En fazla 2 renk kullanılabilecek. Bina cephelerine konulacak tabelalar en çok muayenehanelerde 4 metrekare, diğer ayakta teşhis ve tedavi yapılan her türlü sağlık kuruluşunda 8 metrekare ve hastanelerde 20 metrekare olacak.
15 Şubat 2015 - 22:04 'de eklendi.
Sağlık kuruluşlarına asılacak tabelaların standartlarında değişiklik yapıldı. Her türlü sağlık kurum ve kuruluşlarının tabelaları 14 Mayıs’a kadar yeni yönetmelik hükümlerine uygun hale getirilecek.
Türk Tabipleri Birliği Tabela Yönetmeliği, Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Yönetmelikte, sağlık kurum ve kuruluşlarının tabelalarında belirtilebilecek ibarelerle tabelaların diğer standartlarının belirlenmesi ve Türkiye genelinde uygulama birliğinin sağlanmasının amaçlandığı belirtildi.
Buna göre, ilgili yönetmelik muayenehaneler ve hastaneler de dahil olmak üzere her türlü sağlık kurum ve kuruluşlarını kapsayacak.
Muayenehanelerde hekimler ad ve soyadlarını, akademik unvanlarını, Tıpta Uzmanlık Tüzüğüne göre alınmış uzmanlık ve yan dal uzmanlık alanlarını yazabilecekler. Birden fazla alandaki uzmanlığını ilan etmek isteyen hekimler, bunu aynı tabelada göstermek zorunda olacak.
Özel sağlık kurum ve kuruluşlarının dış tabelalarında ruhsatlarında belirtilen kuruluş ismi ve unvanı ile faaliyet izin belgesinde belirtilen uzmanlık dalları yazılabilecek. Ayrıca sağlık kuruluşunun adından önce gelmek üzere “Özel” ibaresi belirtilecek.
Sağlık kurum ve kuruluşları, başka resmi veya özel sağlık kuruluşlarınca kullanılan isimleri tabelalarında belirtemeyecek. Tabelalarında çalışma gün ve saatleri ile telefon numaralarına da yer verilebilecek.
Faaliyete geçmemiş alanlar tabelalarda yazılmayacak
Sağlık kurum ve kuruluşları, ayrı bir tabela ile burada hizmet verilen tıp dallarını, ayrıca ruhsatlandırılmış özel hizmet birimlerini ve çalışan hekimlerin adı, soyadı, uzmanlık dalları ile akademik unvanlarını gösteren tabelalar asabilecek.
Bu tabelalarda, tam olarak faaliyete geçmemiş veya ilgili uzmanı olmayan tıp dalı ve ünite isimlerine yer verilmeyecek.
Laboratuvarların isimlerinin yer aldığı dış tabelalarda, sağlık kuruluşunun bünyesinde bulunan birimler ile çalışan hekimlerin isimleri de yer alabilecek.
Hastaneler ile 24 saat hizmet veren sağlık kuruluşlarında, acil servis girişlerinin belirlenmesi amacıyla, beyaz zemin üzerine ters “C” harfi şeklinde kırmızı hilal ve altında koyu mavi harflerle “ACİL” ibaresinin yer aldığı tabela bulundurulacak.
Bina duvarıyla camdaki yazılar, tabela sayılacak
Sağlık kurum ve kuruluşları, faaliyet gösterdikleri binanın en fazla iki cephesiyle bina girişine 1 tabela asabilecek.
24 saat hizmet veren sağlık kurum ve kuruluşları, kurum veya kuruluşun acil durumlarda kolayca bulunabilmesi amacıyla hizmet binasının çatı katına gündüz ve gece uzaktan görülebilecek boyutta, içeriden ışıklandırılabilen ve yalnızca sağlık kuruluşunun adının yazılı olduğu bir tabela koyabilecek.
Ana yollardan uzakta yer alan sağlık kurum ve kuruluşlarının kolayca bulunabilmelerine yardımcı olmak amacıyla, kurum ve kuruluşların faaliyet gösterdikleri binanın bulunduğu cadde veya sokak girişlerine birer tane olmak üzere, yalnızca sağlık kuruluşunun adının, muayenehanelerde ise hekimin adının yazılabileceği en fazla 2 bilgi levhası yerleştirilecek.
Herhangi bir nedenle apartman üzerine tabela asılamaması ve sağlık kuruluşunun tamamen bina arka cephesinde kalması durumunda bina imar sınırlarında kalacak şekilde direk üzerine 1 tabela konulabilecek. Bina duvarlarına veya cama yazılan yazılar, tabela olarak değerlendirilecek.
En fazla 2 renk kullanılabilecek
Bina cephelerine konulacak tabelalar en çok muayenehanelerde 4 metrekare, diğer ayakta teşhis ve tedavi yapılan her türlü sağlık kuruluşunda 8 metrekare ve hastanelerde 20 metrekare olacak.
Bina giriş kapılarına asılabilecek tabelalar 40×60 santimetreden, sağlık kuruluşunun ana yollardan uzak olması nedeniyle konulabilecek bilgi levhaları 100×80 santimetreden, acil tabelası ise 50×70 santimetreden büyük olamayacak.
Tabelalarda zeminin beyaz renkte olması halinde zemin hariç, zeminin beyaz dışında bir renkte olması halinde zemin dahil en fazla 2 renk kullanılabilecek.
Yazılması zorunlu “Özel” ibaresi, diğer yazı büyüklüğünün yarısından az olmamak kaydıyla sağlık kuruluşunun adından küçük yazılabilecek.
Öte yandan ışık verici vasıtalarla tabelaların süslenmesi yasak, tabela yazıları süslemesiz ve sade olacak. Dış tabela ve acil tabelası ancak sağlık kuruluşunun faaliyette bulunduğu saatlerde ışıklandırılabilecek.
Acil tabelası dışındaki tabelalar bina yüzeyine dik olacak şekilde asılmayacak. Kötü görünümlü tabelalar da kullanılmayacak.
Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihte kullanılmakta olan tabelalar, 3 ay içinde yönetmelik hükümlerine uygun hale getirilecek.
Haber vermeden geldiğim bu köy kahvesinde Ruşen Amca'yı görü...
ÜNİVERSAL GÖZLÜK SAAT OPTİK ÜRÜNLERİ SANAYİ VE TİCARET AŞ’YE...
Optik ve gözlük sektörünün uluslararası ölçekteki en önemli ...
Antakya Yayladağı’nda öğrencilere Beta Optik tarafından ücre...
Türkiye’ nin optik dijital dergisi, Tüm cihazlarda erişilebi...
"Mal ve Hizmetlere Uygulanacak Katma Değer Vergisi Oranların...
Kurum ile Bankaların protokolleri sona erdiği için artık ban...
Thélios azınlık hissesi planlarken, kalan hisseler kreatif d...
Sağlık Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Şuayip Birinci, yapılan bir...
Nemrut taş heykellerinden birine sanal ortamda giydirdiğimiz...