Şubeleri bulunan optisyenlik müesseselerinin şubelerini kaydederken, her bir şube için yeni bir mersis numarası alması gerekmektedir.
30 Ocak 2019 - 23:10 'de eklendi.
Değerli meslektaşlarımız,
Son günlerde sizlerden gelen talep üzerine şirket şubelerinin ÜTS sistemine kayıtlarının nasıl yapılacağı ile ilgili bilgileri yeniden sizlerle paylaşıyoruz.
1 Ocak 2014 tarihinde yürürlüğe giren Mersis’in açılımı Merkezi Sicil Kayıt Sistemidir.
Açılımdan da anlayacağınız üzere tüm sicil kayıtları bir merkezde tutuluyor ve bu merkez üzerinden tüketicilerin bilgisine sunuluyor. Özellikle çok fazla zaman alan bürokratik işlemlerin kısalmasında büyük rol oynuyor. Hem arşivleme, kayıt etme gibi işlemler daha düzenli hale geliyor hem de Mersis no sayesinde kamu kuruluşlarındaki işler fazlasıyla azalıyor.
ÜTS sisteminde şirketlerin kaydı nasıl olacak?
Optisyenlik müesseselerinin her şubesi ayrı birer iş yeri olarak kabul edilmekte ve bunların her birinin tescil ettirilerek il ticaret sicil müdürlüklerinden alacağı farklı mersis numarası ile ÜTS sistemine her bir şubesi için ayrı olarak kayıt edilmesi gerekmektedir.
Bazı Optisyenlik müesseselerinin sadece merkez işletmelerini kaydettiklerini, şubelerini ise kayıt etmediklerini öğrenmiş bulunuyoruz. Bu durumda ÜTS sadece merkez şubeye izin vereceğinden şubelerin SGK reçetelerinin de Medula Optik sistemine merkezden girilmesine olanak sağlayacaktır.
Oysaki kurum reçeteleri, işlem yapılan müessesenin medula optik sisteminden girişi yapılması gerekmektedir. Aksi durumda cezalı duruma düşülür.
Şubeleri kanalıyla toplanılan SGK reçetelerinin Medula Optik sistemine kaydının gerçekleştirilmesi için bağlı bulundukları il ticaret sicil müdürlüklerine müracaat ederek Mersis numaralarını almaları, ÜTS sistemini aktif etmeleri ve almış oldukları firma tanımlayıcı numaralarını Medula Optik sistemine kayıt etmeleri gerekmektedir.
Her şubenin yeni bir mersis numarası alması için gereken harcama tutarı yaklaşık 4000.-TL. Dir. Mersis numaranızı sorgulamak için tıklayınız.
Firmaların her türlü işlemlerini MERSİS üzerinden yapabilmesi için firma yetkililerinin elektronik imza (e-imza) sahibi olmaları gereklidir.
TİCARET ODASI RANDEVU AŞAMASI
Ticaret odanızın sitesinden Kuruluş Randevusu almanız gerekmektedir. Randevu ekranında ihtiyacınız olan bilgiler şunlardır ;
Yetkili T.C Kimlik numarası, Şirket Unvanı, Adres ve İletişim için telefon numarası ‘dır. Randevu alabilmek için TIKLAYINIZ
Bilgilerinize sunulur.
Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı tarafından “Suç İşlemek Am...
Anneler günü geleneği, Antik Yunanlıların Yunan mitolojisind...
Merhuma Allah’tan Rahmet, kederli ailesine, sevenlerine, sab...
Miyopiye Karşı Güçlü Bir Silah: 2025 Çin Optometri ve Oftalm...
İtalya’nın savaş sonrası en parlak sektör başarılarından bir...
Bu dönüşüm, kullanıcıların işlevlere uygulama olarak erişip,...
Camianın sesi mi, yoksa boşluğun yankısı mı?...
Her ne derseniz deyin; ruhsatsız, vergisiz, denetimsiz ve sa...
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), 2018 yılında yürürlüğe giren “...
Meslek kodu bilgisini ekrandan ekleyecek olan işverenler, me...