Gün geçmiyor ki SGK, Sağlık harcamalarında ilginç kararlar almaya görsün. Bu kararlar bazen yerinde alınan kararlardır. Devlet hastaneleri günlük 120 kişi muayene edebilecek. Özel Hastanelerde ise günlük muayene sayısı 40 olacak sizce neden. Devlet hastanesine giden hastaların kaçı gözlerinden ameliyatı oluyor. Özel hastanelere giden hastalar ise kaç tanesi göz ameliyatı geçiriyor. Yapılan müdahalelerin sonucunda hastalarda […]
13 Ağustos 2013 - 14:10 'de eklendi.
Gün geçmiyor ki SGK, Sağlık harcamalarında ilginç kararlar almaya görsün.
Bu kararlar bazen yerinde alınan kararlardır.
Devlet hastaneleri günlük 120 kişi muayene edebilecek. Özel Hastanelerde ise günlük muayene sayısı 40 olacak sizce neden. Devlet hastanesine giden hastaların kaçı gözlerinden ameliyatı oluyor.
Özel hastanelere giden hastalar ise kaç tanesi göz ameliyatı geçiriyor. Yapılan müdahalelerin sonucunda hastalarda yeniden bir revizyon yapılıp yapılmadığına dair veriler kurumda mevcuttur.
Devlet hastanesine giden bir hasta ile özel hastaneye giden hasta arasında kıyaslama yapılmış, sonucunda da kurum bu kararı almış olabilir.
Sağlıkta kota acaba sektörümüzü etkileyecek mi ? Şimdi düşünüyorum da acaba biz gözlükçülere böyle bir kota koysalar acaba nasıl olur. Günlük reçete sayısı az olan gözlükçü için sorun yok.
Sorun reçete sayısı fazla olanlarda çıkar.
Aslına bakarsanız hastanelere getiren bu kota bazı meslektaşları etkileyeceğini düşünmekteyim. Burada amaç çok hasta bakmak mı (çok reçete yapmak mı) yoksa hizmetin kalitelisi mi? Alınan kararların artı ve eksileri ile biraz tartışılması lazım.
Ekonomide de eğer üretim çok fazla olup ekonomiye zarar verecekse kota konulur. Gözlük sanayicileri de kota getirdi. Bir saat bir işçi ancak …… adet gözlük çerçevesi yapabilir diyor. Kaç işçi mevcut bir günde ve bir ayda şu …..kadar çerçeve üretebilir. Eğer bunu aşıyorsa burada illegal bir üretim veya tedarik mevcuttur demektedir.
İlk bakışta devlet sağlıkta bir kısıtlamaya gidiyor diye düşünsekte aslında bizlerin içinde kan ağlayan bir sorunu (yönlendirmeyi )bir nebzede olsa engeller mi yoksa daha çok bu yola başvurulur mu diye düşünmekten kendimi alamıyorum.
Bunu en iyi zaman gösterecektir.
Cemil Öztürk
Mekânın cennet olsun sebebi hayatım Gözlükçübaşı Sedat Hoca ...
Kendilerini ve mesleğimize kazandırdıklarını iyi duygularla ...
UV koruyucu ve CE belgeli ürünler, TİTCK tarafından tıbbi ci...
Birileri hâlâ rahatça “Optometrist” unvanını kullanabiliyor,...
Görmek bazen net bir camla başlar ama asıl mesele onun ardın...
Antalya'nın Manavgat ilçesinde kaçakçılıkla mücadele kapsamı...
Meslek camiamızın büyük çınarlarından, gönüllerimizde derin ...
SGK’nın iki yılda bir uyguladığı gözlük geri ödeme politikas...
ABD’nin Çin Menşeli Optik Ürünlere Vergi Artışı, Gözlük Sekt...
Kurum ile Bankaların protokolleri sona erdiği için artık ban...