Jandarma Genel Komutanlığı da optisyen istihdamı yapıyor ama optisyenliğin tabiri caiz ise gerçek kadrosunun olduğu düşünülen Sağlık Bakanlığında ve bağlı birimlerinde ise atamaya ilişkin hala bir gelişme yok.
01 Kasım 2018 - 16:29 'de eklendi.
Jandarma Genel Komutanlığı astsubay ihtiyacını karşılamak amacıyla 02 Nisan 2018 ile 17 Eylül 2018 arasında 3.360’ı sözleşmeli 40’ı muvazzaf astsubay olmak üzere toplam 3.400 astsubay alımı yaptı.
Temine ilişkin kılavuzun ‘’Bakım sınıfı bölümünde optik teknisyenliği kadrosu’’ bulunmaktadır. Bu kadroya ise 285 sayı numaralı optisyenlik mezunları da başvurabilmektedir.
Bu konuda öğrendiğimiz bilgilere dayalı bir optisyen arkadaşımız başvuruda bulundu ve sınavı kazanıp şuan eğitim birliğinde görev yapmaktadır. Başvuru kılavuzuna buradan ulaşabilirsiniz.
http://www.jsga.edu.tr/images/haber/6302725_Jbay%20Ba%C5%9Fvuru%20K%C4%B1lavuzu%202.pdf
Aynı zamanda Jandarma astsubaylar 2018 itibarı ile oyak, konut ve bireysel emeklilik kesintileri çıkarılınca 4300 tl ve üzeri maaş alıyorlar.
Optisyenlik kadrosu alımı konusunda resmi kurum olarak daha öncede Antalya Kepez Belediyesi alım yapmıştı, Antalya Kepez Belediyesinden sonra Jandarma Genel Komutanlığı da optisyen istihdamı yapıyor ama optisyenliğin tabiri caiz ise gerçek kadrosunun olduğu düşünülen Sağlık Bakanlığında ve bağlı birimlerinde ise atamaya ilişkin hala bir gelişme yok.
Almanya'nın Schwaebisch Gmuend kentinde bulunan, köklü Menra...
ABD'nin Türkiye'ye uyguladığı %10'luk gümrük vergisi, gözlük...
Menrad Group'un Almanya'daki tüzel kişiliği Ferdinand Menrad...
Ülkemizde gözlük sektörü milyonlarca dolarlık önemli bir sek...
Bangladeşli işçilerin katıldığı bir araştırmada gözlük kulla...
İçimizi ısıtan bahar aylarına geçiş döneminde uyanan doğa, m...
Renk körleri herhangi bir şart aranmadan, tek gözüyle görenl...
Otizm, sözel ya da sözel olmayan iletişimde zorluk yaşanması...
2025 yılı tüm sağlık hizmeti sunucularının Nisan ayında Kuru...
Görme bozuklukları dünya genelinde artış gösterirken, reçete...
Maalesef bizim ülkemizde işi ehline verme gibi bir düstur bulunmadığından, kimse eğitimini aldığı mesleği icra etme fırsatı bulamıyor.. Ben de esas mesleği yerine bambaşka bir alanda çalışmak zorunda kalan bir optisyen olarak bu durumu esefle kınıyorum..