Üniversitelerin mevcut kontenjanları ile toplumun ve mesleğin ihtiyaçlarının göz önünde bulundurulduğu bir araştırma yapılarak YÖK ile paylaşılabilir.
05 Eylül 2019 - 21:34 'de eklendi.
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) tarafından düzenlenen Yükseköğretim Kurumlar Sınavı (YKS) sonucunda hesaplanan puanlarla adaylara tercih yapma hakkı verilmiş ve kapsamda üniversitelerin Optisyenlik programlarına 4574 kişilik kontenjan tanımladığı önceki yazıda belirtilmişti.
(https://optisyeninsesi.com/optisyenlik-programlari-tercih-sonuclari). Kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra kurumların hazırladığı raporlar doğrultusunda oluşan boş kontenjanlara ait bilgilendirme 4 Ağustos 2019 tarihinde ÖSYM tarafından yayımlandı.
Buna göre, 3505 kişi Optisyenlik programlarına kayıt yaptırdı ve yaklaşık %79 seviyesinde doluluk oranı ortaya çıktı.
Boşta kalan 939 kişilik kontenjan için 05 – 11 Eylül 2019 tarihleri arasında başvurmak kaydıyla yeni bir hak tanındı. Konu ile ilgili detaylı bilgiye ÖSYM tarafından hazırlanan ek yerleştirme kılavuzundan ulaşılabilir.
(https://dokuman.osym.gov.tr/pdfdokuman/2019/YKS/EK/kilavuz03092019.pdf).
Önceki senelerde kayıt yaptırmayan adayların büyük çoğunluğunun vakıf üniversitelerine yerleşen kişilerden oluştuğu belirtilse de 2019 yılında devlet üniversitelerinin kontenjanlarının da azımsanmayacak oranda boş kaldığı görüldü.
Her beş kişiden birinin Optisyenlik programına kayıt olmak yerine başka seçeneklere yönelmesi gerek eğitimcilerin gerekse de kurulan oda ve birliklerin üzerinde düşünmesi gereken konulardan biri olmalıdır.
Üniversitelerin mevcut kontenjanları ile toplumun ve mesleğin ihtiyaçlarının göz önünde bulundurulduğu kapsamlı bir araştırma yapılarak Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ile paylaşılabilir.
Öğr. Gör. Hasan DURMUŞ
İzmir Ekonomi Üniversitesi
Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu
Optisyenlik Programı
Optisyenlik mesleğine gönül vermiş, sektörde ve akademide ön...
Sıcak hava yalnızca konforsuzluk yaratmıyor, göz sağlığını d...
Gözler şimdi önümüzdeki hafta yapılacak komisyon toplantısın...
Uzmanlar, “Kullanım süresi geçmiş lensler, enfeksiyon, korne...
Mikroçiplerden gözlük camlarına, en küçük sensörlerden lensl...
Artık yılda bir kez düzenlenecek olan fuara katılım, firmala...
Sağlık Bakanlığı, konuyla ilgili yaptığı sosyal medya paylaş...
Türkiye'de güneş gözlükleri, tıbbi cihaz değil, kişisel koru...
Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK) tarafından başlat...
Nasıl, eczanelerin ilan ve reklam vergisinden muaf olmasına ...
HER YIL BİNLERCE KİŞİ MEZUN OLUP VE BU İŞİ UAPAMAYACK BİR EĞİTİMDE OLDUKLARI İÇİN VE MEZUN OLUNCA DA İŞSİZ KALDIKLARI İÇİN OLABİLİR Mİ ACABA.GÖZ DR YANINDA VASIFSIZ SEKTERYALAR YERİNE MEZUN OLAN OPTİSYENLER YERLEŞTİRİLSE DAHA İYİ OLMAZMI SONUÇTE MESLEK ONLARIN.