11:55 - SGK Desteği bir kırıntı kaldı
10:42 - Gözlükte kalite ve güvenden ödün yok
13:30 - Erasmus + Doktora Staj Hareketliliği ile İlgili Bir Deneyim
10:32 - 2025 Nisan ayı SGK Reçete bedelleri ödemesi
09:01 - 15 Temmuz Günümüz Kutlu Olsun.
16:55 - Bu çerçeveyle çok şey görmeyin!
09:08 - Optisyenlik bölümüne ilgi sürüyor ama iş bulmak kolay değil!...
11:56 - 7.500 Çocuk üzerinde yapılan çalışma!
11:09 - Optik sektörü denetimlerden payını alıyor
09:25 - Robotun Gözlüklüsü
Üniversitelerin mevcut kontenjanları ile toplumun ve mesleğin ihtiyaçlarının göz önünde bulundurulduğu bir araştırma yapılarak YÖK ile paylaşılabilir.
05 Eylül 2019 - 21:34 'de eklendi.
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) tarafından düzenlenen Yükseköğretim Kurumlar Sınavı (YKS) sonucunda hesaplanan puanlarla adaylara tercih yapma hakkı verilmiş ve kapsamda üniversitelerin Optisyenlik programlarına 4574 kişilik kontenjan tanımladığı önceki yazıda belirtilmişti.
(https://optisyeninsesi.com/optisyenlik-programlari-tercih-sonuclari). Kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra kurumların hazırladığı raporlar doğrultusunda oluşan boş kontenjanlara ait bilgilendirme 4 Ağustos 2019 tarihinde ÖSYM tarafından yayımlandı.
Buna göre, 3505 kişi Optisyenlik programlarına kayıt yaptırdı ve yaklaşık %79 seviyesinde doluluk oranı ortaya çıktı.
Boşta kalan 939 kişilik kontenjan için 05 – 11 Eylül 2019 tarihleri arasında başvurmak kaydıyla yeni bir hak tanındı. Konu ile ilgili detaylı bilgiye ÖSYM tarafından hazırlanan ek yerleştirme kılavuzundan ulaşılabilir.
(https://dokuman.osym.gov.tr/pdfdokuman/2019/YKS/EK/kilavuz03092019.pdf).
Önceki senelerde kayıt yaptırmayan adayların büyük çoğunluğunun vakıf üniversitelerine yerleşen kişilerden oluştuğu belirtilse de 2019 yılında devlet üniversitelerinin kontenjanlarının da azımsanmayacak oranda boş kaldığı görüldü.
Her beş kişiden birinin Optisyenlik programına kayıt olmak yerine başka seçeneklere yönelmesi gerek eğitimcilerin gerekse de kurulan oda ve birliklerin üzerinde düşünmesi gereken konulardan biri olmalıdır.
Üniversitelerin mevcut kontenjanları ile toplumun ve mesleğin ihtiyaçlarının göz önünde bulundurulduğu kapsamlı bir araştırma yapılarak Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ile paylaşılabilir.
Öğr. Gör. Hasan DURMUŞ
İzmir Ekonomi Üniversitesi
Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu
Optisyenlik Programı
Devletin cam ve çerçeve için verdiği 130 liralık destek, yükselen fiyatlar karşısında yetmiyor. Çocuklarının gözleri için endişelenen a...
Göz sağlığında kaliteyi öncelik yapan ve yerli üretimiyle sektöre yön veren Erzirve Optik’in Yönetim Kurulu Başkanı Recep Hirik, Meltem...
Kimin nerede doğduğundan çok, nerede ışık olabildiği önemli diye düşünüyorum. Artık dünya küreselleşirken ve yerelleşirken bu dengeyi s...
Kurum ile Bankaların protokolleri sona erdiği için artık bankalar gelen ödemeleri bir gün bekletemeyeceklerdir. Ödemelerinizi almanız g...
Devletin cam ve çerçeve için verdiği 130 liralık destek, yük...
Kimin nerede doğduğundan çok, nerede ışık olabildiği önemli ...
Kurum ile Bankaların protokolleri sona erdiği için artık ban...
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günümüz Kutlu Olsun....
Bir gözlük çerçevesine 118.80 TL, camına da (numarasına göre...
Optisyenlik, sağlık sektöründe cazip bir meslek olarak öne ç...
Fransa’da binlerce çocuk üzerinde yürütülen kapsamlı bir ara...
Bakanlık kaynakları, kayıt dışı ekonomiye karşı sıkı denetim...
Mesleğimizde her müşteri bir hikâye getirir. O gün kapıdan g...
Fielmann, orta vadede hedeflerini de yükseltti. Şirket, yıll...
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.
HER YIL BİNLERCE KİŞİ MEZUN OLUP VE BU İŞİ UAPAMAYACK BİR EĞİTİMDE OLDUKLARI İÇİN VE MEZUN OLUNCA DA İŞSİZ KALDIKLARI İÇİN OLABİLİR Mİ ACABA.GÖZ DR YANINDA VASIFSIZ SEKTERYALAR YERİNE MEZUN OLAN OPTİSYENLER YERLEŞTİRİLSE DAHA İYİ OLMAZMI SONUÇTE MESLEK ONLARIN.