a balloon
Optisyenin Sesi
Optisyenin Sesi
Optisyenin Sesi Reklam
Optisyenin Sesi Reklam
Reklamı kapat
Optisyenin Sesi Reklam
Optisyenin Sesi Reklam
Reklamı kapat

Tabiatın gönlünü almanın tam vakti

Prof. Miktad Kadıoğlu, en bilimsel mevzularda “havadan sudan” konuşmaya devam ediyor. Önce bilgilendiriyor, sonra olası felaket ve afet senaryolarını anlatıyor. Yaşadığımız bu günlerde felaketler,dünyanın her yerinde farklı görünüyorlar, Sizlerle bir kitap paylaşmak istedik. Havadan sudan konular hayatımızda giderek daha da büyük önem kazanırken, açıklanmaya ve yorumlanmaya muhtaç ayrıntılar içeriyor. Bilsek de bilmesek de, istesek de […]

26 Ekim 2011 - 10:43 'de eklendi.

Tabiatın gönlünü almanın tam vakti

Prof. Miktad Kadıoğlu, en bilimsel mevzularda “havadan sudan” konuşmaya devam ediyor. Önce bilgilendiriyor, sonra olası felaket ve afet senaryolarını anlatıyor.

Yaşadığımız bu günlerde felaketler,dünyanın her yerinde farklı görünüyorlar, Sizlerle bir kitap paylaşmak istedik.

Havadan sudan konular hayatımızda giderek daha da büyük önem kazanırken, açıklanmaya ve yorumlanmaya muhtaç ayrıntılar içeriyor.

Bilsek de bilmesek de, istesek de istemesek de havanın içinde ve suya bağımlı yaşıyoruz.

Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, Hayykitap’ın “Yeryüzünün Ahengi” serisinden yayınlanan “Havadan Sudan” isimli kitabında önce bilgilendiriyor, sonra olası felaket ve afet senaryolarını anlatıyor, son olarak da uygulanabilir çözüm önerileri sunuyor. Kendine has sade ve anlaşılır üslubuyla…

Prof. Kadıoğlu’nun eğlendirerek bilgilendiren kitabını okuyanlar, hem doğayı tanıyacak, onu koruma bilinçlerini geliştirecek, hem de güncelliğini hiç kaybetmeyen iklim, hava ve su ile ilgili önemli problemimiz hakkında doğru bilgilenecekler.

Karikatürlerle daha da ilgi çekici hale getirilen kitapta; susuzlukla boğuşan ağaçlar, seller, yağmur bombaları, kuruyan göller, ölen balıklar, Kur’an’daki yağmurlar, sıcak hava dalgaları, 24 saat çalışan klimalar, incelen ozon, bas bas bağıran elektronik kirlilik, ana rahmine kadar sızan kimyasallar, deprem fırtınaları, kıyı şeridinde yükselen sular, rüzgar gülleri, fırıldaklar, poyrazlı şiirler, gök gürültülü sağanak yağışlar, alçak ve yüksek basınçlar, yoldan önce donan üst geçit ve viyadükler, çevreye Fransız kalan siyasi partiler, fırtınalar, türbülanslar, asit yağmurları, küçük bir çocuktan küresel ısınmayla ilgili büyük öneriler, kalkan ağlarına takılan yunuslar, tüyünden çapari yapılan martılar… hiçbiri unutulmamış.

Prof. Kadıoğlu kitabında “Tabiatın gönlünü almanın tam vakti!” sloganı ile yola çıkıyor. “Dünyanın gönlünü alın” diyen bir profesör, “sakın umutsuz olmayın” diyen bir afet uzmanı, bir gramlık koruyucu önlemi, bir kilogramlık müdahaleden daha değerli bulan bir çevreci olan Kadıoğlu sormadan edemiyor: “Son ırmak kuruduğunda, son ağaç yok olduğunda, son balık öldüğünde; beyaz adam paranın yenilemeyen bir şey olduğunu anlayacak mı?”

Vaktiyle çevreye duyarlı haberler yaptıklarında “çiçek böcek haberleriyle uğraşmanın sırası mı” diye uyarılan değerli basın mensupları, havadan sudan konuşmanın, havadan sudan yazmanın asıl şimdi tam zamanı… Yoksa çok geç olacak!
Yazar Hakkında

Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu
Meteoroloji ve afet yönetimi profesörü, TMMOB Meteoroloji Mühendisleri Odası Marmara Bölge Temsilcisi, Su Vakfı, Türk Deniz Araştırmalar Vakfı üyesi… Evli, 1961 Trabzon Maçka doğumlu. 1976-1980 yılları arasında İstanbul İnşaat Teknik Lisesi’nde parasız yatılı olarak okudu. 1984’te İTÜ Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi Meteoroloji Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. Milli Eğitim Bakanlığı Yurt Dışı Master ve Doktora Bursu ile ABD’ye gidip atmosfer bilimleri konusunda 1987’de master ve1991’de doktora derecelerini Missouri-Columbia Üniversitesi’nden aldı. 1990-1991 öğretim yılında Doktora Öğrencisi Süper Başarı Ödülü’ne (Superier Graduate Achievement Award, Graduate School of University of Missouri-Columbia, ABD) layık görüldü.

