16:55 - Bu çerçeveyle çok şey görmeyin!
09:08 - Optisyenlik bölümüne ilgi sürüyor ama iş bulmak kolay değil!...
11:56 - 7.500 Çocuk üzerinde yapılan çalışma!
11:09 - Optik sektörü denetimlerden payını alıyor
09:25 - Robotun Gözlüklüsü
17:50 - Fielmann, 2030’a Kadar 4 Milyar Euro Ciro Hedefliyor
15:35 - Elektronik Evrak Dönemi Başladı! (Tarama yok)
11:18 - Mezunlar Çok, Kadrolar Yok!
14:57 - Birlik ve Dayanışma İçin Halı Saha Turnuvası
11:32 - META, EssilorLuxottica’ ya 3.5 milyar dolarlık yatırım yaptı...
SGK, vefat edenler adına düzenlenen reçeteler, çalıştığı halde malullük aylığı alanlar ve “kuru göz sendromu” teşhisiyle gereksiz damla kullanımının da aralarında bulunduğu usulsüzlükler nedeniyle toplam 181 milyon lira zarara uğratıldı.
19 Şubat 2016 - 18:34 'de eklendi.
Sosyal Güvenlik Kurumunun (SGK) zarara uğratıldığı en büyük usulsüzlüğün “kuru göz” damlalarının gereksiz reçetelenmesi yoluyla yapıldığı, kurumun bu ilaçlar için 102 milyon 290 bin 814 lira ödediği belirlendi.
Geçen yıl 11 milyar 444 milyon lira bütçe açığı veren SGK, sosyal güvenlik hizmetlerinde usulsüzlük ve suistimallerin tespit edilmesi çalışmalarını yoğunlaştırdı.
Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı bünyesindeki “Proje Geliştirme ve Risk Analizi Komisyonu” tarafından yürütülen çalışmalarla birçok uygulama ve hizmette usulsüzlük tespit edildi.
Konuyla ilgili hazırlanan rapora göre, çalıştığı halde malullük aylığı alan 197 kişiye 1 milyon 151 bin 423 lira, çalıştıkları halde dörtte üç oranında ölüm aylığı veya geliri alan 4/A ve 4/B kapsamındaki sigortalılara ise 23 bin 503 lira haksız ödeme yapıldığı belirlendi.
Özel hastanede hiç muayene kaydı olmayan hastalar adına düzenlenen 488 reçete karşılığında toplam 10 bin 448 liralık yersiz ödeme yapıldığı ortaya çıkarıldı, vefat edenler için hekimlerce düzenlenen reçete ve yapılan işlemlerle de 1 milyon 821 bin 22 liranın usulsüz fatura edildiği saptandı.
Ayakta teşhis ve tedavi merkezlerinin SGK’ya usulsüz 2 milyon 146 bin 343 liralık fatura çıkardığı tespit edildi, özel sağlık hizmeti sunucularında görevli hekimler üzerinden doğumdan sonraki 8 haftalık süre içinde kuruma fatura edilen işlemlerden kaynaklanan fatura tutarının ise toplam 1 milyon 910 bin 576 lirayı bulduğu belirlendi.
– İlaçlar aynı bilgisayardan yazılmış ve verilmiş
Sağlık hizmet sunucuları tarafından usulsüz fizik tedavi ve rehabilitasyon işlemleriyle 68 milyon 613 bin 902 lira haksız fatura ödettirilen SGK, “Kuru göz sendromu”nda kullanılan bazı damlaların gereksiz kullanımı ya da suistimali ile de 102 milyon 290 bin 814 lira zarara uğratıldı.
E-reçete uygulamasıyla ilgili de önemli usulsüzlüklerin tespit edildiği incelemelerde, e-reçetelerin yazıldığı ve Eczane Medula Sistemine girildiği bilgisayarların aynı olduğu ve/veya aynı internet ağına bağlı bulunduğu, 188 bin 238 e-reçete karşılığı toplam 7 milyon 653 bin 217 liralık usulsüzlük olduğu saptandı.
Reçete toplama ve yönlendirme suistimaline yönelik de 2 bin 123 reçete karşılığı SGK’ya 560 bin 729 lira fatura edildiği ortaya çıkartıldı.
Tüm bu usulsüzlükler ve suistimallerle devletin toplam 186 milyon 181 bin 977 lira olarak hesaplanan olası zararı raporlanarak “Gereğinin yapılması için” işleme kondu.
– “Kuru göz sendromu” nedir?
“Kuru göz sendromu”, gözde kaşınma, yanma, tahriş, kırmızılık ve aşırı yaş oluşumuyla kendisini gösteren, okuma sırasında ve televizyon veya bilgisayar karşısında göz kırpma ihtiyacının artmasına yol açan bir rahatsızlık.
Gözyaşı kalitesindeki problemle ortaya çıkan kuru göz sendromu, gözdeki buharlaşma hızı, gözyaşı üretimi ve kalitesinin ölçülmesiyle tespit ediliyor. Dünyada milyonlarca kişinin kuru göz sendromuyla yaşadığı tahmin ediliyor, yaş ilerledikçe görülme sıklığı artıyor.
Bir gözlük çerçevesine 118.80 TL, camına da (numarasına göre!) yaklaşık 40 TL veren SGK, “Bak işte gözlüğü verdik ya, daha ne istiyorsu...
Optisyenlik, sağlık sektöründe cazip bir meslek olarak öne çıkıyor. Ancak artan mezun sayısı, iş bulmayı her geçen yıl biraz daha zorla...
Fransa’da binlerce çocuk üzerinde yürütülen kapsamlı bir araştırma, çocuklarda hızla artan miyopi sorununa karşı geliştirilen yeni nesi...
Bakanlık kaynakları, kayıt dışı ekonomiye karşı sıkı denetimlerin devam edeceğini ve 2025 yılı sonunda hedeflenen tahsilat rakamlarına ...
Bir gözlük çerçevesine 118.80 TL, camına da (numarasına göre...
Optisyenlik, sağlık sektöründe cazip bir meslek olarak öne ç...
Fransa’da binlerce çocuk üzerinde yürütülen kapsamlı bir ara...
Bakanlık kaynakları, kayıt dışı ekonomiye karşı sıkı denetim...
Mesleğimizde her müşteri bir hikâye getirir. O gün kapıdan g...
Fielmann, orta vadede hedeflerini de yükseltti. Şirket, yıll...
SGK, MEDULA Optik’te evrakların yalnızca elektronik ortamda ...
Türkiye’de her yıl binlerce optisyen mezun olurken, kamu kur...
Gaziantep Optikçiler Derneği, sektördeki dayanışmayı pekişti...
Meta kesenin ağzını bir açtı, kapatmak nedir bilmiyor. Mühen...
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.