNDE BEYİNLERİ DOLUYOR.BEYİN DEĞİŞİMİ YERİNE YENİ NESİL YAZARKASA POS CİHAZLARININ ,ALIMI O TARİHTE GERÇEKLEŞTİRİLMELİDİR.BİR ÇOK CİHAZ ZAMANINDAN EVVEL ÇÖPE GİDECEKTİR.HER BAKIMDAN KAYIP BİR UYGULAMADIR.ZATEN HER AY BEYANNAMELERDE POS İŞLEMLERİNE AİT DETAYLAR BİLDİRİLMEKTEDİR.VERGİ KAYBI SÖZKONUSU DEĞİLKEN BU ACELE TUTUM NEDİR ACABA.?ERTELEME YERİNDEDİR AMA EKSİKTİR.İLGİLİLERE DUYURULUR.
Yazar kasa önemli bir şey,bunu acil çözmek gerekli.
İş olmuş olmamış, müşteri gelmiş gelmemiş, senetler ödenmiş ödenmemiş, ihtiyaçtan fazla optisyen mezun olmuş olmamış, kurum bilmem kaç senedir zam yapmamış, zam yapmadığı gibi sözleşmede tazelememiş, meslekdaş işsizlikten bir birinin gözünü oyar duruma gelmiş. AVM’lerde su tesisatı olmayan dükkanlar çalışmakta. Bakanlık caaaanım tabelaları söktürüyor. Vesaire,vesaire,vesaire……. Olsun bunların hiç biri önemli değil. Önemli olan esnafı sıkıntıya sokan yazar kasa sorununu dernekler ivedilikle çözmeli. Adamlar taaaaaaa bilmem ne müsteşarına kadar çıkmışlar.Allah razı olsun, tuttukları altın olsun. Sağ olasın TOOMD,sağ olasın İzocam, siz çok yaşayın emi,Allah size zeval vermesin. Başımızdan eksik olmayın emi.!!!!!!!!