Prof. Kadıoğlu, Sayısal Hava Öngörüsü, İklim ve Afet Yönetimi konuları ile ilgileniyor. Atmosfer bilimleri konusunda Türkçe ve İngilizce makaleleri var. Journal of Computational Phycics, International Journal of Climatology, Theoretical and Applied Climatology Turkish Journal of Engineering and Environmental Sciences (TÜBİTAK) dergilerinde makale hakemlikleri yaptı.

Halen İstanbul Büyük Şehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) ve İstanbul Valiliği Afet Yönetim Merkezi Danışmanı, İTÜ Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi Mühendisliği Bölüm Başkanı ve İTÜ Afet Yönetim Merkezi Öğretim Üyesi… Hürriyet Gazetesi Seyahat ekinde haftalık yazılar yazıyor, Açık Radyo’da (94.9 Mhz) “Havadan – Sudan” adlı programın yapımcılığını ve Kanal 24’te “Doğanın Çığlığı” adlı programın sunuculuğunu yapıyor.
HAVADAN SUDAN
Teknik Özellikler:

Yazar: Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu
Yayınevi: Hayykitap – 41
Kategori: Yeryüzünün Ahengi – 1
Türü: Ekoloji – Çevre
Sayfa sayısı: 248
Ebat: 19,50×13,50
Birinci baskı: Ekim 2007
ISBN: 978-975-9059-42-2
Barcode: 978975905942

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
OptisyeninSesi e dergi/ 135.Sayı OptisyeninSesi e dergi/ 135.Sayı

Türkiye’ nin optik dijital dergisi, Tüm cihazlarda erişilebilir, 7/24 Erişim, İndir & Oku....

İşkolu Kodlarının Güncellenmesi İşkolu Kodlarının Güncellenmesi

İşverenlerin bu kapsamdaki kontrollerini e-SGK-İşveren-İşveren Sistemi uygulaması üzerinden yapabileceklerdir....

18 Mart 1915 18 Mart 1915

Buralara gelip bizi ziyaret eden torunlarımıza teşekkür ederiz. Ama şunu unutmasınlar bu savaşı etiyle-kanıyla normal sıradan insanlar ...

Çanakkale bir insanlık dramıdır. Epope’dir. Çanakkale bir insanlık dramıdır. Epope’d...

Optisyeninsesi portalında 20.03.2015 tarihinde yayınlanan “Çanakkale zaferi mi?” başlıklı yazımı küçük eklemelerle tekrar hatırlatmak i...

HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTERMİSİNİZ?(Yorum Yok)
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Hocaoğlu Optik
SON EKLENEN HABERLER
OptisyeninSesi e dergi/ 135.Sayı OptisyeninSesi e dergi/ 1...

Türkiye’ nin optik dijital dergisi, Tüm cihazlarda erişilebi...

İşkolu Kodlarının Güncellenmesi İşkolu Kodlarının Güncell...

İşverenlerin bu kapsamdaki kontrollerini e-SGK-İşveren-İşver...

18 Mart 1915 18 Mart 1915

Buralara gelip bizi ziyaret eden torunlarımıza teşekkür eder...

Çanakkale bir insanlık dramıdır. Epope’dir. Çanakkale bir insanlık dr...

Optisyeninsesi portalında 20.03.2015 tarihinde yayınlanan “Ç...

Yapay zeka yakında gözden demans taraması yapacak. Yapay zeka yakında gözden...

Bakım ve destek ihtiyacının sürekli arttığı bir dönemde, göz...

Hayatta “ölçülü olmak” hedeftir. Hayatta “ölçülü olm...

Ziya Paşa ne güzel söylemiş “kişi kendini bilmek gibi irfan ...

Aralık ayı 2024 SGK Reçete bedelleri ödemesi Aralık ayı 2024 SGK Reçet...

Kurum ile Bankaların protokolleri sona erdiği için artık ban...

14 Mart Tıp Bayramı 14 Mart Tıp Bayramı

Tıp Bayramı, her Mart ayının 14'ünde kutlanan, Türkiye'de tı...

Ray-Ban Meta x Coperni tanıtıldı Ray-Ban Meta x Coperni ta...

Meta, moda markasıyla ilk iş birliğini duyurdu ve sınırlı sa...

İş sağlığı ve güvenliği hizmetinde yeni dönem İş sağlığı ve güvenliği h...

Az tehlikeli sınıfta yer alan işyerleri için iş sağlığı ve g...

Magazin HABERLERİ
Web TV