Konuşma dilindeki sahte veya kopya (kopya) terimleri, yasal anlamları aynı olmasa da sıklıkla sahte ile birbirinin yerine kullanılır.
09 Mayıs 2024 - 11:43 'de eklendi.
Sahte tüketim malları veya sahte, hileli ve şüpheli ürünler ( CFSI ) genellikle düşük kalitede olan, marka sahibinin izni olmadan başka birinin markası altında üretilen veya satılan mallardır. Konuşma dilindeki sahte veya kopya (kopya) terimleri, yasal anlamları aynı olmasa da sıklıkla sahte ile birbirinin yerine kullanılır.
Bu tür malların satıcıları, mallarını marka sahibi tarafından yapılmış gibi devrederek marka sahibinin ticari markasını, patentini veya telif hakkını ihlal edebilir. Sahte ürünler 2013 yılında dünya ticaretinin %5 ila 7’sini oluşturuyordu ve 2014 yılında dünya çapında tahminen 2,5 milyon işe mal oldu. Sahte ürünler hemen hemen her sektörde mevcuttur.
Sahte malların yayılımı dünya çapındadır; Uluslararası Ticaret Odası (ICC) 2008 yılında tüm sahte malların küresel değerinin yıllık 650 milyar dolar olduğunu tahmin ederek 2015 yılına kadar 1,77 trilyon dolara yükselmiştir. Ülkeler çoğunlukla ABD, İngiltere, Almanya, Avusturya’dır. İtalya, Fransa, İspanya, Hollanda, Belçika, İsviçre, Danimarka, İsveç, Norveç, Finlandiya, Güney Kore ve Japonya, ekonomileri fikri mülkiyet hakları ve ticari markalarla korunan yüksek değerli ürünler üretmeye dayalı olduğundan en çok etkilenenler arasında yer alıyor.
Taklit ürün satıcıları, ürünlerini marka sahibi tarafından yapılmış gibi devrederek marka sahibinin ticari markasını, patentini veya telif hakkını ihlal edebilir. Sahte ürünler 2013 yılında dünya ticaretinin %5 ila 7’sini oluşturuyordu, 2014’te dünya çapında tahminen 2,5 milyon işe mal oldu, ABD’de 750.000’e kadar iş kaybı yaşandı. OECD’ye göre 2013 yılında Avrupa Birliği’ne ithal edilen malların yaklaşık %5’i sahteydi. Forbes’a göre 2018’de sahtecilik dünyadaki en büyük suç girişimiydi. Sahte ve korsan ürün satışlarının toplamı yılda 1,7 trilyon dolardır; bu, uyuşturucu ve insan kaçakçılığından daha fazladır. 2025 yılına kadar 2,8 trilyon dolara ulaşması ve 5,4 milyon işe mal olması bekleniyor.
Hakiki Ray-Ban plastik çerçeveli mercekler tek parça olarak yapılır. Çerçevesi metalse ortadaki kısmı düzgün görünmelidir. Küçük ayrıntıları olabilir ama çıkıntıları olmaz.
Mercekler çoğunlukla gerçek camdan imal edilir fakat bazıları organik olabilir. Sizinkinin bunlardan biri olup olmadığını anlamak için imalatçının resmî internet sitesinden kontrol edebilirsiniz.
Sağ merceğin üst sağ köşesinde Ray-Ban logosunun kazındığını göreceksiniz. Merceğin üstüne kazınmış olduğu için logonun silinmesi imkânsızdır.
Şakak kısmının dış tarafında üreticiyi belirten bir yazı bulunur. Ek olarak ürünün seri numarası genellikle sol tarafa, üretildiği ülke ise sağ tarafa yazılır.
Antakya Yayladağı’nda öğrencilere Beta Optik tarafından ücre...
Türkiye’ nin optik dijital dergisi, Tüm cihazlarda erişilebi...
"Mal ve Hizmetlere Uygulanacak Katma Değer Vergisi Oranların...
Kurum ile Bankaların protokolleri sona erdiği için artık ban...
Thélios azınlık hissesi planlarken, kalan hisseler kreatif d...
Sağlık Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Şuayip Birinci, yapılan bir...
Nemrut taş heykellerinden birine sanal ortamda giydirdiğimiz...
Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal A...
Kod8 Yazılım Teknolojilerinden Optik Mağazaları İçin Yeni Dö...
Bu söyleşi çok ses getirecek. Mutlaka izleyin. Odaların ve B...