Tedarikçi firmalar (ithalat, pazarlama) tarafından daha önceden ithalatı/pazarlaması yapılan ancak hali hazırda ithalatı/pazarlaması yapılmayan (optisyenlik müesseselerinin stoklarında mevcut olanlar da dahil) ürünler ile ilgili olarak tedarikçi (ithalat, pazarlama) firmalar tarafından geçici barkod numarası temin edilecektir.
16 Aralık 2011 - 10:29 'de eklendi.
Sağlık Bakanlığı Tıbbi Cihaz Yönetmeliği kapsamındaki tüm ürünlerin TİTUB’a kayıt bildirimi zorunludur. Gözlük cam ve çerçeveleri de anılan yönetmelik kapsamında değerlendirilmektedir.
SOSYAL GÜVENLİK KURUMUNDAN ÖNEMLİ AÇIKLAMA
Sosyal Güvenlik Kurumu 14.12.2011 tarihinde internet sitesinden aşağıdaki duyuruyu yayınlamıştır. Talimatların dikkatlice okunması gerekmektedir.
GÖRMEYE YARDIMCI TIBBİ MALZEMELERİN (GÖZLÜK CAM VE ÇERÇEVE) TİTUBB KAYITLARINDA GEÇİCİ BARKOD TEMİNİNE İLİŞKİN DUYURU
Sağlık Bakanlığı Tıbbi Cihaz Yönetmeliği kapsamındaki tüm ürünlerin TİTUB’a kayıt bildirimi zorunludur. Gözlük cam ve çerçeveleri de anılan yönetmelik kapsamında değerlendirilmektedir. TİTUB’a kayıt edilen tüm ürünler için EAN-13 veya HIBC türünde benzersiz ürün numarası talep edilmektedir. Ancak bazı ürünlerin numaralarının olmaması nedeniyle sistem tarafından (237) ile başlayan geçici bir ürün numarası verilerek kaydı sağlanmaktadır.
Optisyenlik müesseselerinin stoklarında bulunan gözlük cam ve çerçevelerin tedarikçisi firma (imalat, ithalat, pazarlama) faaliyetine devam etmiyorsa; optisyenlik müessesesi, TİTUBB kayıt sayfasında cam ve çerçevenin marka, model, türü vs. stok bilgileri ile müracaat ederek geçici barkod numaralarını temin edeceklerdir.
Optisyenlik müesseselerinin stoklarında bulunan gözlük cam ve çerçevelerin tedarikçisi firma (imalat, ithalat, pazarlama) faaliyetine devam ediyorsa; optisyenlik müesseseleri, stoklarındaki ürünler kadar tedarikçi firmadan barkod numarası temin edecektir.
Tedarikçi firmalar (ithalat, pazarlama) tarafından daha önceden ithalatı/pazarlaması yapılan ancak hali hazırda ithalatı/pazarlaması yapılmayan (optisyenlik müesseselerinin stoklarında mevcut olanlar da dahil) ürünler ile ilgili olarak tedarikçi (ithalat, pazarlama) firmalar tarafından geçici barkod numarası temin edilecektir. Ancak, söz konusu stoklardaki ürünlerin ithalat/pazarlamasına devam edilmesi halinde geçici barkodların orijinal barkodlara dönüştürülmesi gerekmektedir.
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU
Haber vermeden geldiğim bu köy kahvesinde Ruşen Amca'yı görü...
ÜNİVERSAL GÖZLÜK SAAT OPTİK ÜRÜNLERİ SANAYİ VE TİCARET AŞ’YE...
Optik ve gözlük sektörünün uluslararası ölçekteki en önemli ...
Antakya Yayladağı’nda öğrencilere Beta Optik tarafından ücre...
Türkiye’ nin optik dijital dergisi, Tüm cihazlarda erişilebi...
"Mal ve Hizmetlere Uygulanacak Katma Değer Vergisi Oranların...
Kurum ile Bankaların protokolleri sona erdiği için artık ban...
Thélios azınlık hissesi planlarken, kalan hisseler kreatif d...
Sağlık Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Şuayip Birinci, yapılan bir...
Nemrut taş heykellerinden birine sanal ortamda giydirdiğimiz...